Miért nem kellene fogadott orvos? Az miért jobb, hogy egy
olyan orvos vezeti le a szülést, aki lehet akkor látja
életében először azt a nőt? Miért nem jobb egy olyan
orvos, akitől tudod, hogy mit vársz?
Azért jobb, mert az ügyeletes orvos nem fog csak azért indítani, meg császározni, hogy felmarkolhassa a szülésért járó busás bónuszt. Most már nyilván nem jár senkinek az adómentes prémium 🤷♀️
Inkább te mondd meg, hogy miért jobb ha olyan orvos ugrik be a szülés végén, aki már kb 6x megnézett ultrahangon, esetleg még a genetikai UH-kon is, ha van hozzá képesítése, alkalmanként 25ezerért. Nem fog sokkal több közös emléket felidézni a kitolási szakaszban, mint az, aki életében először látja a meztelen alfeled. A munkáját pedig ugyanúgy ellátja mindenki, aki ügyeletben van, ugyanannyi eséllyel tudnak beavatkozni, ha valami baj van. Ugyanazok az orvosok dolgoznak a kórházakban is, mint akik magánrendeléseken. Amelyik köcsög az pénz ellenében is az lesz, maximum kicsit visszafogja magát, aki meg kedves és alapos, az az állami fizetése terhére is olyan.
2021. nov. 9. 19:47
A szülés nem egy sürgősségi baleset. Jó esetben nem kell életet menteni. Ha meg kell és előre van esélyem megtervezni, ki csinálja, akkor akarom. A szülés lelki komponense olyan erős, hogy az egészet hazavághatja, ha nem megfelelő támogató közegben van a kismama. Aki ezt nem éri fel ésszel, az tanulatlan. Sajnos sok ilyen van Mo-on. Sajnos anyukák is. Itt csak kussolni van joga egy szülő nőnek, sajnos.
2021. nov. 9. 19:48
Az értelme,hogy nincs hálapénz. Elszaladt velük a ló.Van egy fiatal doki itt,itt mindenki istenítette,hogy kedves,jófej, vbac támogató,most meg ügyeletben mondják,hogy ez igazi paraszt. Mert hát ugye nincs pénz... Én 200 ezret fizettem a dokinak meg a szülésznőnek, volt olyan szülésem,hogy azt mondtam mindegy lett volna ha itthon megszülök a kanapén. Szóval nem feltétlen lesz ez rossz hosszútávon,csak most sok a bizonytalanság.
2021. nov. 9. 19:48
Nehogy már attól legyen támogató egy közeg a szülésnél, hogy kifizetsz plusz 200ezret. Az a tudatlan (vagy tanulatlan, ahogy te fogalmaztál, bár ha tanult vagy, akkor tudhatod, hogy nem ez lett volna az odaillő kifejezés), aki szerint ez normális. Egy orvostól igen is elvárható, hogy a hálapénz nélkül is emberségesen viselkedjen. Úgy tudom nem kötelező kórházban dolgozni, meg szüléseket levezetni. Tespedhet a magánrendelésén is, ha neki ehhez nincs humora. Az a nagyobb gond, hogy egy rakás orvos CSAK azért választotta ezt a szakirányt, mert jól tejel. Ők a bunkók, igen. És te őket akarod megjutalmazni, amiért visszaélnének azzal, hogy milyen kiszolgáltatott helyzetben érzi magát egy szülő nő. Jár a taps.
2021. nov. 9. 20:00
Alapvetően a szülés és amúgy általában a nőgyógyászat egy elég kiszolgáltatott szituáció, sokan ezért örülnének jobban egy fogadott orvosnak.
Én nemrég szültem, pont akkor, amikor egyik nap még volt lehetőség fogadott orvosnak bejönni, másik nap meg már a szülésznő is kérdéses volt. Magán dokihoz jártam a terhesség alatt és nem tudtam elképzelni, hogy ne nála szüljek. Végül már nem jöhetett be, így az ügyeletes volt bent. Bevallom őszintén, amennyire rettegtem előtte ettől a szülés alatt már pont annyira nem érdekelt, hogy ki van bent. Tettem rá magasról és nem is volt semmi gond szerencsére.
Persze,jó lett volna, ha ott van az a doki, aki végig velem volt a terhesség alatt, de végül is nem volt gond így sem.
2021. nov. 9. 20:07
Mas orszagokba is vannak fogadot orvosok csak nem papiron.Én szlovákiaba szültem fél éve.Énis azthitem jobb a fogadot.Hát mi tenleg majdnem otnaradtunk mer sz.rt se csinált szo szerint,11ora szenvedés utan mikor mar konyorogtem hogy csaszarozanak meg nem csaszarozot meg hanem kinzot.Nem vette eszre hogy a lányom roszul "fekszik"a kezecskeje a fejenél van,alig fért ki.Vákummal szivta ki bellem egy masik orvosnő mer o mar "feladta".A vegen ő osszevart es elment.2órajara ra jott a dokinő nez alulról és fullosan véreztem,ujbol oszevarni kivul bevul(fájdalomcsillapito nélkul mivel ez mar akkor anyit belémnyomot h lehetetlen szoval azt had ne irjal le mit éreztem).Rá 2napjara kiderult hogy nem tisztitot ki rendesen elkellet altatniuk es vert is kaptam.4napig rámse nezet de 450eurot elvite..Szóval enyit a fogadot orvosrol,soha többet
2021. nov. 9. 20:15
Én értem, hogy aki bunkó, az pénzért is bunkó, aki még kedves, az ügyeletben is kedves... De a bunkót nyilván nem fogadod fel, ügyeletben meg nem tudsz válogatni, hogy akkor a kedves vagy a bunkó doki legyen 🤷🏼♀️
2021. nov. 9. 20:26
Igazabol a nok a kedves dokit fogadjak fel, pontosabban azt, aki jol el tudja magat adni. Csak hogy az esetek legnagyobb reszeben a szakmai felkeszultseg semmilyen osszefuggesben sincs a kedvesseggel. Nalunk speciel a legfelkapottabb doki egy igazi kokler, csak a betegek eszre sem veszik, ugy tudja eloadni magat.
2021. nov. 9. 20:29
Magánba járok terhesgondozásra, mert a körzetes doki egy paraszt.
Én örülök a jelenlegi helyzetnek, mert nem terveztem fogadott dokinál szülni, így megúsztam egy kellemetlen szituációt.
Szülésznőt fogadtam, nálunk egyelőre lehet, van egy létszámkorlát, amit megszabtak nekik, de ha a következő 2 hétben ezen nem szigorítanak, akkor ő lesz velem.
A szülésznő van ott a vajúdás alatt,az orvos csak az elején, kb félidőben, meg a kitolásnál jön be. Erre nem akartam fizetni.
2021. nov. 9. 20:42
Ha már ennyire fizetni akarsz, akkor orvosként írom, hogy inkább szülésznőt fogadj.
2021. nov. 9. 20:56
Kapcsolódó kérdések: