Mit tegyek, ha a gyerekemnek nincsenek barátai?
Van 2-3 ember, akivel a suliba elvan, de suli után, se hétvégén nem ment el még senkivel sehova. Hazajön, telefonozik, tanul, rajzol, zenét hallgat. Ennyi a napi program.
Egyre jobban zavar, hogy ilyen szinten magába fordulós fajta. Nincs kirekesztve az osztályból, és még sincsenek igazán barátai. Szeretném, ha kimozdulna, de nem akar. Tavalyi tanévben 6 hónapot voltak digitális oktatásban, 6 hónapig nem beszélt senkivel az osztályból, csak néha segítséget kért a másiktól, és ennyi.
Baj is meg nem is hogy ilyen gyereked , később bajban lesz mert bizony csapatban felnőttként tudni kell dolgozni és vagy mondjuk, gimnáziumban,egyetem stb .
De persze nem lehet mindenki társaság kedvelő.
Nem, kedves 21-es, úgy tűnik nem lesz bajban.
"Fogadóórán az osztályfőnöke mondja, hogy csapatmunkában aktív, meg néha röhögnek órán az osztálytársaival, ennyi."
Szeret a szabadidejében egyedül tevékenykedni, mert így töltődik fel. Én olyan 60-40%-ban vagyok introvertált is, meg extrovertált is, így alkalmasint szívesen töltöm a szabadidőm pár ember társaságában. Ha 8-nál többen vagyunk, az inkább leszív, fáraszt. Az üres csevegésektől meg egyenesen agyf.szt kapok. Nem érzem nagy hátránynak, hogy nem én vagyok a 100 fős partik középpontjában... Ennyi. A munkahelyeimen meg mindig is remekül teljesítettem, és nagyon is kedveltek a kollégáim, és viszont. Munkahelyen kívül meg nem nagyon érdekelnek.
Mint ahogy szegény gyerek példája is mutatja, tud ő is csapatban is működni. Meg más introvertált emberek is. (Nem mindenki, de van aki anélkül is remekül boldogul.)
Az az extrovertált emberek szegénységi bizonyítványa, hogy képtelenek felfogni, hogy nem mindenki úgy érzi jól magát, ahogy ők.
Utolsó! A kettőnek semmi köze egymáshoz.
Nekem nincsenek barátaim, mert nincs rá igényem. Ismerőseim vannak meg családom.
Engem pl. nagyon szeretnek a munkahelyemen, mindig jóban voltam az osztálytársaimmal, sportoltam közel 10 évig, mégsem járok össze senkivel. Szóval az ha valaki abból tud feltöltődni ha egyedül van nem jelenti azt, hogy ha kell nem tud funkcionálni csapatban…
Annyira nem szeretem, amikor valaki pontpontpontozik, ezzel utalva arra, hogy szíve szerint negatív jelzőkkel illetné a másik felet.
Nézd, azért írtam azt, hogy a gyengébbeknek is világos legyen, és/vagy a címzett felfedezze, hogy neki szól. Képzeld el, tudom, hogy 1 perc különbséggel jelent meg a két válasz, és azt is képes vagyok értelmezni, hogy ez mit jelent.
Szerintem a kérdező és a többiek is látni fogják, hogy egy perccel később íródott és 99.9% felfogja a lényeget.
De köszi…! 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!