Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyivel több kisfiú...

Tényleg ennyivel több kisfiú születik?

Figyelt kérdés
Ismerőseim között kb minden 5. baba kislány, a többi mind fiú. Tényleg ennyivel több kisfiú születik? Mi lehet ennek az oka?
2021. nov. 25. 19:04
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
82%

Hány ismerősöd van...???

Ilyen kicsi "mintavételből" extrapolálni nem lehet. Ill . nem reprezentatív.

Általánosságban 1-2%-kal több fiú születik, de a csecsemőhalandóság meg pont a fiúknál picikét nagyobb, úgyhogy kiegyenlítődik a fiú-lány arány.

2021. nov. 25. 19:08
 2/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem.

Kb egyforma az arány.

Nekem 4 hónapos fiam van, még nst-n dumáltam egy csajjal, mondtam neki, jogy nálunk csak kislányok vannak a baráti körben is, rokonságban is. Mondta, érdekes, náluk csak fiúk . (Mindketten fiút vártunk)

Egy város, egy időpont.

De ha megnézed a babybox oldalát is látod, hogy kb egyenlő a nemek aránya.

2021. nov. 25. 19:09
 3/22 anonim ***** válasza:
90%
Valóban több kisfiú születik (az egész világon) mint lány. Ezért is van az, hogy nem 50-50% van arra, hogy fiú vagy lány lesz a magzat, hanem 51-49%, mivel több fiú születik.
2021. nov. 25. 19:10
 4/22 anonim ***** válasza:
85%

A tényleges okát ugyan nem tudom, de én is ezt tapasztalom!

Egyébként olyasmit olvastam nemrég, hogy minden nagyobb, “világot megrázó” esemény pl.anno háború, most meg a koronavírus járványt írták, után evolúciós okai vannak a fiúk születésének. Nem tudom azonban, ez mennyire lehet tudományosan helytálló, de szerintem érdekes :)

5/22 anonim ***** válasza:
87%

Tessék, olvasnivaló:

[link]

Csak a lényeget idézem:

"

Statisztikák szerint világszerte átlagosan 105 fiúszületés jut 100 lányszületésre.

...

Az egyik magyarázat evolúciós okokat lát a számok mögött, eszerint ugyanis nagyjából ennyi plusz férfira van szükség ahhoz, hogy a teljes populációban kiegyenlített legyen a nemek aránya. A férfiak ugyanis genetikailag merészebbnek, kockázatvállalóbbnak vannak programozva, illetve néhány súlyos betegség is nagyobb arányban érinti őket, így már gyermekkoruktól nagyobb esélyük van a korai halálra, mint a nőknek.

...

100 évvel a halál után ez történik velünk

100 évvel a halál után ez történik velünk

A boltokban így trükköznek az árakkal

A boltokban így trükköznek az árakkal

Vannak olyan kutatási eredmények, amelyek szerint a várandósság korai szakaszában a lány magzatokat nagyobb arányban veszítik el a kismamák, ami szintén magyarázná a fiúk magasabb születésszámát. Más vizsgálatok azonban azt mutatják, hogy a fiú magzatoknál magasabb a halvaszületések aránya, ezért egyértelműen erre sem lehet visszavezetni a tendenciát."

6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a cégnél egyszerre volt 6 kismama, 5 fiú és 1 lány született.
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi a 100 évvel.... reklámszövegekért, nem vettem észre, hogy azt is hozzámásolta a ctrlC...
2021. nov. 25. 19:11
 8/22 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó vagyok, csak korán küldtem el. Szóval az lett volna a vége, hogy azóta ugyanennyi lány is született, tehát kb 50-50% lett a vége az 5 év átlagának.
2021. nov. 25. 19:12
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a családban most4 db 4 év alatti fiú van.

Nekem 2 fiú 1 lány, unokatesómnak 2 fiú, ott összesen 5 fiú unoka van. A férjem oldaláról unokatesónak 3 fiú, ahol szintén 5 fiú unoka van.

2021. nov. 25. 19:13
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Könyörgöm, ne családi esetekből általánosítsatok....

A statisztika mindig nagyobb időtávon, és reprezentatív mintavétellel dolgozik!

Attól, hogy valakinek mind a négy nagyszülője 95-96 évig élt, az nem azt jelenti, hogy Mo-on ez lenne az átlag halálozási életkor...

2021. nov. 25. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!