Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállaljak úgy gyereket, ha...

Vállaljak úgy gyereket, ha amúgy nem szeretem őket és szerintem szigorú lennék?

Figyelt kérdés

Hülye kérdés, de tényleg nem tudom. Ismerősöknél/rokonságnál az idegeimre mennek a rossz gyerekek. És látom, hogy orrbaszájba hisztiznek anyuci apuci meg ölelgeti őket, "jaj kicsim miért beszélsz így hát nem szeretsz?" Ha rákiabálnak utána rámnéznek, hogy "jaj a szívem szakad meg hogy ráordítottam, szerinted most utál engem?" én meg így... Aztakva hova jöttem.... 4 éves a gyereked miért ne szeretne mikor te tartod el meg te törlöd ki a s*ggét.

Én nem tudnám ezt így csinálni, nem mondom, hogy megverném, de nagyon szigorú lennék szerintem, és minden eszközt bevennék hogy tudja hogy én vagyok a főnök... Erélyes lennék talán ez a jó szó.

Persze biztos más lenne ha a saját gyerekemről van szó és csak a szám nagy. De a munkahelyemen is sokszor találkoztam neveletlen (vagy csak hiperaktív) gyerekekkel, a buszon is az idegeimre mennek. Úgy vagyok vele, hogy az a kisgyerek aki csendben van és szégyenlős és csak az anyukája kezét fogja és csak mosolyog az nagyon aranyos, magamat látom benne mert én is ilyen voltam, anyukám imádta hogy ennyire jó gyerek voltam (bár ennek is megvoltak a negatív következményei, elég nyámnyila voltam amíg bele nem dobtak az élet mély vízébe), egy rossz gyerek meg ha visít meg nem viselkedik mondjuk nyilvános helyen és más ember nyugalmát is "megzavarja", azt legszívesebben kidobnám az ablakon kb. és olyan gyorsan akarom kikerülni vagy elhagyni azt a helyet ahogy csak lehet.

Egy ideje nem jött meg a menstruációm és egyre többet gondolkodom rajta, hogy amúgy ideje lenne-e most egy gyereknek, de amúgy nem hiszem, hogy ez a hozzáállásom változna, sőt évről évre megerősödik.

Elég erősen feminista is vagyok, tehát biztos hogy amint lehet visszamennék dolgozni, nem tudnék olyan önzetlen életet élni mint a gyerekes barátnőim hogy lesz.rják a házaséletüket csak a gyereknek legyen jó. Szerintem igenis nőnek kell maradni, és saját magunk kell maradnunk az elsőnek az életünkben, és egy gyerek se lehet fontosabb egy párkapcsolatnál, tehát ugyanúgy ápolni kell, és úgy lehet kiegyensúlyozott a gyerek élete is. De nem ő van a középpontban.

Ezzel a hozzáállással tudnék egyáltalán gyereket nevelni? Bár nekem az is jó lenne ha nem lenne gyerekem egyáltalán, lehet tényleg túl önző vagyok... De közben meg úgy érzem ha "rákényszerülnék", tudnék egy értékes embert nevelni aki nincs elkényeztetve, tehát fel tudnám készíteni az életre, és természetesen szeretetben nőne fel, de nem MINDEN áron. Kicsit le is nézem azokat az embereket akik a gyereküket tartják az életük értelmének és egyetlen boldogságuknak. Mármint értem én, hogy fontos dolog, de azért na... Nem én nem tudnék ilyen lenni...

26N

2021. nov. 20. 10:16
1 2
 1/13 Derjaderja ***** válasza:
54%

Szerintem amíg nincs gyereke, mindenki így gondolkodik. Tudom, idegesítő ezt hallani.

Ideális esetben ez árnyalódik: jobban megismered az életkori sajátságokat, az egyes gyereki és szülői reakciókat, és akkor az lesz, hogy van, amit továbbra is butaságnak tartasz és azt nem csinálod, más dolgokban a korábbi nézeteidhez képest más latásmód mellett döntesz.

Amúgy én se szerettem soha a kisgyerekeket és tapasztalatom se volt velük, de a saját gyerekeddel együtt fejlődsz és szereztek egymásról tapasztalatot, az nagyon más.

2021. nov. 20. 10:28
 2/13 anonim ***** válasza:
74%

Ne vállalj! Csak magaddal és a gyerekkel bsznál ki.

A gyerekvállalás, gyereknevelés csak annak szép, aki teljes szívével akar gyereket. Annak sose lesz szép, sose fogja örömét lelni benne, aki kényszer, külső nyomásra vállal gyereket.

Az én anyám is ilyen volt, meg szinte mindenki anyja is ilyen volt a "régi" világból, hogy csak azért vállalt gyereket, mert kell, és az élet értelme.

26 vagyok. Kb. 2 évesen kezdtem el rendesen beszélni. 24 év alatt nem tudtam anyámmal egy jót beszélgetni. És már nem is nagyon fogok. Szerinted ha a beszélgetés nem megy, akkor a szeretet ment?

2021. nov. 20. 10:30
 3/13 Derjaderja ***** válasza:
97%

Még annyi, hogy a temperamentum egy nagyon erősen veleszületett vonás, pl a félénk/lassan oldodó karakterjegy az egyik legstabilabb vonás, ahogy az erősebb temperamentum is.

Abszolút tudok Veled azonosulni ebben, mert én is cuki, együttműködő, nyugodt gyerek voltam, és így szülni más temperamentumú gyerekeket (mint az én 2 gyerekem) nem annyira könnyű, erre készülnöd kell lélekben, hogy azért ne fegyelmezd xarrá a gyereket, mert a (teljesen normális és egeszséges) nyugodt, befelé forduló természeteddel ellentétben ő (teljesen normàlis és egészséges) aktív extrovertált embernek születik.

2021. nov. 20. 10:32
 4/13 anonim ***** válasza:
70%
NEM!!! Mindent felsoroltál, ami a gyerekekben irritál. Amíg ez fennáll, eszedbe ne jusson! Nálam ugyanez volt a helyzet, és a mai napig sem változott. Vannak emberek, akiknek egyszerűen nem való gyerek. Nemrégiben volt itt valaki, aki a 1,5 éves gyerekét szeretné örökbe adni, mert nem neki való az anyaság. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet visszacsinálni, teljesen megváltoztatja az életedet. Csak akkor menj bele, ha késztetést érzel rá, melletted egy megfelelő társsal.
2021. nov. 20. 10:34
 5/13 anonim ***** válasza:
87%
Ne
2021. nov. 20. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:
82%
Minek?
2021. nov. 20. 10:55
 7/13 anonim ***** válasza:
81%
Hasonlóan gondolkodtam, mint te. De amikor ott a gyerek, nagyon sok mindent megért ám az ember. Hogy más nők miért viselkednek úgy, ahogy viselkednek, hogy miért tartanak attól, hogy vissza kell menni dolgozni (ugyanúgy az ő dolguk gyerek és háztartás, plusz még a munka... hidd el, ha jószandékú is a partnered, megiscsak férfiként szocializálódott, neki nem kötelező a munkán kívül semmi, mindenki könnyes szemmel tapsikol, ha elmosogat vagy jatszik a gyerekkel). Az, hogy nem a gyerek van a közeppontban, szerintem kb ovis kortól kezdve lehet nagyjából bevezetni, addig a gyerek annyira nem tudja magát ellátni, mármint fizikailag képtelen,hogy igenis ő lesz a középpontban, ha tetszik, ha nem. És aki ezt nem hajlandó belátni és elfogadni, hogy ez most egy ilyen átmeneti időszak, és vállvetve ketten gondozni a gyereket, és nem szexért meg gyertyafényes vacsiért rinyálni, ott rendben lesz a kapcsolat, egymással és a gyerekkel is. 1 éves a gyerekünk, kb 2 hetente sikerül szexelni. De az aztán olyan, de olyan.... hű. Megéri kivárni 😆
2021. nov. 20. 10:56
 8/13 anonim ***** válasza:
17%
Aki annyira bena, hogy 2 hetente szexel,a gyereket kifogaskent használva arra nem tudok mit mondani. Kiságyról hallottatok mar? Napi többször is bele lehet tenni. Este is ébren van reggelig? Vagy akkor meg már másra fogod, mi? :)
2021. nov. 20. 12:02
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

8

Neked sincs gyereked fogadok. :)

2021. nov. 20. 12:17
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

A cuki, lassan oldòdò gyerekek is borulnak ki, kiabàlnak. Csak otthon.

De neked ne legyen gyereked, minden rosszindulat nèlkül.

2021. nov. 20. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!