Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők! Ha újra kezdhetnétek...

Szülők! Ha újra kezdhetnétek vallalnátok gyereket?

Figyelt kérdés
Indokoljátok is meg.

2021. nov. 15. 20:13
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
86%
5ös válaszadó sajnos teljes mértékben megértelek..hasonlóan gondolkozom mint te mert sajnos mi is hasonlóan jártunk..mióta a covid berrobbant anyagilag nem könnyű. Kettő gyerkőc van. De a hitel és a megélhetés is bőven sok..:(
2021. nov. 15. 21:42
 12/22 anonim ***** válasza:
85%

Nekem már felnőtt a fiam. Anno 20 évesen szültem.

Én azt mondom most, hogy bevállalnám újra, csak mondjuk 25 évesen. De ha most lennék fiatal 20 éves, akkor nem vállanék be 1 gyereket sem. Erre a mostani világhelyzetre nem szülnék.

2021. nov. 15. 22:07
 13/22 anonim ***** válasza:
79%
Persze, csak mindjart ugy kezdjuk h egybol szobatiszta:D
2021. nov. 15. 22:17
 14/22 anonim ***** válasza:
79%
nem tudnám előre megmondani, hogy miként hozná a sors.
2021. nov. 15. 22:17
 15/22 anonim ***** válasza:
22%
1: Nyomor... Ja XDD Tudod hol van nyomor? Ugandában. Meg az ózdi putrin. Aki viszont ma Magyarországon nyomorba kerül az csak magának köszönheti. Ha tanulsz és dolgozol akkor nem vagy nyomorban. Ha meg nem akkor a te bajod.
2021. nov. 15. 22:20
 16/22 anonim ***** válasza:
69%
Nem
2021. nov. 15. 22:34
 17/22 anonim ***** válasza:
91%
Nem azzal kellett volna, akivel azt hittem, hogy vagy vele, vagy senkivel. Senkiért és semmiért nem adnám, de sosem bocsátom meg magamnak, hogy az lett az apja, aki.
2021. nov. 15. 22:51
 18/22 anonim ***** válasza:
69%
Igen,sőt ha tehetném, még egyet vállalnék a 2 mellé, csak most már lecsúsztam erről
2021. nov. 16. 06:59
 19/22 anonim ***** válasza:
66%

Igen. Mert szeretem őket. Mármint általában inkább szeretek gondoskodni, beszélgetni, ölelgetni, programozni együtt, szeretem a társaságukat, hogy sokan vagyunk itthon, hogy sosem unatkozom :) hogy sok új barátom lett és sok ötletet kapok tőlük még a munkámhoz is, hogy kicsit újra gyerek szemmel láthatom a világot, szeretek bennük gyönyörködni, ahogy fejlődnek, sokat tanultam is, erősödtem is, és valahogy értelmesebbnek érzem, hogy adhatok nekik, mint bármi más önmegvalósítást az életemben. Akkor is, ha persze ez is valahol önző dolog, mert most elég borúsnak tűnik a jövő, és sokszor nem vagyok elég jó anya a saját engedékeny mércém szerint, mert persze vannak szakaszok, amikor leeresztek és magányba menekülnék... de aztán hamar újra vágyom rájuk.

De amikor még belekezdtem, egy elkényeztetett, fóbiás királylány voltam. Szóval ha az akkori énem lennék és tudnám, mi vár rám, tuti nem vállalom :D Viszont ma inkább azt bánom, hogy viszonylag későn szültem őket, mert legszívesebben dupláznék még egy fészekalját ;P

2021. nov. 16. 09:46
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Most leptem abba a fazisba, hogy full mokeskereknek erzem, es elfaradtam (7 es 3,5 evesek). Eddig szerettem volna meg 2-3 gyereket, de egyre jobban azt erzem, hogy mentalisan faradok (ferjem is), hiaba jar mindketto oviba-suliba. Igy megallunk kettonel, de oket egy percig sem banom. Azt banom, hogy elfogyott a mentalis es a fizikai energiank is tobb gyerekhez, ennyit meg eppen birunk.
2023. máj. 24. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!