Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért lesz egyre több gyerek...

Miért lesz egyre több gyerek autista, down-os, adhd-s, szenzoros, stb. gyerek?

Figyelt kérdés
2021. nov. 1. 16:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Egyrészt jobban szűrik már ezeket (pl most már van az óvodákban kötelező logopédiai szűrés, és ha a logopédus valami furcsát tapasztal, jelzi a szülőnek, hogy vigyék vizsgálatra a gyereket, így sok minden már jóval hamarabb kiderül, nem csak az iskolában, amikor már komoly gondot okoz), de valóban a környezeti hatások is benne vannak, és a fejlődő orvostudomány is. Ma pl már sokkal több extrém koraszülött babát sikerül megmenteni, mint mondjuk akár 20 éve, pláne mint 30-40 éve. A nagy részük egészséges, teljes életet tud élni, de gyakori, hogy pl tanulási nehézséggel küzdenek ezek a gyerekek.
2021. nov. 1. 18:04
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Nincs több, csak míg regen egy auti vagy adhds gyereket hülyének és rossznak gondoltak, most már diagnosztizálják őket és vannak fejlesztési lehetőségek.
2021. nov. 1. 19:00
 13/16 anonim ***** válasza:
81%

Régen ezek a gyerekek voltak hisztisek, rosszak, lusták, neveletlenek.

Most kivizsgálják a viselkedés okát, és kapnak diagnózist, majd megfelelő fejlesztést. Szóval mindog volt ilyen, csak máshogy foglalkoztak vele.

2021. nov. 1. 19:32
 14/16 anonim ***** válasza:
17%

13

Jah a Down szindrómások... Te totált meghibbantál.

2021. nov. 1. 19:33
 15/16 anonim ***** válasza:
86%

#14, nem a downos gyerekekre gondoltam... Az elég egyértelmű volt mindig is.

Az adhd-s, szenzoros, diszes, stb gyerekekre.

Hibbant itt max te vagy...

2021. nov. 1. 19:39
 16/16 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nincs abban semmi meglepő, hogy egyre több van belőlünk autistákból és más úgymond rendellenességekből. Mindig is ennyien voltunk, csak régebben a tudomány fejlettsége még ilyen szinten sem volt Magyarországon, mint most. 10-20-stb. éve még nem autisták voltunk az orvosaink szerint sem, hanem neveletlen hülyék. Én megkaptam, hogy lány nem lehet autista, csak egy elkényeztetett, introvertált szerencsétlenség vagyok. Manapság legalább van pár szakember, aki valamennyire ért hozzánk, így nyílván többünket észre is vesznek.
2021. nov. 2. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!