"Féltelek, nem mehetsz egyedül" szöveggel mit kezdhetnék? Mit tegyek, hogy egyedül járhassak autóval?
19 éves egyetemista vagyok.
Vasárnap délutántól csütörtökig/péntekig itt vagyok, néha hétvégente is. Az egyetem kb 130 km-re van az otthonomtól.
Autóval ez 1/másfél óra, tempótól és forgalomtól függően. Tömegközlekedéssel két átszállás (egyszer 10 perc, egyszer pedig 40 perc várakozással) és 2 óra menetidő, plusz még 30-40 perc, amíg az állomásról hazaérek.
Ez ugye kényelmetlen is, sokkal fárasztóbb, mint kocsival jönni (legalábbis számomra). Ezért autóval járok...
Viszont az anyám nem enged el egyedül. Úgy szoktuk, hogy idefele én vezetek, ő meg visszaviszi az autót. Mikor meg megyek haza, akkor jön és haza vezetek én. Lassan egy éve van jogosítványom, sosem volt semmi gond az utakon. Autóm is van, tehát nem az lenne, hogy kiszedem az otthoniak alól és buszoznak emiatt.
Már próbáltam többször beszélni erről anyával, de hisztériás rohamot kap, hogy értsem meg, nagyon félt és nem bírná magának megbocsájtani, ha valami történne velem az úton (egy része nem 4 sávos, csak kettő és ott azért elég sokat kell előzni). Meg hogy nem bennem nem bízik, hanem a többi sofőrben... De akkor is balesetezhetek, ha már 10+ éve vezetek, vagy úgy is belénk jöhetnek, hogy ő mellettem ül....
Ráadásul már volt, hogy ők nem voltak otthon, elutaztak és egyedül visszajöttem. Semmi baj nem volt.
Anyukádnak végre meg kellene emesztenie hogy az anyaság aggódással jár. Ez az ő problémája. Ezt vállalta, amikor gyereket vállalt, hogy egyszer el kell engedni a kezét. Akkor is ha a sarokban összekuporodva sír a féltéstől, ott, ahol senki sem látja.
A szülő nem "csak" testőr. Ezzel bizony neki kellene illene megharcolnia, ez nem a te kereszted, ez az övé.
5-ös írta a frankót, el vagyok képedve, hogy le van pontozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!