Minden kisfiú "vad"? Bővebben lent.
Kedves fiús anyukák,
nem provokálásnak szánom a kérdést. 20 hetes várandós vagyok, kisfiam lesz. Régóta vártunk a babára nagyon boldogok vagyunk, hogy végre összejött. Mindig lányos szülőként képzeltem el magunkat. A környezetemben a kisfiúk mind olyan kis vadállatok. Elnézést a kifejezését nem tudom másképp megfogalmazni. Verekedősek, szemtelenek, hangosak, egyszerűen vadak. Tudom, hogy sok múlik a nevelésen is. Az a kérdésem, hogy minden fiú ilyen? Mindegyik verekszik? Ordít? Illetve, hogyan próbáljátok úgy nevelni a fiaitokat, hogy kicsit "lágyabb" legyen a lelke? Pl. kedves legyen, bújós stb...
Nem mindegyik ilyen, vannak normális fiúk is.
Én is lányt akartam és lányom van, nagyon örülök neki, szerintem is könnyebb egy lánnyal, bár kamaszkorban állítólag nehezebb. A nevelés biztosan sokat számít, de nem az első években, nálunk van olyan rokongyerek (fiú), aki teljesen elviselhetetlenül viselkedik, pedig a szülők nagyon normálisak. Lányból is van kis vadállat, csak kevés, fiúból viszont előfordul. De abban biztos vagyok, hogy minden szülő odáig van a saját gyerekéért és te is nagyon fogod szeretni a kisfiadat és egyáltalán nem vágysz majd arra, hogy lány legyen inkább. Mindegy a neme késöbb már teljesen, ovis korig ha "rossz" fiú lesz azt el kell viselni, utána már lenyugszanak és lehet őket nevelni is. A 2-3 évest is kell nevelni csak nem fogad majd szót.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Tudom, hogy vannak kislányok is így de a fiúknál azért jellemzőbb. 🙃 Úgy vettem észre, hogy ahol van egy nagyobb lány tesó ott kicsit lágyabb a fiú is. Gondolom tanul a testvérétől.
Nem azt szeretném, hogy egy szende kisfiam legyen akit ha leultetek valahova ott marad amíg nem szólok neki, hogy kijöhet. Azzal viszont nem tudok mit kezdeni mikor egy kisgyerek rugdos egy felnőtt embert. Félek, hogy az én kisfiam is ilyen lesz. 🙈
Értem a problémádat, én is lányt szerettem volna hasonló okok miatt, aztán fiam lett, ráadásul olyan, amilyentől sokan félnek: indulatos, verekedős, ordítós. És rájöttem, milyen nagyon szerethető így is... Igen, van vele munka a kezdetektől, nem az a típus, aki nevelődik magától, hanem le kellett szoktatni a verekedésről, megtalálni azt a módot, ahol egeszséges módon élheti ki az agresszióját (versenysport). Viszont egy tüneményes szeretetgombóc volt emellett kiskorában, nagyon bújós és nagyon cuki. Rengeteg öröm volt és van benne.
Engem meg leszoktatott az ítélkezésről. Most már nem szoktam más szülőket megszólni a gyerekük miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!