Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én idegenkedek annyira a...

Csak én idegenkedek annyira a bölcsödétől?

Figyelt kérdés
1,5 éves a kisfiam, de eszem ágába sincs bölcsödébe vinni, persze megértem akinek kell a pénz és nincs kire bízni, de a környezetemben sokan vannak akik még gyed alatt visszamennek dolgozni pár ezerrel többért mint a gyed, csak mert annyira "ellaposodtak" otthon, én pedagógus vagyok, de valahogy még annyira kicsinek tartom őket ehhez a dologhoz, mármint ahhoz, hogy hétfőtől péntekig, reggeltől késő délutánig ne otthon legyenek, ne az anyukájukkal.Más is van ezzel így?
2010. szept. 4. 23:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%

Nekem 26 hónaposan fog bölcsibe menni. Korábban én sem (szívesen) adnám be, pedig a pénz sokkal több lenne, ha visszamennék dolgozni, de a gyereknek még korai lenne, úgy érzem. Persze van, akinek nincs választása.

Jövőre nekem sem lesz, megy bölcsibe, mert gyesből megélni nem lehet.

2010. szept. 5. 07:26
 12/25 anonim ***** válasza:
75%
Ja, én is ellaposodtam itthon, ezért nekiálltam vállalkozni. Vagy bejön, vagy nem, de így nem vagyok "lapos", mert az agyamat is tornáztatom.
2010. szept. 5. 07:27
 13/25 A kérdező kommentje:
Igen, igen az ovi is egy nehéz dolog, de talán annyiban másabb, hogy akkor már nagyobbacska a gyerek, tényleg nehezebb itthon lekötni, főleg akkor nehéz ha van egy kisebb itthon, neki is rossz érzés, hogy a pici miért maradhat otthon anyával, az anyának is lelkiismeretfurdalása van, szerintem az tökéletes ha eleinte délben elhozod és majd meglátod, hogy a délután hogy menne a gyerkőcnek
2010. szept. 5. 07:39
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
Sógornőm kètévesét beadta anno, mert nàr nem birta lekötni, inkább elviselni:( dolgozni nem ment, maradt otthon, inkább "intrzte a dolgait", mert szerinte a gyerektől nem lehet. Fú, mennyi dolga lett hirtelen...szegény kicsi gyerek. Pisilési és alvásproblémái lettek, az evése is rosszabbodott, semmi mást nem evett, mint ràntotthust rizzsel meg huslevest. Ennyi. Ha nem ez volt a kaja, nem evett. De kellett neki a társasàg! Anyunak inkább...én nagyon meglepődtem, hogy ezt teszi szegénykèvel. Most ötéves és kivették az állami oviból, mert nem voltak barátai, egyedül volt egèsz nap, most magánba jár. Tuti fél év mulva az sem lesz jó.... A fiam marad velem, vannak nehéz napok, de nem adom oda nevelni, megörzésre egy tökidegennek. Eszemben sincs. 23 hós
2010. szept. 5. 08:20
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A 00:40-es válaszolót annyiban kijavítanám, hogy a bölcsödei dolgozók nem pedagógusok. Amúgy egyetértek, csak tényleg nem pedagógusok.
2010. szept. 5. 08:23
 16/25 anonim ***** válasza:
91%

Mondjuk egy ilyen kérdésre ahogy látom csak olyanok írnak, akik ismernek olyat, ahol nem vállt be a bölcsi, de akkor már én meg leírnám, hogy nekem milyen jó tapasztalataim vannak. 22 hónaposan kezdte a fiam a bölcsit, és már az első naptól szívesen járt. Itthon nagyon rossz evő volt, ezért aggódtam kicsit, de ezt nekem a bölcsiben nem akarták elhinni, mert ott mindenből kétszer is repetázik.

A másik, ami otthon aggasztott, az a beszéde volt. Nem igazán beszélt még két évesen sem, aztán elég hirtelen beindult a dolog. Nem tudom, hogy ez a bölcsi hatása volt-e, de amíg csak itthon volt, nem akart haladni a dolog, hiába beszéltem hozzá nagyon sokat.

Azt sem jelenteném ki, hogy nem foglalkoznak a gyerekekkel. Én ahányszor megyek érte, és bekukucskálok az ajtón, mindig azt látom, hogy a gondozónők a földön ülnek a gyerekekkel, mesét olvasnak, hol egyik, hol másik gyerek szalad oda hozzájuk puszit adni, ha valamelyik elesik máris megy oda valaki felemelni és megvígasztalni, stb.

Szóval nekem csak jó tapasztalataim vannak, talán azt az egyet leszámítva, hogy télen elég jól terjednek ezek a prüszkölős betegségek, de ugye ez eléggé elkerülhetetlen egy olyan helyen, ahol sok gyerek van együtt.

2010. szept. 5. 08:35
 17/25 anonim ***** válasza:
79%
Csatlakozom attól függ hogy milyen a bölcsi.Nekünk szerencsénk volt nagyon jót fogtunk ki,egyáltalán nem hátrány a gyereknél sőőt.Sokat foglalkoznak velük.Én 2 évesen adtam be mert visszamentem dolgozni de őszintén már vártam.Nem untam halálra magam itthon, nem éreztem laposnak magam egyszerűen szükségem volt arra hogy dolgozzak (nem csak az anyagiak miatt).A kislányom már megérett a társaságra és kimondottan jót tett neki,aki azt mondja hogy az hogy a gyerek bekerül társaságba 1,5-2 évesen az a gyerek hátrányára van az hazudik.És tipikusan az az anyuka mondja ezt aki nem tudja elengedni a gyerekét:)Igy nem kell majd az ovi miatt aggódnom hogy nehezebben fog beszokni amikor már idősebb lesz.
2010. szept. 5. 08:46
 18/25 anonim ***** válasza:
42%
Akkor a külföldön élő anyukáknak, ezek szerint nem való gyerek, és köpjük le az összeset. Én ugyan nem vagyok pedagógus, de anyukám igen, és ő bizony beadott engem annak idején a bölcsibe. Sőt, én is lassan be szeretném adni a lányomat, úgy 1 éves kora körül. Nem hiszem, hogy ártana neki, én meg szeretnék dolgozni. Az egész nap itthon ülés nekem nem megy, más ingerekre is szükségem van. Szerintem a gyereknek is jobb, ha az anyukája kiegyensúlyozott, és nem egy sárkány, aki egész nap otthon van vele. De ezek szerint én egy sz*r alak vagyok utálom a lányomat, és lehet, hogy a kutyámat is el kéne adnom.
2010. szept. 5. 09:01
 19/25 anonim ***** válasza:
59%
Kedves utolsó! Attól még nem vagy sz@r alak, hogy másra bízod az egyéves gyereked, csak te máshogy állsz ehhez a témához, mint pl én, aki nem engedi el a gyermekét. Nem engedem, mert egy egyéves beszélni nem tud, sem enni önállóan, nem szobatiszta és egyedül az anyjára meg apjára lehet szüksége, nem pedig 20 prüszkölő játszótársra meg két idegen nőre. Neked áldozat otthon lenni? Szerintem gondold át mégegyszer. Miért nem vársz még egy évet a munkával? Után évtizedeket fogsz még dolgozni. A gyereked meg egyszer éli meg azt az időt, de nélküled.
2010. szept. 5. 09:32
 20/25 anonim ***** válasza:
61%

Csak kicsit feldühített, hogy az első válaszoló szerint nekem még kutya sem való... Nem vagyunk egyformák, és ezt tiszteletben lehetne tartani, én sem ítélem el azokat, akik otthon maradnak a gyerekükkel, ameddig csak lehet. Én ezt is megértem. Csak én úgy érzem, hogy szükségem van arra, hogy valami mást is csináljak. Nem egyből 8 órát dolgoznék, egy ideig csak mondjuk 4 órát, de valami más elfoglaltság tényleg jó lenne. Nem gondolom, hogy a gyerekemen kell "lógnom" egész nap, nem ettől érzem magam jó anyának. És ettől még én nevelem, nem más, és nem maradok ki az életéből, csak más is a része lesz az életének rajtam kívül, ez pedig szerintem nem baj.

Persze lehet, hogy nem így gondolnám, ha nem külföldön élnénk mindenféle segítség nélkül, társaságom a férjemen és a lányomon kívül nincs, és 2 éve nem itthon ülnék munka nélkül.

És nem, nem áldozat itthon lenni, csak tényleg jó lenne, ha más ingerek is érnének, mert elbeszélgetek a lányommal, ez nem gond, de ez a társalgás még igencsak egyoldalú :)

2010. szept. 5. 10:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!