Csak én idegenkedek annyira a bölcsödétől?
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én is azon akadok ki leginkább, amikor azzal érvelnek a bölcsi mellett, hogy kell a gyereknek a társaság...
(szintén pedagógus anyuka)
Én már eldöntöttem, h sosem fogom bölcsödébe adni a gyerekem, ha lesz. Nem hiszem, h jót tesz az a gyereknek.
Az unokaöcsém sajnos járt...1,5 évesen gyönyörűen!! beszélt, fél év alatt a szókincse hihetetlenül degradálódott, annyira nem foglalkoztak a kicsikkel. 2-3 ember foglalkozik 10-20 gyerekkel, kivitelezhetetlen, h rendesen foglalkozzanak velük, pont amikor a legjobban szükség lenne rá...
Lehetséges, h ez csak az állami bölcsikre igaz, magánbölcsis gyereket nem ismerek...
Ahol mi lakunk, nincsen bölcsőde, csak óvoda...így nem tudnám őt hova rakni, ha elmennék dolgozni, de nem is szeretném bölcsődébe rakni!Mi 2 kisbabát szeretnénk, lehet nemsokára bevállaljuk (kb. 6 hónap múlva)!
7 hónapos kislány anyukája
megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok így ezzel. Nekem is az a kedvencem, hogy: "kell neki a társaság", na nehogy már egy 2-3 év alatti gyereknek ne az anyukája legyen a legjobb társaság, persze attól még mi is járunk gyerekek közé. Olyan furcsa mert mostanában annyiszor botlok olyan elszólásokba, amik azt sugallják, hogy a fiamnak is bölcsiben lenne a helye. Sok : "Jár műr bölcsibe? " mintha az is kötelező lenne, vagy pl. orvosnálí: Mennyi idős? Mondom 1,5 és otthon van vele?....
Az is jó volt még, hogy: a bölcsibe legalább sok dolgot tanul, már 2 évesen verset szaval és közlekedési szabályokat ismer, ami szép és jó, csak nem tartom szerencsésnek, hogy a gyerekekre mindent olyan korán ráerőltetnek, még fogalma sincs arról miket versel, visszamond, utánoz. Én inkább a törődést, a szeretetet, a bensőséges légkört az intimitást hiányolom, amire véleményem szerint ilyenkor van a legnagyobb szükségük
Én abba is bele vagyok betegedve hogy a 3,5 évesem óvodába megy, mikor én itthon vagyok a picivel. Mindenki mondja hogy vigyem, és én is látom hogy imád gyerekek között lenni, de nem tudom jól teszem-e.
Szerintetek? Sajnos a közelben nincs más kisgyerek, és ez egy kis falu ahol hiába megyünk játszótérre ott sincs más hasonló korú gyerek.
Most úgy akarom hogy ebéd után érte megyek, de erről is le akar beszélni mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!