Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hétköznap teljesen egyedül...

Hétköznap teljesen egyedül egy kisbabával?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A párom külföldön dolgozik kisebb nagyobb megszakításokkal elég régóta. A baba születése előtt megbeszéltük, hogy ha megszületik a babánk, addigra itthon vállal munkát. Kicsivel több kiadásunk lett, úgyhogy nem hagyta abba a külföldi munkát. Elég nehéz, hogy semmi segítségem nincs hétköznap. Látom, hogy mások is megvannak itthoni fizetésből, de ő nem akarja lejjebb adni, szerényebbre venni az életszínvonalat. Jó szakmája van, amivel jól keresne itthon is (persze nem annyit, mint külföldön). Nagyon elszomorít ez az egész. Hiába mondtam már neki többször. A barátai szerint úgyse fogja sokáig ezt bírni, hogy nincs itthon velünk csak hétvégén. Én nem ezt látom rajta.

Azoknak a véleményére lennék kíváncsi, akik hasonló helyzetben vannak/voltak vagy ismernek ilyet.

2019. júl. 15. 17:38
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Ne érts félre, nem bántani akarlak, de számtalan ilyen kapcsolatot, házasságot láttam már a környezetemben, mindegyiknek szinte kivétel válás lett a vége, ahol apuka vagy anyuka külföldre ment család mellől dolgozni. Ez nem normális. Ha itthon is meg lehet élni, nem létszükség a külföldi munka, akkor igen is itthon kell a család érdekében munkát vállalni. Nyilván neki fontosabb az életszínvonal és marhára nem érdekli, hogy neked mennyire nehéz itthon egyedül. Én a helyedben leülnék vele és komolyan elbeszélgetnék, hogy rá fog menni az életetek, ha nem marad itthon.
2019. júl. 15. 17:44
 2/8 anonim válasza:
57%
30évig volt nálunk így anyám 2 gyerekkel volt egyedül itthon. csak hétvégén v még néha akkor sem jött haza apánk...volt nyáron 1-2hét szabadsága aztán vissza külföldre..túléltük...
2019. júl. 15. 17:45
 3/8 anonim ***** válasza:
61%
Nekem nagyon rossz szájízű, ha egy férfi csak hétvégi apuka, vagy két hétvégi. Kimarad abból a sok-sok apró dologból, ami miatt valaki része egy családnak. Ettől függetlenül sokan csinálják így, hogy a férfi csak a pénzt adja a családba, minden más az anya dolga, de én nem bírnám.
2019. júl. 15. 18:04
 4/8 anonim ***** válasza:
87%
Én sem bántani akarlak isten ments, de elsőnek nagyon igaza van. Szerintem a külföldi meló csak kifogás, és nemigen akar gyerekezni. Én ezen elgondolkodnék a helyedben, hogy a férjednek mennyire vagytok fontosak. Semennyire, tényleg ne haragudj. A te életed teljesen megváltozott, ő meg éli tovább világát külföldön. Én ezt nem tudnám megbocsátani.
2019. júl. 15. 18:16
 5/8 anonim ***** válasza:
24%

Első körben gondold végig az alternatívákat.

A párod itthon vállal munkát: erre ő nem hajlandó.

Ti is kiköltözhettek oda, ahol ő dolgozik. Persze külföldön a ti megélhetésetek jóval drágább lesz, ezért ez anyagilag valószínűleg nem éri meg.

Kirúghatod a párod és tartásdíjat kérhetsz tőle, de ettől a te életed csak nehezedni fog. Apuka még kevesebbet lesz a gyerekkel, te még magányosabb leszel, és valószínűleg anyagilag is rosszul jársz. Persze ha már nem szereted, megalázónak érzed a helyzetet, új életet akarsz kezdeni, akkor ez a lépés is elképzelhető.

Ha viszont fenn akarod tartani ezt a kapcsolatot, élvezd ami jó benne, és tedd elviselhetővé, ami rossz. Megpróbálhatod a pároddal rendszeressé tenni a kommunikációt, előre megbeszélt időkben szervezett "on-line randikkal", amikor hosszabb ideig nyugodtan, egymásra figyelve tudtok beszélgetni.

Szervezz magad köré itthon barátokat, bébiszittereket, akik segítenek kilépni az elszigeteltségből, és szükség esetén mozgósíthatók. Néha szükséged lehet pár óra magányra, de lehetsz beteg, esetleg fogorvoshoz, nőgyógyászhoz kell menned. Egyik se nagy élmény egy csecsemő kíséretében. Ha a baba kicsit már nagyobb, keress kismamaklubbokat, csoportokat, csak ne ül a négy fal között napi 24 órában azon búslakodva, hogy jaj, de magányos vagy.

2019. júl. 15. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Van egy barátnom, aki tinédzser kora óta egyutt van a párjával, kb. 15 éve. A megismerkedesuk eveben a srac kulfoldon kezdett dolgozni, azota is kulfoldon dolgozik, minden hetvegen hazajár. Tehát sosem volt más a kapcsolatuk. Persze nyaraltak egyutt, unnepek, stb. 10 év után osszeházasodtak, van egy kislanyuk, vettek egy házat, lassacskán fel is újitják. Az apuka a mai napig csak hétvégén van otthon. Nekik ez igy megfelel. Boldognak tunnek, a kislány is szereti az apukáját, apuka is kotodik a lanyahoz.

Tehát, lehet mukodokepes is az ilyen kapcsolat, nyilvan, kell hogy mindket fél ezt megfelelonek érezze.

Hozzáteszem, hogy a lány kb. 3 házra lakik a szuleitol, szoval van társasága is, van kire bizni a gyereket, ha ki akar mozdulni hetkoznap. Valamint o is ilyen családban nott, fel, az apukája 20 évig hetvegenkent jart csak haza, szoval lehet neki ez ugymond a termeszetes.

Egyebkent ennek ellenere, hogy csak hétvégi apukája volt, nagyon jó a kapcsolata az apjával, és o az apja szeme fénye /mostmár csak az unoka után/.

2019. júl. 15. 19:25
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Lehet írni pozitív példákat, csak nincs értelme. Mert valakinek jó ez így, valaki el tudja viselni, de a kérdező pont nem. Neki ez problémát jelent. Meg aztán más látni valakit, meg más a helyében lenni. Nyilván senki nem fog csak úgy feldobni egy házasságot, közös vagyonnal, ahol gyerek is van, akiről még gondoskodni kell csak úgy, lehet, hogy a külvilág felé azt mutatják, hogy nincs semmi gond, de ettől még lehet, hogy a 4 fal között minden az a kapcsolat, csak nem boldog...
2019. júl. 15. 19:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát ez így nem valami jó. Én eleve nem vállaltam volna igy gyereket, hogy kint van. Majd csak akkor ha keres itt munkát. Mondjuk nálunk ilyen nem fordulna elő, mert vagy mindketten megyünk vagy egyikőnk sem. Sok mindent nem tehetsz, ha neki így jo, nem kényszerítheted.
2019. júl. 16. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!