Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Orvosfogadáskor orvos kifaggat...

Orvosfogadáskor orvos kifaggatása?

Figyelt kérdés

Nem ismerek a kórházban minden nőgyógyászt. Párat igen, de épp arról hattottam jókat, akit nem. Ha őt fel szeretném kérni, hogy tegyem, ha előtte azért lennének kérdéseim a szüléssel kapcsolatosan? Vagyis nem a szüléssel, hanem a hozzáállásával. Pl. szeretnék természetesen szülni, de a terhesség elején nem minden orvos megígéri, aztán a végén mást mond?

Meg akkor ez úgy néz ki, hogy Szeretném önt felkérni, ha nem erőlteti rám a császárt, és mondjuk ha nem kell könyörögnöma fájdalomcsillapításért, mint másoknak. Ez bénán hangzik. Ha meg nemet mond, mondom, hogy mégse?

Hogy csináltátok?

2018. okt. 31. 21:42
 1/8 anonim ***** válasza:
85%

A szülés módja felől nem kell faggatózni. Alapból ha semmi se zárja ki a természetes szülést és nincs komplikáció sem, akkor a dokik nem szokták a császárt akarni. Vannak alapbetegségek, terhesség alatti állapotok amelyek miatt csak a császár jöhet szóba de ez sokszor protokoll, mindegy kit választasz. Pl ha a méhlepény a méhszájon tapad még az utolsó hetekben is, életveszélyes lenne a természetes szülés.

Aki szimpatikus vagy jókat hallottál róla, magánrendelésére jelentkezz, fogadott orvos általában magánrendelésen végzi a terhesgondozást. A kérdéseidet persze megbeszéled vele de szerintem nem kell a legelején.

2018. okt. 31. 21:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Ezt nem írtam. Az első császárral született baba sok orvosnál (az adott kórházban is) alapból ok a császárra. Nem örülnék, ha máris programoznák. Sajnos itt feltűnően sok a császár, és több orvosról hallottam már, hogy először még máshogy beszélt. Nekem számít a helyzetemben az orvos jóindulata, felfogása.
2018. okt. 31. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Vbac még nem minden kórházban annyira elterjedt. Szóval így már értem a problémád. Nyilván függ attól szülhetsz e természetesen, hogy mi volt az ok az elsőnél a császárra. Ha pl csípő deformitás akkor tuti nem engednek most sem, de ha pl szülés közbeni rossz szívhang akkor meg lehet próbálni.

Én elmennék a dokihoz egy alkalommal gondozásra és elmondanám neki, hogy szimpatikus, de olyan orvost keresek aki végig kíséri a terhességem és lehetőséges nála a vbac, mert számomra ez fontos.

Egy hónapja szültem, császár lett végül. A dokim már a hazameneteli vizsgálaton mondta, hogy ha szeretném lehet a kövi természetes is de akár program császár is. Ő majd mindbe benne van (tudja hogy majd szeretnénk később még egyet). A kórház is nagyon természetes szülés párti.

2018. okt. 31. 22:03
 4/8 anonim ***** válasza:
ugyan én nem értek egyet ezzel, de van vabac csoport fészen, lépj be, hátha ott tudnak tanácsot adni, ki számodra az elérhető orvos, aki segít ebben
2018. nov. 1. 11:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, tudom, hogy van, de nem ez volt a kérdés.
2018. nov. 1. 16:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Az pedig nem megosztó, hogy ha az ember szeretne 3-4 gyereket, amiből már az első császár volt, akkor vbac kövesse, hanem ez a módja csak.
2018. nov. 1. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

hát sztem jobb előre tájékozódni tapasztaltabbaktól, ha te magad is azt mondod, hogy a dokik mindent megígérnek, amikor ott vagy, akkor meg mégsem a megbeszéltek szerint zajlanak a dolgok, akkor mi értelme a kifaggatásnak??? Akkor nem jobb, ha olyantól hallod, hogy tényleg úgy csinálja, ahogy ígéri, aki már átélte???

De ugassál le nyugodtan, segíteni akartam.

Kifaggatni felesleges, pont azért, amit írtál is, hogy simán csinálhatja másképp, mint ahogy eleinte mondta. Mindegy. Segítsen neked akinek két anyja van

2018. nov. 1. 16:12
 8/8 emmavonal ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nyugodtan felfoghatod úgy, hogy ez egy szolgáltatás, amiért neked is vannak elvárásaid. Érdemes végigondolni, hogy mit szeretél, azt megfogalmazni, és az orvos elé tenni. Ha nem nyitott arra, hogy neked is vannak gondolatiad a saját szülésedről, akkor nem biztos, hogy a te embered. Bátran keress egy másikat! Ha további kérdésed van, hívd az EMMA vonalat, de írhatsz is nekik. [link]

2019. ápr. 9. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!