Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik fiatalon lettek/lesznek...

Akik fiatalon lettek/lesznek anyák nem féltek mi lesz idős korotokban?

Figyelt kérdés
Itt a 20-25 év körüliekre gondolok. Mire kirepülnek a gyerekek még csak 45-50 éves kort ütik. Utána jobb esetben a párotokkal maradtok de akinek az sincs nem lesz depressziós és mindig azt várja majd mikor jönnek az unokák stb? Remélem értitek mire gondolok
2021. okt. 29. 19:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Jövök megyek, mert még van energiám. 21 évesen szültem az első gyerekemet egy évre rá a kisebbiket. Már egyikük se lakik itthon, és már van egy unokám.

Dolgozom, amit szeretek, unokázok, amit szintén szeretek.

Emlékszem, hogy amikor megszületett a lányom, akkor a húgom 8 volt. A szüleim még gyereket neveltek, és egyszerűen nem volt idejük, és energiájuk (a húgom meglepetés baba volt) hogy nagyszülők tudjanak lenni. Én teljes értékű nagyszülőként tudok működni. És még tudom tartani a lépést a korral, ami a gyerekeim párjai miatt is jó, mivel nincs akkora generációs szakadék köztünk, így könnyű jó kapcsolatot ápolni, mert könnyen megértjük egymást.

Én nem bántam meg, és aki szeretne és megteheti hogy fiatalon szüljön (tehát minden feltétel adott), az tegye. ;)

2021. okt. 29. 21:45
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
20 évesen szültem a fiamat. Mivel apukájával külön mentünk és más párom van lesz 30 évesen is gyermekem. Előbb szerettem volna tesót de nem úgy alakult... Soha nem éreztem hátránynak és nem is fogom, hogy ilyen fiatalon szültem. Mivel a fiúk általában később akarnak majd gyereket nem hiszem hogy fiatal nagymama leszek de sose lehet tudni 😁
2021. okt. 29. 22:47
 13/19 anonim ***** válasza:
2 fiamat fiatalon szültem 26 és majdnem 28 évesen ,most már nagyok de velünk él még 19 éves is ,viszont lányom csak 11 éves még mindig nem pihenhetek kedvére teljesen majd kb 10 év múlva .
2021. okt. 30. 08:25
 14/19 anonim ***** válasza:
94%
19 évesen szültem az első fiam, majd 21 évesen a másodikat. Lassan 13 éves a nagyobbik es 10 éves a kicsi. A húgom a nagyfiammal egyidős, pár hónap különbség van közöttük. Anyukám sosem volt/lesz olyan igazi nagymama, gondolom a kora miatt is,(38 évesen lett nagyszülő) illetve sajnos nálunk nem is törekszik erre. Jelenleg 32 éves vagyok, es a lombik kezelésünk közepén tartunk. 15 éve vagyunk együtt a férjemmel. Imádom, hogy fiatal anyuka vagyok, megmondom őszintén, hogy a mostani terhességemhez(nagyon reméljük, hogy most sikerül) érzem magam kicsit idősnek. Előbb szerettük volna, de sajnos 8 éve hiába próbálkozunk, inszemináció, majd lombik, eddig sajnos sikertelenül. Persze tudom, hogy nem így van, más 40 körül vállalja az elsőt, de én szeretnék aktív es támogató nagyszülő lenni, akire ha kell, lehet számítani és az unokám is tudja, hogy a mami mindent is megfog oldani vagy mindenben is fog segíteni :)
2021. okt. 30. 10:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Egy 40-50 es nagyi sajnos semmit nem ér, mert ő is 10-12 órát dolgozik, így arra számolni, hogy korán szüljek és a mami segít.

Én magamnak szültem az én szüleim nem éltekmár pedig 18 évesen kezdtem.

Anyósom még dolgozott, és hiába volt fiatal soha nem vitte ki egy játszóra sem egyik unokáját sem, vigyázott rájuk, de ez kb a tv nézéssel ki is merült, meg az etetéssel.

Most a kicsinél már nyugdíjas, de hiába fitt közel 70 évesen is, semmit nem ér.

Viszont a 20 éves nagy lányom vész esetben 1-2 napot el van a kicsivel.

2021. okt. 30. 13:49
 16/19 anonim ***** válasza:

Arra kéne programozni magad, hogy bárki jelenléte nélkül is boldog és kiegyensúlyozott légy, máskülönben mindig kiszolgáltatott leszel. Mások társaságátol. Legyen olyan elfoglaltságod, hobbid, célod, ami boldoggá tesz.

Aki már most fél, hogy mi lesz vele, ha kirepülnek a gyerekek, abból lesznek a gyerekeikre ráakaszkodó horroranyósok.

2021. okt. 30. 14:58
 17/19 anonim ***** válasza:
30%
14, két ekkora mellé miért kell lombik? Csok?
2021. okt. 30. 15:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Akinek van 2 gyereke már az miért kell lombik csak nem ikreket akarsz ?
2021. okt. 30. 20:33
 19/19 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Nem szeretnénk csokot, vagy bármilyen támogatást felvenni. Nem azért vállaltunk/vállalunk gyereket. Világ életemben problémák voltak a menstruációmmal, hónapok maradtak ki, stb… majd 18 évesen kaptam egy clostilbegyt nevű gyógyszert egy helyettesítő nogyogyasztol(fogalmam sem volt még akkor, hogy az mire való), hogy az majd rendbe rakja a ciklusom. brutális mennyiséget írt ki, aminek következtében egy elég erős túlstimuláció lépett fel, így az első fiam ennek köszönhetően sikerült. A második gyerek, lényegében csoda baba, mert ott nem kaptam semmilyen stimulációt. Addigra persze már tisztában voltunk vele, hogy nekem nincs természetesen úton peteérésem, továbbá pcos-s vagyok, illetve IR. Valamint a férjem eredményei is nagy mértékben le romlottak, így nála sem lehet természetes úton már gyerek. Holott fiatal ő is(38 éves).Mivel nagyon szerettünk volna még egy gyereket, ezért tartunk ott, ahol tartunk. Jelenleg a stimuláció közepén járok, remélhetőleg ez most sikerülni fog. Illetve nem, nem szeretnék ikreket, természetesen ha ne adj isten úgy alakul, nem fog összedőlni a világ, de nem az ikrekre hajtunk.

Plusz azt hozzátenném, hogy a lombik nem úgy működik, hogy én kitalálom, hogy ikreket akarok, akkor irány az IVF kezelés… szigorú szabályok és protokoll van előírva, hogy ki mikor kerülhet be a programba.

2021. okt. 31. 07:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!