Mit tegyek, ha a gyerekemnek nincsenek barátai?
Van 2-3 ember, akivel a suliba elvan, de suli után, se hétvégén nem ment el még senkivel sehova. Hazajön, telefonozik, tanul, rajzol, zenét hallgat. Ennyi a napi program.
Egyre jobban zavar, hogy ilyen szinten magába fordulós fajta. Nincs kirekesztve az osztályból, és még sincsenek igazán barátai. Szeretném, ha kimozdulna, de nem akar. Tavalyi tanévben 6 hónapot voltak digitális oktatásban, 6 hónapig nem beszélt senkivel az osztályból, csak néha segítséget kért a másiktól, és ennyi.
Ő mit gondol a helyzetről? Online baràtai vannak? Különòràra nem jàr? Környèkbeli vagy rokon gyerekekkel sem jàtszik?
Elgondolkodnèk iskolavàltàson, elbeszèlgetbèk a tèmàròl a gyerekkel,beìratnàm különòràra, mennèk vele bringàzni. Osztàlyfőnök mondta, hogy nincs kiközösìtve, vagy miből gondolod? Az osztàlytàrsait is meg kène kèrdezni a helyzetről.
Ismét egy agytröszt szülő...
Nézz utána a 16 fő személyiségtípusnak, akkor nem fogod azt hinni, hogy csak az a normális, aki éjjel nappal a haverokkal lóg.
Segítek:
Nekem sem voltak soha, kifejezetten zavart, mikor a nyári szünetben kerestek az osztálytársaim, hogy menjünk ide-oda vagy csak dumálgassunk.
Felnőttként sem szeretek összejárni másokkal. A férjem furának tartja és erőlteti a szüleim gyerekkoromban szerencsére nem tették.
Egyáltalán a gyerekedet zavarja ez? Vagy csak téged? Ha csak téged akkor hagyd békén. Nem vagyunk egyformák.
😂😂😂
Be vagy szarva mert tanul, rajzol és zenét hallgat szabad idejében?
Bezzeg ha hajnalok hajnalán bedrogozva jönne haza minden hétvégén, akkor eszedbe se jutna hogy vajon normális e, mert a többi birka is ezt csinálja, az akkor tuti rendben van 😂
1: Igen, beszéltem már vele erről, azt mondja, hogy neki így tökéletesen megfelel.
2: Nem közösítik ki. Fogadóórán az osztályfőnöke mondja, hogy csapatmunkában aktív, meg néha röhögnek órán az osztálytársaival, ennyi. Online barátai nincsenek. Régebben játszott a Minecraft-tal és a Mestermc-vel, akkor nem tudom, hogy voltak-e online barátai.
3: Senki nem mondta, hogy csak az a normális, aki non-stop a haverjaival lóg. De az, hogy fél éven át elvan úgy, hogy rajtunk kívül meg a bolti eladókon kívül senkihez sem szól, az ugyanúgy a ló túloldala, mint amilyet te állítasz az állandó barátokkal levés-sel.
"De az, hogy fél éven át elvan úgy, hogy rajtunk kívül meg a bolti eladókon kívül senkihez sem szól, az ugyanúgy a ló túloldala"
Ez még messze nem a "ló túloldala". Én is így éltem le a tinédzser éveimet, és teljesen normális felnőtt ember lett belőlem. Még mindig introvertált vagyok, de már nem annyira. Akkor még máshogy láttam a világot mint most, ott és akkor így éreztem jól magam.
Gyakorlatilag leírtál engem :DDD
Én is anya vagyok már, de nem értem, miért kellene megoldanod egy problémát, ami csak szerinted létezik. Miért beszélsz bele a gyereked életébe anélkül, hogy kérné a segítségedet? Tisztelni kell a határokat, ezzel segíted a legtöbbet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!