Miért lesz egyre több gyerek autista, down-os, adhd-s, szenzoros, stb. gyerek?
Egyre tolódik, hogy mikor szülnek.
És a neveletlen kölyköket is le adhdzák.
Sok szart eszünk, annak is lehet ehhez köze.
Régen nem voltak vizsgálatok letudták, hogy furcsa.
Én biztos diszgráfiás lehettem, a helyesírásom ko,a b, d betűt amíg nem írom le nem tudom hova áll a hasa, és sok, ilyen kis apróság.
A fiam ADHD-ja kapcsán derült fény arra, hogy nekem is figyelemzavarom van.
Annak idején semmi mást nem mondtak a szüleimnek, mcsak hogy állandóan "álmodozom". Aztán nem tudtam, miért kell 5x annyit melóznom, hoyg ugyanoda lyukadjak ki, mint mások, töredéke energiabefektetéssel. Ma van neve, régen nem volt.
Sok oka van
Régen is volt persze de nem ennyi.
A nők később szülnek, mérgezőbb a levegő, rengeteg a tartósított, rossz minusegu áru a boltokban. Egyre több a beteg felnőtt, akik beteg gyereket szülnek. Hatalmas inger eri őket már kis korban is, megy a tv, tablet telefon az alig pár hónapos csecsemőnek, több az elektromosság mint régen. A mai idősek azért élnek sokáig, a mai 20-30 évesek oroljenek ha a 60-at megelik. Mozgás hiány, szegényes táplálkozás, idohiany... Szerintem ezért.
Ezek eltérő betegségek. Amúgy régen egyszerűen nem voltak tisztában ennyire a betegségekkel. Pl csak mert hosszú éveken át nem tudták, hogy mi a skizofréni nem azt jelenti, hogy nem is voltak betegek.
Ha érdekel a téma olvass tanulmányokat(előny,ha tudsz angolul). Amerikában például az egyik ott használt kenyér adalékanyagot összefüggésbe hozták az autizmussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!