Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Féltelek, nem mehetsz egyedül...

"Féltelek, nem mehetsz egyedül" szöveggel mit kezdhetnék? Mit tegyek, hogy egyedül járhassak autóval?

Figyelt kérdés

19 éves egyetemista vagyok.

Vasárnap délutántól csütörtökig/péntekig itt vagyok, néha hétvégente is. Az egyetem kb 130 km-re van az otthonomtól.

Autóval ez 1/másfél óra, tempótól és forgalomtól függően. Tömegközlekedéssel két átszállás (egyszer 10 perc, egyszer pedig 40 perc várakozással) és 2 óra menetidő, plusz még 30-40 perc, amíg az állomásról hazaérek.

Ez ugye kényelmetlen is, sokkal fárasztóbb, mint kocsival jönni (legalábbis számomra). Ezért autóval járok...

Viszont az anyám nem enged el egyedül. Úgy szoktuk, hogy idefele én vezetek, ő meg visszaviszi az autót. Mikor meg megyek haza, akkor jön és haza vezetek én. Lassan egy éve van jogosítványom, sosem volt semmi gond az utakon. Autóm is van, tehát nem az lenne, hogy kiszedem az otthoniak alól és buszoznak emiatt.

Már próbáltam többször beszélni erről anyával, de hisztériás rohamot kap, hogy értsem meg, nagyon félt és nem bírná magának megbocsájtani, ha valami történne velem az úton (egy része nem 4 sávos, csak kettő és ott azért elég sokat kell előzni). Meg hogy nem bennem nem bízik, hanem a többi sofőrben... De akkor is balesetezhetek, ha már 10+ éve vezetek, vagy úgy is belénk jöhetnek, hogy ő mellettem ül....

Ráadásul már volt, hogy ők nem voltak otthon, elutaztak és egyedül visszajöttem. Semmi baj nem volt.

2018. ápr. 6. 19:42
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Ja, még valami.

Azzal kérlek, ne gyertek, hogy "bezzeg más busszal/vonattal jár", mert most nem erről van szó, nem igazán érdekel másnak az élete. Az én problémámra szeretnék megoldást és igen, tudom, hogy sokan ezt nem engedhetik meg maguknak. De kérlek, ne offoljátok szét a kérdésemet. Köszönöm szépen!:)

2018. ápr. 6. 19:46
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Felnőtt vagy, kocsid is van, közlöd higy anya, egyedül megyek és kész
2018. ápr. 6. 19:49
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Pl. mondhatod neki, hogy még II. Erzsébet királynénak is hagyta az apja (akkori brit király), hogy ennyi idősen trónörökös hercegnőként mentőautót vezessen a második világháborúban!

[link]

2018. ápr. 6. 19:56
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Tömeg közlekedéssel is lehet baj,sőt akkor is ha ott van veled ő is. Ezek nem a féltésről szólnak, inkább a birtoklásról,irányitásról szólnak. Felnőttek járnak egyetemre,van jogsid,kocsid,hello szia elmentem majd jövök ennyi,mai fiatal felnőttek rémesen kiskorusitva vannak,utána meg szülő sir h a 30as gyereke nem tud csekket feladni stb.
2018. ápr. 6. 20:18
 5/13 anonim ***** válasza:
49%
Te csak azt teheted, hogy türelmes vagy és alkalmazkodsz. A szülőnek meg az lenne a dolga, hogy engedje el a gyereket egyedül, és összeszorult gyomorral várja vissza épségben, csak sok szülő nem hajlandó ezt felvállalni. A fiam 18 évesen elment akkori barátnőjéhez téli estén, majd hazafelé egy síkos derékszögű kanyarban kisodródott és korlátnak meg járdaszegélynek ütközött. Amikor hazatelefonált, mi csak annyit kérdeztünk, hogy Te hogy vagy ? Amikor közölte, hogy neki az ijedtségen kívül semmi baja, mi megnyugtattuk, hogy jól van, nincs semmi baj, hisz akkor csak pénzről van szó.......
2018. ápr. 6. 20:26
 6/13 anonim ***** válasza:
41%
Ha te vetted az autót akkor állj sarkadra! Nincs már mindenbe beleszólásuk, ezt meg kell értenie!
2018. ápr. 6. 20:26
 7/13 anonim ***** válasza:
8%
Én is ilyen túlféltő anyuka vagyok, mint a tiéd. A helyedben apró lépésekkel haladnék, hogy megnyugodjon. Most ezt az időszakot a vizsgaidőszakig bekkeld ki, ahogy eddig, aztán érd el, hogy nyáron ide-oda kisebb távokra elmenj, minden alkalommal indulás előtt és érkezés után írj neki sms-t, hogy épségben megérkeztél. Mondd el neki, hogy ez mennyire fontos neked! Szerencsés esetben nyár végére már nagyobb távoknál jársz, amiket anyukád túlzott aggódás nélkül megtehetsz, szeptemberben már kész tények elé állíthatod, hogy ezentúl egyedül jársz, hiszen ugye nyáron itt is voltál meg ott is. Én megértem anyukádat,tényleg olyan félelmek és aggódás munkálhat benne, amit te most nem látsz át, szóval tudasd vele, hogy megérted, nagyon óvatos leszel, nem előzöl feleslegesen,stb., ezt tartsd is be.
2018. ápr. 6. 20:59
 8/13 anonim ***** válasza:
46%
Szánalmas.
2018. ápr. 7. 01:37
 9/13 anonim válasza:
0%
Ha ezt mondják, akkor valószínűleg nem megbízhatóan vezetsz. Győzd meg őket arról, hogy jól vezetsz, ésszel.
2018. ápr. 8. 17:11
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Miert, ha nem egyedul autozol, kisebb a baleset valoszinusege?

Sztem meg egyedul jobban az utra figyelsz.

2018. ápr. 10. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!