Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a gyerekemnek...

Mit tegyek, ha a gyerekemnek nincsenek barátai?

Figyelt kérdés

Van 2-3 ember, akivel a suliba elvan, de suli után, se hétvégén nem ment el még senkivel sehova. Hazajön, telefonozik, tanul, rajzol, zenét hallgat. Ennyi a napi program.

Egyre jobban zavar, hogy ilyen szinten magába fordulós fajta. Nincs kirekesztve az osztályból, és még sincsenek igazán barátai. Szeretném, ha kimozdulna, de nem akar. Tavalyi tanévben 6 hónapot voltak digitális oktatásban, 6 hónapig nem beszélt senkivel az osztályból, csak néha segítséget kért a másiktól, és ennyi.

2021. nov. 3. 16:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%
1 barátnőm volt általános és középiskolában. Még ő is zavart néha :), csak szégyelltem lerázni, mert egyedül akartam volna lenni.
2021. nov. 3. 17:36
 12/27 babyboom567 ***** válasza:
52%

Kedves Kérdező!

Pont engem írtál le,én is ilyen vagyok.Szeretem a kollégáim, az embereket,kedves barátságos vagyok,de az életem többi részébe nem engedem be őket.Nagyon szeretek magamba lenni, rendezni a gondolataimat.Szerintem semmi baj nincs a gyerekeddel az elmondottak alapján.

Akkor lenne bármi gond, ha társaságban is visszahúzódó, nehezen motiválható, látványosan unatkozó lenne.

2021. nov. 3. 18:09
 13/27 anonim ***** válasza:
22%
Igaza van a kérdezőnek, ez nagyon nem normális, akárhogy próbálja a sok introvertált normálisnak beállítani. Tudom, hogy minden ember nem egyforma, nem vágyik mindenki társaságra, én is introvertált vagyok. És nem, nem normális dolog. Lehet még életében eleget egyedül, amikor lehetősége lenne kicsit élni, jól érezni magát társaságban kivágja magát belőle. Lehet hogy csak simán olyan társaság között van, akikkel nem találja hosszabb távon az összhangot, hogy iskolán kívül is barátkozzanak. Egyébként a kiközösítés nem mindig ilyen egyértelmű mások számára, az osztályfőnökök meg általában nem tudnak semmiről semmit, dísznek vannak.
2021. nov. 3. 18:18
 14/27 anonim ***** válasza:
96%

13-as: ne hogy már elmond nekem, hogy én hogyan lennék boldog :DDD

Teljesen normális a gyerek élete. Ráadásul őt nem zavarja.

Szerintem nincs joga belekavarni a szülőnek a gyereke életébe.

Ha valamit csinálni akar, akkor tanuljon meg normálisan kommunikálni és beszélgessen vele, hogy milyen ember, akarja megismerni és ne megváltoztatni!

2021. nov. 3. 18:20
 15/27 anonim ***** válasza:
98%

Gyakorlatilag az általános iskola első 5 évében ugyanúgy viselkedtem én is. Nem voltak barátaim, maximum a jeles tanulókkal beszélgettem ha valamiben segítség kellett. A szüleim illetve a cicáim voltak a legjobb barátaim, és nekem ez tökéletesen megfelelt.

Aztán átkerültem felső tagozatba és a sulis programoknak köszönhetően csomó új embert ismertem meg, hirtelen csomó barátom lett. Gimiben pedig még több.

Szerintem ha a gyereked jól elvan a saját kis világába akkor nem kell erőltetni a barátkozást. Szerintem ez amúgy is olyan téma, amit nem lehet, mert csak rosszabb lesz a vége.

Hidd el, ha szeretne magának barátokat akkor majd úgyis talál, lehet, hogy csak a gimiben, de még az is rendben van.

Ha viszont tényleg segíteni szeretnél neki, akkor kérdezz rá, hogy nincs-e valamilyen szakkör, amire szeretne járni. Ezen keresztül megismerhetne új embereket és a hobbiját is élvezhetné. De ha azt mondja hogy nem akarja,akkor ne erőltesd!

2021. nov. 3. 18:26
 16/27 anonim ***** válasza:
4%

Ha már most ilyen antiszociális, az csak rosszabb lesz ezután. Az ember alaptermészete nem változik radikálisan soha. Legalább valaki észrevette és figyel a gyerekére, a legtöbb magasról tesz rá. Az ember társas lény. Én is a szakkört javaslom.

2021. nov. 3. 18:39
 17/27 anonim ***** válasza:
98%

Te tipikusan az a beszűkült látókörű ember vagy, aki nem tudja elképzelni, hogy nem tudja valaki szereti a paradicsomot, miközben te odáig vagy érte.

"Az ember társas lény"

Az oviban meg azt kantáltuk, hogy piros mint az alma. Holott tudjuk, hogy van zöld, és sárga alma is.

2021. nov. 3. 18:42
 18/27 anonim ***** válasza:
98%

16!

Az ember társas lény, ezt tökéletesen látod. A gyerek pedig beszélget is a szüleivel, tehát nem az van, hogy 0-24-ben senkihez se szól. Nincs olyan meghatározás, hogy x számú ember kell ahhoz, hogy boldog legyél.

2021. nov. 3. 18:42
 19/27 anonim ***** válasza:
52%
Akik szerint ilyen jòl elvan a gyerek egymagàban is, azok ugye a magàntanulòkat is bèkèn hagyjàtok, ès nem jöttök avval, hogy de ,,a szocializàciò"! Mert van aki elvan magàban, ùgy tűnik, ès akinek kell tàrsasàg, az keres magànak.
2021. nov. 3. 19:30
 20/27 anonim ***** válasza:
62%
Így van. Békénhagyom. Mindenki éljen úgy, ahogy Ő MAGA szeretne, és ne úgy, ahogy az anyukája elvárja tőle! Nagy különbség!
2021. nov. 3. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!