Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Erdemes atszoktatni cumira?...

Erdemes atszoktatni cumira? Ha igen, milyet vegyek?

Figyelt kérdés

Kisbaba koraban tobb cumit is probaltam amiket mar kinott semmit nem fogadott el csak az ujjat volt hajlando szopni. 15 honapos.

Ugy tudom nagyon nehez leszoktatni az ujjszopasrol a gyerekeket ezert gondoltam hogy cumirol konnyebb lehet mert azt el lehet venni kesobb. Nem csak altatashoz hasznalja mar az ujjait hanem jatszon is beszokta kapni es hat ez igy nem tul higienikus. Van nyunyokaja, ezt a kettot osszekoti mert ha az egyik kezeben a nyunyo van a masikkal mar a szaja nyul egybol. viszont a nyunyoka kell az altatashoz mert cicin altatom es ha nincs a nyunyo a kezeben akkor az en ruham rangatja morzsalgatja ami eleg idegesito ezert is talaltam ki.

Ha szerintetek erdemes a cumira atszokni melyik a legnepszerubb marka? Sajnos jelenleg a regieket csak ragcsalja nem cumizik klasszikus modon. Ugy gondoltam h racsiptetnem a ruhajara igy mindig ott lenne es hatha kedvet kapna. Mit gondoltok cumis anyukak?

2021. nov. 12. 09:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ujjszopós gyerek nem valószínű hogy átszokik cumira. A fiam is az ujját szopta, semmilyen cumi nekem kellett neki. A lányom cumizik, neki az ujja nem kell. A Mam cumit szereti egyébként.
2021. nov. 12. 09:27
 2/8 anonim ***** válasza:
74%

Cumiról is lehet nehéz leszoktatni, szerintem nem ez az összefüggés, hanem hogy a gyerek mennyire igényli. Mindkettőt lehet humánusan és erőszakosan, jókor és idő előtt stb.

Ha a kezét akarja használni, azt úgy is megteheti, hogy a cumi benne van a szájában, így egész nap cumizhat, míg ha az ujját szopja, és szüksége van a kezére, akkor kénytelen kivenni a szájából, így megtanulja, hogy csak bizonyos helyzetekben adekvát az ujjszopás.

2021. nov. 12. 09:34
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Ja és a másik, hogy szerintem addig örülj, amíg egy meglévő, "kéznél levő" dolgot használ, addig jó, amíg nem kell egy külön tárgy ehhez - a cumi ha kiesik, nem biztos, hogy megtalálja, vissza tudja tenni, ráadásul x havonta cserélni kell... az ujja sokkal jobb (és nem, nem okoz automatikusan problémát a metszőfogakkal, ez tévhit)

2-es voltam

2021. nov. 12. 09:35
 4/8 A kérdező kommentje:

1 melyikuk szokott le konnyebben?

2 az rendben van hogy jo hogy keznel van de hogy allandoan nyalas a keze es rengeteg bakteriumot bekap az nem tetszik. Ami elinditotta a gondolatot a fejemben hogy olvastam itt gykn egy sztorit hogy a kislany kezet senki nem fogta meg oviban mert nyalas volt O is szopta az ujjat es ez olyan szivbemarkolo volt hogy azota se tudom kiverni a fejembol :(

2021. nov. 12. 09:45
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A kislányom még csak 14 hónapos, őt még nem is akarom leszoktatni. A fiam nehezen hagyta el az ujjszopást, de végül magától 5 éves kora körül abbahagyta (akkor már régen csak alvâshoz csinálta). 1. vagyok
2021. nov. 12. 09:57
 6/8 A kérdező kommentje:
5 koszi! Az ha csak altatashoz hasznalna nem zavarna :)
2021. nov. 12. 10:01
 7/8 anonim ***** válasza:
55%

4-esre, Kérdező: ha a cumi kiesik a szájából és visszateszi magának, akkor nem vesz be baktériumokat? ha nem szopik semmit, se ujjat, se cumit, csak egyszerűen a padlón/játszószőnyegen mászkál, játékokat fog meg, amiket esetleg a szájába vesz, vagy a kezét teszi a szájába, akkor nem vesz be baktériumokat? dehogynem, és ezek mind normálisak, és kellenek is az immunrendszer kiépüléséhez :) nyilván nem arról van szó, hogy kutyaszarba kell nyúlkálnia direkt, de alapvetően egy kisgyereknek piszkos lesz a keze és néha a piszok (egy része) bizony a szájába is kerül. ez tök normális :)

az egy más kérdés, hogy ovis korában napközben, nem alvásidőben is szopja az ujját, az egy másik problémakör, valószínűleg álmos vagy valamiért komfortra vágyik, stb. ha alvásidőn kívül cumizik, az se oké ennyi idősen, főleg mert a beszédfejlődésre nagyon rossz hatással tud lenni... szóval ez független attól, hogy cumi vagy ujjszopás. illetve a gyerekek, ha valakinek nem akarják megfogni a kezét, akkor BÁRMILYEN kifogást kitalálnak, ne aggódj. ennek sincs sok köze az ujjszopáshoz...

2021. nov. 12. 10:06
 8/8 A kérdező kommentje:
Akkor szokta szopni az ujjat ha almos ilyenkor keresi a nyunyojat is. De nem mindig alszik ilyenkor, akkor is szopja ha csak faradt. Eddig olyan 80%ban ugy voltam hogy megprobalom de most hogy olvastalak tieket mar elbizonytalanodtam 😂 Jo erveket irtatok
2021. nov. 12. 10:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!