Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeret a párom, ha nem...

Nem szeret a párom, ha nem akar donortól babát?

Figyelt kérdés

Sajnos olyan rossz a spermaminősége, hogy csak donor jöhet szóba.

Azt mondta, hogy ő nem akarja más gyerekét nevelni. 😓

Szerintetek? Hiszen ha nem is lenne vérszerint az övé, ő nevelné, ő lenne az apukája.

2021. nov. 19. 16:52
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Mindenen túl vagyunk már. Nálam is.

Azt is tudom, hogy itthon nincs donor inszem, de sokan járnak Brno-ba.

Ti melyik meddőségi centrumban jártatok, jó tapasztalatok? Mi szegediek vagyunk, de ezért utaznánk is...

Az örökbefogadás is opció, de annyira szeretném kihordani a babát...

2021. nov. 19. 19:34
 12/20 anonim ***** válasza:
41%
Mindenki a genetikán rugózik, de a gyermekvállalás nem a genetikáról szól. Az én Férjem babakora óta neveli a fiamat, fiaként szereti, hiszen az élet összekötötte őket. Nem számít a vér, az számít, hogy Ő az apakép, hozzá kötődik, tőle tanul és oda-vissza kölcsönös szeretet alakul ki.
2021. nov. 19. 19:47
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

12 nagyon örülök hogy neked ez a meglatasod, de nincs igazad.

A genetikan amúgy sok múlik. Pl kezdetben segíti a kötődést a hasonló kinezet, a valószínűleg hasonlóbb karakter később megerősíti a kötődést.

De mi lesz, ha történik valami a szüléskor, és szellemi sérült lesz a baba? Ott azért nagy adag altruizmus kell, hogy egy donor gyereket gondozd.

Ezzel most a kérdező esetével kapcsolatban nem akarok állást foglalni, mert azt viszont még tudom érteni hogy szeretne o átélni a terhességet.

2021. nov. 19. 20:01
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok.

Sérült gyerekeknél 90%-ban lelép az apuka általában, akkor is, ha vérszerinti. De ez egy szélsőséges példa.

Azt sem akarom állítani, hogy majd pont ugyanúgy szeretné a donorgyermeket, mintha saját lenne, de nem is kell ugyanúgy, elég csak nagyon szeretni. Ezt pedig előre nem tudhatja az apuka, és meggyőzni sem akarnám, szíve joga döntést hozni neki is. De egy beszélgetést mindenképpen megérne akár szakemberrel, mert olyanról döntenek most, amiről fogalmuk sincs előre.

Az anyukát is megértem, én biztos, hogy bármi áron a szülést választanám, akár egy válás árán is, de ez én vagyok.

2021. nov. 19. 20:23
 15/20 anonim ***** válasza:
43%

"mert azt viszont még tudom érteni hogy szeretne o átélni a terhességet."

A férje meg azt szeretné átállni, hogy a felesége az ő gyermekét szüli, nem valaki másét. Szerintem ilyenkor az egyetlen elfogadható opció az örökbefogadás.

2021. nov. 19. 20:26
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg senkinek nincs joga elvenni az esélyt, hogy édesanya légy, ha ez a szíved, lelked vágya. Persze jönnek majd az örökbefogadással, ami remek dolog, de NEM ugyanaz.

Nincs az a pasas, akiért lemondanék egy saját gyermekről, akkor nem egymásnak teremtettek minket, viszlát, minden jót neki és az egójának. Lehet lepontozni 🤗🤗🤗

2021. nov. 19. 22:36
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
15-ös: csak a férjtől nem Ő veszi el a lehetőséget, hogy saját gyermeke legyen, sajnos az élet elbánt vele. Emiatt viszont nem a feleség a hibás és ha a férfi ezt nem tudja feldolgozni, ne a feleséget büntesse és vegyen el tőle is valamit, csupán azért, mert neki nem adatott meg. Ez önzőség.
2021. nov. 19. 23:22
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én nem gondolom, hogy valaki aki a saját felesége álltal kihordott és megszült gyereket nem akarja/nem tudná szeretni, az egy örökbefogadott gyereket képes lesz sajátjaként szeretni. Hiszen ha a felesége szüli meg, ő is részese a várandósságnak, szülésnek... Stb. És legalább egy kicsit az övé is. Egy örökbefogadott gyerek pedig egyiküké sem.
2021. nov. 19. 23:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

15 én nem is írtam semmi olyat ami ezt cafolna. Igazából mindkét fél érzései teljesen validak ebben a helyzetben.

De azt már megtanultam az életben, hogy amíg nem vagy benne az adott helyzetben nagyon másképp látod a döntési vonalakat.

2021. nov. 20. 07:40
 20/20 anonim ***** válasza:
31%
Nincs a férjnek testvére vagy apja, aki donor lehetne?
2021. dec. 9. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!