Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért bántom a gyereket?

Miért bántom a gyereket?

Figyelt kérdés
Van egy 2 évesem és mellette 30 hetes terhes vagyok. Kb 1 hónapja kezdődött, hogy nem tudom kezelni a hisztiket. Nem hallgat semmire, elfut az autók elé stb. Szóval ráütök az arcára, mert az az egyetlen amivel célt érek. Ha türelmesen a szemébe nézve elmondom neki, hogy mi a helyzet csak kiröhög. Tényleg másfél éves koráig még csak seggre pacsit se kapott, nem vagyok az a verős típus. De most meg utálom magam, nem tudom fékezni az indulataimat. Nem azt írom, hogy folyamatosan verem, de tudom, hogy ezt egyáltalán nem kéne. Olyan vidám gyerek én meg egy rossz anya. Az apjára hallgat, pedig ő meg aztán tényleg egy ujjal sem nyúl hozzá, csak ő dolgozik, nem tud mindig itt lenni. Mit tegyek? Menjek el pszichológushoz?
2021. nov. 23. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem csak a hormonok tombolnak benned.. nekem is van egy másfél éves fiam, most vagyok 25 hetes terhes és Én is érzem magamon, hogy olykor-olykor ingerültebb vagyok a kelleténél... bár én soha nem ütöttem meg, nem is fogom (engem vertek gyereknek) én is eléggé rá tudok kiabálni, mondjuk általában kinevet, aztán kínomba már én is nevetek :D

Nem hiszem, hogy gond van veled. Te feszült vagy, Ő meg feszegeti a határait, nézi meddig mehet el.

Próbáld kicsit elengedni a stresszt és másképp látni.

Kitartást!!

2021. nov. 23. 08:45
 2/9 anonim ***** válasza:
85%

Hozott mintàk? Plusz a terhessèg.

De tènyleg ne üsd őt. A kisgyerekek ilyenek, a lànyomnak is volt olyan időszaka, amikor direkt rohant az ùttestre.

2021. nov. 23. 08:45
 3/9 anonim ***** válasza:
85%
Ha mindeképp ütni akarod,ne az arcát szerencsétlennek.Tufom milyen ez,mert nekem is két éves a lányom,tud kikészíteni.Benned tombolnak a hormonok,azért vagy feszült.Jót tenne egy kis egyedül lét neked!
2021. nov. 23. 09:19
 4/9 A kérdező kommentje:
Sosem ütöttek a szüleim. Egy pofont kaptam, azt is már tizenévesen.
2021. nov. 23. 09:30
 5/9 anonim ***** válasza:
74%
Velem ezt csinálták gyerekkoromban, plusz ordítoztak. A mai napig eszembe jut és minden egyes nap meg tudnám ütni anyámat. Azt gondolom, hogy összeteheti a két kezét, hogy megengedem, hogy lássa az unokáját. (Természetesen csak felügyelettel, mert nem adom meg neki az esélyt, hogy vele is ordítozzon, pofozza). Erre gondolj, ha te nem szeretnéd ezt...
2021. nov. 23. 11:26
 6/9 anonim ***** válasza:
70%

Én is kaptam verést gyerekként és rossz rá vissza gondolni. Traumaként maradt meg. Én büntetést találok ki a kisfiamnak ha rosszapkodik sarokba áll, nincs tv, édesség egy darabig. Ez be szokott válni. A hisztit meg úgy tudod kezelni ha nem veszed fogyelembe rájön , hogy nincs értelme és abba hagyja mert őt is lefárassza. Ha nincs veszélyforrás a közelében hagyd ott a szobába egy darabig. Vagy ha melletted van tegyél úgy mint aki nem reagál, ahogy befejezte álj vele szóba, ne szokja meg azt hogy nem figyelsz rá.

Sok sikert, remélem valami hasznodra lesz.

2021. nov. 23. 11:55
 7/9 anonim ***** válasza:
88%
Vegyél egy gyerekpórázt, komolyan beszélek, terhesen ne hozzon olyan helyzetbe, hogy autó elé fut. Lehet kapni kis hátizsákos fajtát. Az életveszelyt így kezeld, egyszerűen előzd meg. A többinél az arconcsapást mellőzd, az nagyon rossz bevésődés lesz.
2021. nov. 23. 12:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Eszköztelen vagy. Én utána néznék olyan nevelési módszereknek, melyek a verés helyett alternatív, tudatos eszközöket kínálnak, melyek működnek és melyekkel olyan mintát adsz a gyerekednek, amit felnőttként is hasznosíthat illetve a saját gyerekei nevelésében már az fog visszaköszönni. Ilyenek a pozitív fegyelmezés, az erőszakmentes kommunikáció, az együttérző nevelés vagy a beszélj úgy, hogy érdekelje.

Nagyon sokan vagyunk fáradtak, kimerültek, emiatt ingerültebbek, sokkal kevésbé tudatosak a gyerek nevelésben. De az nem segít, ha bedobjuk a gyeplőt és elengedjük magunkat bele, mert a végén tényleg csak a ordibálás és verés marad meg mint eszköz, mert már nem lesz kapcsolatunk a saját gyerekünkkel csak az erő(szak).

2021. nov. 23. 13:34
 9/9 A kérdező kommentje:

A gyerekpóráz sajnos nem megoldás, egyszerűen leül és úgy marad, amint megérzi, hogy nem mehet tovább.

Ordibálni nem szoktam vele.

Mindig elmagyarázom neki, már amióta csak járni tud pl, hogy megfogjuk anya kezét, veszélyes ha kifut, ha anya szól, akkor meg kell állni stb. De legtöbbször, amikor nem az van, amit ő akar, csak üvölt és nem tudok hozzászólni. Nagy hassal pedig az utánfutás sem megy, illetve a felemelés. Megpróbálkozom ezekkel, amiket javasoltok.

2021. nov. 23. 13:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!