Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az alkohol fogyasztás mennyire...

Az alkohol fogyasztás mennyire befolyásolja a teherbeesést? Főleg tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Figyelt kérdés
Már lassan több, mint 1 éve probálkozunk a babával eredménytelenül, eddig még csak én voltam a nőgyógyászomnál, aki írt fel gyógyszert a hormonháztartásom helyreállítására. Viszont én attól félek itt más próbléma lesz és nem tudom mi lenne a megoldás. A férjem nagyjából 10 éve masszívan iszik és dohányzik, bár a baba miatt jelentősen visszavett ebből. Illetve régebben heti 1-2 alkalommal én is fogyasztottam alkoholt (most már jóval ritkábban) és dohányzom. Láthatóan rengeteg fiatal iszik/bulizik/cigizik mégis lehet simán gyerekük, akkor hol az igazság? Mennyire befolyásolják ezek és mennyire csak rémiszgetés? Visszafordítható, ha esetleg köze lehet hozzá? Szerintetek, ha a párom is elmegy kivizsgáltatni magát és őszintén elmondja ezeket az orvosnak tudnak segíteni? A nőgyógyász szerint mivel még fiatalok vagyunk (25,29) 1,5-2 év után kell komolyabban kivizsgáltatni magunkat, de úgy érzem nálunk idokolt előbb is.
2021. okt. 23. 11:14
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
96%

Kedves kérdező, van egy ismerős család, ahol a három terhesség alatt mindig rá-rágyújtott a nő, mondván, az nem árt. Nos, mind a 3 gyerek kisegítő iskolába kellett, hogy járjon, ilyen alapítványi suliba, ahol szellemi fogyatékosoknak is volt osztály. Szorozni-osztani már egyik sem tudott megtanulni, csak összeadni.

Hiába szokik le az anya a terhesség kezdetekor a cigiről, a tüdeje vastagon kátrányos, évek kellenek a kitisztuláshoz, a gyerek azt lerakódott, véráramba kerülő kátrányt kapja a vérébe.

2021. okt. 23. 13:04
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
A természet tudja, hova ne szülessen gyerek...
2021. okt. 23. 13:05
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kerdesre fogok valaszolni szovla lepontozhatsz.

De mielott kirsz egy ilyem kerdest,miert nem gondolkozol? Szerinted rendben van, hogy a ferjed naponta iszogat? Meg hogy dohanyzol? Azért ezt ahhoz hasonlitani, hogy a fiatalok isznak egy buliban... Persze biztos van sajnos olyan, aki 20on évesen alkoholista, de nyilvan te nem erre gondoltal. Az,hogy valaki egy buliban iszik heti 1×, az baromira nem ugyanaz,mint hogy mas meg naponta.

Szerintem latod te is a problémát. Felelotlenseg lenne igy gyereket vállalni.

2021. okt. 23. 13:07
 24/31 anonim ***** válasza:
91%
Istenem, szegény gyerek, ha összejön, jó kis élet vár rá, alkoholista apa, dohányzó szülők... Tökre igaza van annak, aki azt írta, hogy ha nem vagytok képesek lemondani a cigiről meg a piáról,akkor nem kell nektek gyerek.
2021. okt. 23. 13:08
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkozz el azon, hogy ha a férjed levis tudna szokni (te magad írod, hogy elnézed neki a függőséget, tehát pontosan tudod, hogy alkoholista, hiszen az nem a mennyiségtől lesz valaki, hanem a fuvarozók függéstől), a stressz megmarad, és le kell vezetnie. Hol máshol, mint rajtad vagy a gyereken. Biztos akarod?
2021. okt. 23. 13:18
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
Az ismeretségi körömben, akinek alkesz anyja vagy apja volt, az nem sok jóra emlékszik a gyerekkorából. Sőt, egy közeli rokonom félje is tizen x éve iszik, valami fizikai fájdalmat enyhít vele. Amikor iszik, akkor borzasztóan viselkedik. Már volt pár alkalom, amikor szétmentek, hogy “megváltozik”, “már nem iszik annyit” de ez mind csak addig tudta tartani, amíg ki nem békültek. Képtelen letenni az italt, “de ő nem alkoholista”.
2021. okt. 23. 14:54
 27/31 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel senkinek sem kellene gyereket szülni, hisz rengeteg ember dohányzik és van olyan is, akinek pl.édességfüggősége van, az is káros az egészségre. Tökéletes, minden problémától mentes embert én még nem láttam. Mint írtam évek óta egy pár vagyunk, az alkohol az életminőségünkre nincs hatással.
2021. okt. 23. 15:03
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Igen, befolyásolja, hátrányosan.
2021. okt. 23. 15:13
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Nincs minden problémàtól mentes ember, valóban, de egy felnőtt ember emberelje már meg magát annyira, hogy ezeken a problémákon ne a pia meg a cigi segítsen, könyörgöm!
2021. okt. 23. 15:26
 30/31 anonim ***** válasza:
91%
Elég erőteljesen befolyásolja az alkohol, mégha kevés a mennyiség, de napi szintű akkor is, illetve a dohányzás is. A sperma mennyiségét,minőségét, hogy mennyire egészséges, DNS frag.-ja rendben van-e. Szóval nagyon sok dolgot tud befolyásolni, és ha ezek az értékek elérnek egy olyan szintet, akkor hiába vagy te teljesen egészséges, akkor is csak lombikkal lehet mondjuk gyereketek. Ez természetesen csak egy spermavizsgálat után derülne ki. 1 év után már lehet kezdeni a meddőségi kivizsgálásokat egy arra szakosodott intézetben. Javaslom, hogy ha komolyan szeretnétek a gyereket, akkor legalább a spermavizsgálatot csináltassátok meg magánúton, abból ki fog derülni, hogy kell-e aggódni a jelenlegi életvitele miatt. Nem derül ki az írásodból, hogy most ténylegesen mennyit iszik a férjed, de úgy vizsgáld meg a helyzeted, hogy ha minden így marad, ahogy most van, akkor egyedül is el tudod látni a babát?! Mármint ha úgy mondjuk részeg, akkor nem lesz-e agresszív, mivel segíteni neked biztosan nem fog tudni, így minden feladat csak a tiéd lenne. Illetve azért azt is mérlegeld, kérlek tényleg komolyan, hogy biztosan jó dolog-e ebbe a kapcsolatba gyereket szülni. Ne adj isten a baba születése után sokan esnek depresszióba férfi oldalról is, és nehogy az legyen, hogy azonnal az alkohol fele fog nyúlni és csak rosszabbodik a helyzet. Egyébként úgyis te fogod tudni és érezni, hogy biztosan készen álltok e a gyerekre, ettől függetlenül sok sikert!
2021. okt. 23. 16:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!