Lassan 26 évesen még közelében sem vagyok annak, hogy
gyereket vállaljak. Van olyan, aki aránylag későn
vállalt gyereket és nem bánja?
Figyelt kérdés
Nem rég lett vége egy 6 éves kapcsolatomnak, amiben már volt tervben gyermekvállalás, de szerencsére nem történt meg, mert fogalmam sincs mihez kezdenék most egy gyerekkel lelkileg összetörve, egyedül. Úgy érzem sok időre lesz szükségem, hogy talpra álljak, és ki tudja mikorra találok olyan párt, akivel el tudom képzelni a családalapítást. A jelenlegi helyzetemet nézve egy kisebb csodára lenne szükség arra, hogy 30 éves korom előtt gyerekem legyen, pedig mindig is fiatal, többgyerekes anyuka szerettem volna lenni. Aki későn találta meg azt a személyt, akivel nyugodt szívvel vállalt gyereket nem bánta meg, hogy a terveihez képest későn lett szülő? Tudom manapság egyre gyakoribb, hogy későn vállalnak az emberek családot, de közben mindenhol azt látom/hallom, hogy 25 éves kor körül a legideálisabb, amiből akárhogy is nézem én már csúnyán kicsúszok.
26/L
2020. dec. 6. 21:02
1/9 anonim válasza:
Semmiről nem maradsz le. Szülésznő vagyok, látom.
2020. dec. 6. 21:14
2/9 anonim válasza:
Bár gyerekem még nincs, én 29 évesen (szintén egy hosszú kapcsolat után) találtam meg a párom, aki már a vőlegényem. Jelenleg 30 vagyok, a gyermekvállalást jövőre tervezzük. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy 26 évesen nem vagy elkésve, még simán megtalálhatod a nagy őt, nem kell elkeseredni. Én is korábbi gyermekvállalást terveztem anno, pláne, hogy nekem egészségügyi gondom is van, ami miatt nagyon nem kellene halogatnom, de szerintem inkább ez, minthogy egy szar kapcsolatba szüljek. Te is írtad: semmivel sem lett volna jobb 25 évesen szülni, aztán egyedül maradni a gyerekkel.
2020. dec. 6. 21:24
3/9 anonim válasza:
21 évesen szültem, de azt mondom én is, amit előttem mondtak, hogy nem vagy lekésve semmiről. Anyukám 27 évesen találkozott apukámmal, 29 évesen szült engem, 31 évesen tesómat. 51 évesen már nagymama volt. Sajnálom a szakítást, de azon ne aggódj, hogy el leszel késve emiatt.
2020. dec. 6. 21:52
4/9 anonim válasza:
Semmiről nem naradtál le, 31 voltam, amikor az elsőt szültem, 33, amikor a másodikat. Nem bánom, hogy nem kapkodtam el és stabil az életem összes területe, éltem is családalapítás előtt, utaztam, tanultam, stb. Nekem is volt egy hosszú kapcsolatom, hála Égnek, hogy nem született gyerekem tőle, bár akkor ezt nagyon sajnáltam és sokáig bánkódtam. Semmit nem csinálnék másképp.
2020. dec. 6. 22:21
5/9 anonim válasza:
Pont így voltam, mint Te. Szinte szóról-szóra. Csak azért féltem a szakítástól, mert így később lehet gyerekem. Pedig egy érzelmileg és fizikailag bántalmazó párom volt. De erős voltam, kiléptem.
Aztán elég hamar megtaláltam a párom, régi ismerős, könnyen megvolt a kémia. 2 év múlva jött össze a baba. Nagyon jól megvagyunk.
Ne add fel! :)
2020. dec. 6. 22:40
6/9 anonim válasza:
34 vagyok, most várjuk az elsőt. Ma már nem ritka a "késői" gyermekvállalás.
2020. dec. 7. 00:50
7/9 anonim válasza:
31 évesen váltam el a férjemtől, 7 év kapcsolat, ebből 4 év házasság után. Akkor már 2 éve próbálkoztunk a teherbeeséssel. Úgyhogy 31 évesen ott álltam férj és gyerek nélkül.
Jelenleg 36 éves vagyok, 3 éve házas a második férjemmel, egy 3 és egy 1 éves gyermekünk van. Jobb lenne fiatalabb anyuka lenni, de így sem bántam meg semmit :)
2020. dec. 7. 07:00
8/9 anonim válasza:
32 voltam mikor megismertem a férjem. Ő 36. Idén született gyerekünk. 37 vagyok most. Nem így terveztem, de így alakult. Örülök, hogy egyik előtte való kapcsolatomból sem született gyerek. Sokat kellett rá várni, hogy minden klappoljon az életemben hozzá. A baba se jött össze könnyen. Megbántam? Persze jó lenne fiatalabb anyukának lenni, de nem bánom hogy nem valamelyik korábbi élethelyzembe született.
2020. dec. 7. 07:48
9/9 anonim válasza:
Szerintem fizikailag biztos jobb fiatalon szülni, meg egyéb előnyei is vannak (pl. bizonyos kockázatok a babára stb.), de az élet nem ilyen egyszerű. Aki felelősen akar vállalni gyereket annak sok tényezőre oda kell figyelnie. Számomra a megfelelő férj/apa megtalálása volt elképzelhetetlen, de az első nagy csalódás után ez nagyon hamar sikerült. Évek óta tervezgetjük, hogy majd jövőre belevágunk, de én még mindig nem érzem azt, hogy na most szeretném. Félek, mivel a jelenlegi munkahelyemre nem tudnék utána visszamenni és fogalmam sincs hogy mit dolgoznék utána. Szeretnék még valamit tanulni, utazni ketten stb. De idén is megbeszéltük, hogy majd jövőre talán belevágunk, aztán ki tudja...Szerintem mindenkinek van elképzelése mások hibái vagy sikerei alapján, de a saját életedet se feltétlen tudod tökéletesen úgy alakítani ahogy elképzelted, hiszen mindenki és minden hatással van egymásra. Szerintem ne aggódj, ha megtalálod a megfelelő párt, akkor lesz a legjobb a gyerekvállalás, mindegy hány éves vagy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!