Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekemnek...

Mit tegyek, ha a gyerekemnek nincsenek barátai?

Figyelt kérdés

Van 2-3 ember, akivel a suliba elvan, de suli után, se hétvégén nem ment el még senkivel sehova. Hazajön, telefonozik, tanul, rajzol, zenét hallgat. Ennyi a napi program.

Egyre jobban zavar, hogy ilyen szinten magába fordulós fajta. Nincs kirekesztve az osztályból, és még sincsenek igazán barátai. Szeretném, ha kimozdulna, de nem akar. Tavalyi tanévben 6 hónapot voltak digitális oktatásban, 6 hónapig nem beszélt senkivel az osztályból, csak néha segítséget kért a másiktól, és ennyi.

2021. nov. 3. 16:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak introvertált. Ha így van, az azért nem nagy tragédia. Beszéltél már vele erről? Nem elképzelhető, hogy ő így jól érzi magát?
2021. nov. 3. 16:43
 2/27 anonim ***** válasza:
29%

Ő mit gondol a helyzetről? Online baràtai vannak? Különòràra nem jàr? Környèkbeli vagy rokon gyerekekkel sem jàtszik?

Elgondolkodnèk iskolavàltàson, elbeszèlgetbèk a tèmàròl a gyerekkel,beìratnàm különòràra, mennèk vele bringàzni. Osztàlyfőnök mondta, hogy nincs kiközösìtve, vagy miből gondolod? Az osztàlytàrsait is meg kène kèrdezni a helyzetről.

2021. nov. 3. 16:45
 3/27 anonim ***** válasza:
97%

Ismét egy agytröszt szülő...

Nézz utána a 16 fő személyiségtípusnak, akkor nem fogod azt hinni, hogy csak az a normális, aki éjjel nappal a haverokkal lóg.

Segítek:

[link]

2021. nov. 3. 17:08
 4/27 anonim ***** válasza:
96%

Nekem sem voltak soha, kifejezetten zavart, mikor a nyári szünetben kerestek az osztálytársaim, hogy menjünk ide-oda vagy csak dumálgassunk.

Felnőttként sem szeretek összejárni másokkal. A férjem furának tartja és erőlteti a szüleim gyerekkoromban szerencsére nem tették.

Egyáltalán a gyerekedet zavarja ez? Vagy csak téged? Ha csak téged akkor hagyd békén. Nem vagyunk egyformák.

2021. nov. 3. 17:10
 5/27 anonim ***** válasza:
89%

😂😂😂

Be vagy szarva mert tanul, rajzol és zenét hallgat szabad idejében?

Bezzeg ha hajnalok hajnalán bedrogozva jönne haza minden hétvégén, akkor eszedbe se jutna hogy vajon normális e, mert a többi birka is ezt csinálja, az akkor tuti rendben van 😂

2021. nov. 3. 17:13
 6/27 A kérdező kommentje:

1: Igen, beszéltem már vele erről, azt mondja, hogy neki így tökéletesen megfelel.

2: Nem közösítik ki. Fogadóórán az osztályfőnöke mondja, hogy csapatmunkában aktív, meg néha röhögnek órán az osztálytársaival, ennyi. Online barátai nincsenek. Régebben játszott a Minecraft-tal és a Mestermc-vel, akkor nem tudom, hogy voltak-e online barátai.

3: Senki nem mondta, hogy csak az a normális, aki non-stop a haverjaival lóg. De az, hogy fél éven át elvan úgy, hogy rajtunk kívül meg a bolti eladókon kívül senkihez sem szól, az ugyanúgy a ló túloldala, mint amilyet te állítasz az állandó barátokkal levés-sel.

2021. nov. 3. 17:15
 7/27 anonim ***** válasza:
96%
Neki így tökéletesen megfelel. Téma lezárva.
2021. nov. 3. 17:16
 8/27 A kérdező kommentje:
5: Mert ha valakinek vannak barátai, akkor az egyenesen arányos azzal, hogy drogozik meg iszik? Már megint a ló túloldala.
2021. nov. 3. 17:16
 9/27 anonim ***** válasza:
95%

"De az, hogy fél éven át elvan úgy, hogy rajtunk kívül meg a bolti eladókon kívül senkihez sem szól, az ugyanúgy a ló túloldala"

Ez még messze nem a "ló túloldala". Én is így éltem le a tinédzser éveimet, és teljesen normális felnőtt ember lett belőlem. Még mindig introvertált vagyok, de már nem annyira. Akkor még máshogy láttam a világot mint most, ott és akkor így éreztem jól magam.

2021. nov. 3. 17:21
 10/27 anonim ***** válasza:
96%

Gyakorlatilag leírtál engem :DDD

Én is anya vagyok már, de nem értem, miért kellene megoldanod egy problémát, ami csak szerinted létezik. Miért beszélsz bele a gyereked életébe anélkül, hogy kérné a segítségedet? Tisztelni kell a határokat, ezzel segíted a legtöbbet!

2021. nov. 3. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!