Szülők! Ha újra kezdhetnétek vallalnátok gyereket?
Nekem már felnőtt a fiam. Anno 20 évesen szültem.
Én azt mondom most, hogy bevállalnám újra, csak mondjuk 25 évesen. De ha most lennék fiatal 20 éves, akkor nem vállanék be 1 gyereket sem. Erre a mostani világhelyzetre nem szülnék.
Igen. Mert szeretem őket. Mármint általában inkább szeretek gondoskodni, beszélgetni, ölelgetni, programozni együtt, szeretem a társaságukat, hogy sokan vagyunk itthon, hogy sosem unatkozom :) hogy sok új barátom lett és sok ötletet kapok tőlük még a munkámhoz is, hogy kicsit újra gyerek szemmel láthatom a világot, szeretek bennük gyönyörködni, ahogy fejlődnek, sokat tanultam is, erősödtem is, és valahogy értelmesebbnek érzem, hogy adhatok nekik, mint bármi más önmegvalósítást az életemben. Akkor is, ha persze ez is valahol önző dolog, mert most elég borúsnak tűnik a jövő, és sokszor nem vagyok elég jó anya a saját engedékeny mércém szerint, mert persze vannak szakaszok, amikor leeresztek és magányba menekülnék... de aztán hamar újra vágyom rájuk.
De amikor még belekezdtem, egy elkényeztetett, fóbiás királylány voltam. Szóval ha az akkori énem lennék és tudnám, mi vár rám, tuti nem vállalom :D Viszont ma inkább azt bánom, hogy viszonylag későn szültem őket, mert legszívesebben dupláznék még egy fészekalját ;P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!