Hogy kell nevelni egy gyereket ahhoz, hogy ne legyen féltékeny a kistesójára, tehát, hogy ne érezze azt, hogy kezdik elhanyagolni?
Mi úgy csináltuk, hogy nem erőltettük le a torkán a baba érkezését. Elmondtuk, hogy jönni fog, ha akar babusgathatja, segíthet az ellátásában, de semmi nem kötelező, nem kell vele foglalkoznia. Nem is tette :). Mindent úgy csináltunk, mint a kisebb előtt. Amíg etettem vagy pelenkáztam addig vagy az apjával volt vagy egyedül játszott, aztán letettem a kicsit és az összes figyelmemet a nagyobbra fordítottam.
Amúgy úgy csináltam volna, hogy például etetés közben is mesélek neki, beszélgetünk stb
Kérdező:terhes vagy vagy megszülted a 2.babát már?
ha terhes vagy,akkro vond be nagyot terhességedbe,hasadat fogja meg ha rug baba,menyetek kistesonak vásárolni.
ha megszültél,foglakozál egyszere mesélj,egyszere játsz mindegyikkel
Az egyik barátnőmnek például van nagytesója. Mesélte, hogy egy kor fölött a tesó lett az ingyenes bébiszitter és a tesó nehezen viselte, hogy mindenhova vitte magával a kistesót, ő hozta-vitte suliba és különórákra, ő beszélt a tanárokkal.
Cserébe a nagytesó felnőtt korára már tapasztalt volt a gyerekneveléshez, a gyerekeit is jól neveli és kamasz korától kezdve mindig is önálló volt... De milyen áron?
Mi is éltünk külföldön és sok időt töltöttem a barátnőmnél. Anyuka elhúzott dolgozni, a kistesót a barátnőmre hagyta (meg rám), de szerencsére ez ennyiben kimerült, viszont ez így is sok volt, nagy felelősség volt.
Érdemes úgy megoldani, hogy a gyerek sose legyen túlságosan felelős a kistesóért.
Ha normális a rokonság, akkor le lehet telepedni a környéken
Vagy, ha erre nincs mód, lehet kapcsolatokat építeni.
Pl bevett szokás, hogy egy közösséget kiépítetek és egymás gyerekeire is tudtok vigyázni.
Nálunk pl kicsiként felosztitták egymás között a szülők, akik efy kis csapat voltak. Volt, hogy egyszer anyukám vitt haza minket, volt, hogy egy másik anyuka vitt minket egy programra, volt, hogy felvigyázást vállalt az egyik, aztán cserébe a másik.
Pl apukám sofőrködött. Mentünk a szülinapi buliba és útközben felvettünk pár gyereket, aztán buli végén hazavittük őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!