Akik 15-19 év között lesznek terhesek hogy tartják meg??
De, ezzel van baj. Akkor is, ha vállalja és családilag megoldják. De ne tagadjuk le, ez komolyan problémás és abszolút nem optimális a gyereknek!
Egy 15 éves gyerek sem anyagilag, sem érzelmileg nem alkalmas a gyereknevelésre. 100 éve talán nem így volt,mert egész életükben ezt tanulták a nagy családon keresztül, de a mai 15 évesekre visznot állítom, hogy igaz.
Anyagiakat megoldja a szülő, bár kétségbe vonom, hogy ha a 15 évesére nem tudott vigyázni és korrektül taníttatni, akkor még egyet fel kéne -e nevelnie.
21 évesen is baromi fiatal vagy és nem véletlenül nem mernéd megtartani. Amikor alkalmas leszel rá, meg fogod érezni. Addig meg védekezz!
Én 19 évesen szültem, nem tervezett babát. Amikor terhes lettem, második szemeszteren voltam az egyetemen, a harmadik szemeszter után szültem. Egy évet passziváltattam, közben keresem munkahelyet, a gyerek egy éves korától kezdve dolgoztam, levelezön elvégeztem az egyetemet (gépészmérnöki szak).
Az elsö évben a szüleimnél éltem a babával, ök segítettek anyagilag. Amikortól volt munkahelyem, ugyan náluk laktam, de fizettem a költségeimet, ekkortól már eltarottam amgam meg a gyereket. A diploma utántól meg sokkal több jövedelmem lett, kivettem egy lakást és ott éltünk. Ettöl kezdve abszolút nem volt probléma a gyerek, söt elöny volt, hogy nem maradtam ki terhesség-szülés miatt, tudtam haladni a ranglétrán.
30 évesen osztályvezetö voltam egy nagyobb vállalatnál, azóta meg még jobb a beosztásom.
" 19 évesen már felelőségteljes nő is lehet."
Jah, kb. 1 %-a a 19 éveseknek. A többiek meg annyira se terveznek előre, hogy mi lesz holnap. Ne legyünk álszentek! Ez nevetséges! Az, hogy valaki a belét kidolgozza, ha már egyszer súlyos hibát követett el, és próbálja megoldani, becsülendő. De hogy nem ideális és főleg nem szuper jó megoldás, az fix.
Párom anyja 17 évesen lett terhes anno, ő csak azért tartotta meg, mert a (most már férje) barátja vele maradt és a család is sokat segített nekik. Ő viszont így nem ment egyetemre 18-19 évesen, 25 éves korában végezte el végül levelezőn akkor már 2 gyerek mellett.
Én biztos nem csinálnám így, inkább elvetetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!