A gyerekemnek nincsenek barátai, mit tegyek?
Sajnos tenni ez ellen semmit.
Nem tukmálhatod rá a gyermeked másik gyerekre,hogy már pedig barátkozzanak vele.
Szerintem oka van annak ha nincsenek barátai.
Nem feltetlenül benne van a hiba.
Ha nem szomorú, akkor miért kéne tenned ellene? Nekem sincsenek barátaim, nem is akarom, hogy legyenek. Igazából bekerültem egy baráti társaságba, de nem bízom meg már senkiben, nem is érzem magam közel hozzájuk. Inkább csak elvagyok velük, de nekem teher az emberi kapcsolatok kialakítása. Ha hívnak valahova, valami hülye indokkal mindig elutasítom, mert otthonülős típus vagyok. Sokan nem hiszik el, de jól érzem így magam. Anyám is piszkál érte rendesen, mert ő nagyon barátnőzős, pletykázós típus, és azt akarja, hogy "éljem ki magam", de én az ellentétére vágyom.
A gyerekednél se kéne beleavatkozni. Ha valóban zavarja, hogy nincsenek barátai, majd úgyis próbál tenni ellene. 16/L
Bizony, hogy tenni kell érte! Szépen be kell íratni tanfolyamokra, táborba, különórára, sportra, zenére, ahol csoportosan vannak, lehetőleg olyanok, akikkel szerinted jól kijönne! Kiscsoportos oktatások most is vannak, egy nyelvtanfolyam nem ártana, vagy valami vizsgafelkészítő..
Az is használ, ha begyűjtesz pár anyukát, akinek szimpatikus a gyereke és egyszerűen viszed magaddal a te gyereked, ha mész hozzájuk(bár ez inkább általánosiskolásoknál-ovisoknál válik be)
4#
Egy 14-15 eves gyerekről van szó. Nem kis iskolásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!