Egy tizenkétórázó férjnek mennyit kell foglalkoznia a gyerekkel hétköznap?
Mekkora gyerek és mit csinál az anya?
Mert teljesen más a családi felállás egy 2 hónapos babával, ahol anyuka otthon van, vagy egy óvodással, akit anyuka hoz-visz oviba, mellette meg 8 órát dolgozik, vagy egy 14 évessel, aki önjáró, és este 6 előtt ő sincs otthon.
Mi mindketten 12 órázunk váltott műszakban. 3 nap munka,3 nap pihenő, nappal és éjszaka is.
Nappalos műszakban 4:00-kor indulunk és 19:30-ra érünk haza (mikor ki dolgozik).
Olyankor max 1-2 mese fér bele. Pl. ma, hazajött a férjem 19:30-ra. Evett, összerámolta a cuccát, utána, míg én fürödtem, olvasott 2 mesét a lányunknak, ő 5.5 éves.
Utána fürdött ő is, most már mindketten alszanak (vagyis a lányom alszik, de a férjem is lefeküdt már.
Éjszakásban meg 16:00-kor indulunk, és másnap reggel 7:30-ra érünk haza.
Ha a férjem éjszakás, én elviszem a gyereket oviba. Ha én vagyok éjszakás, én kérem, hogy várjanak meg, hadd találkozzak vele.
Megosztjuk a feladatokat, a foglalkozást. A lányunkat rengeteg helyre kell hordani fejlesztésre, mikor ki viszi, adjuk át az új infókat egymásnak.
Ezt máshogy nem is lehet.
Hozzáteszem azt, hogy önként mentem én is oda dolgozni, hogy meg tudjuk oldani a gyerek fejlesztését.
Van diplomám is, sőt mindkettőnknek van. De ez most nem játszik, muszáj itthon lennünk hétköznap is.
De nem várok el semmit. Ha olvas 2 mesét, akkor jó. Ha csak 1-et bír, mert fáradt, akkor egyet fog. Amikor én dolgozok, úgyis ő van vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!