Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az alkohol fogyasztás mennyire...

Az alkohol fogyasztás mennyire befolyásolja a teherbeesést? Főleg tapasztalatokra lennék kiváncsi.

Figyelt kérdés
Már lassan több, mint 1 éve probálkozunk a babával eredménytelenül, eddig még csak én voltam a nőgyógyászomnál, aki írt fel gyógyszert a hormonháztartásom helyreállítására. Viszont én attól félek itt más próbléma lesz és nem tudom mi lenne a megoldás. A férjem nagyjából 10 éve masszívan iszik és dohányzik, bár a baba miatt jelentősen visszavett ebből. Illetve régebben heti 1-2 alkalommal én is fogyasztottam alkoholt (most már jóval ritkábban) és dohányzom. Láthatóan rengeteg fiatal iszik/bulizik/cigizik mégis lehet simán gyerekük, akkor hol az igazság? Mennyire befolyásolják ezek és mennyire csak rémiszgetés? Visszafordítható, ha esetleg köze lehet hozzá? Szerintetek, ha a párom is elmegy kivizsgáltatni magát és őszintén elmondja ezeket az orvosnak tudnak segíteni? A nőgyógyász szerint mivel még fiatalok vagyunk (25,29) 1,5-2 év után kell komolyabban kivizsgáltatni magunkat, de úgy érzem nálunk idokolt előbb is.
2021. okt. 23. 11:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Az alkoholisták hosszútávon nem tudnak visszavenni. Egy darabig igen, hogy bizonyítsák, hogy nem alkoholisták, de apránként vissza fog állni. Stresszes a munkája, ok. Erre majd rájönnek az éjszakai babasírások, meg a különböző nehézségek. Inni fog újra ugyanúgy. Elvonó után vállalnék csak gyereket. Így magadra fogsz maradni minden gonddal.
2021. okt. 23. 11:54
 12/31 anonim ***** válasza:
79%

Egy nő petesejtjei annyi idősek, mint maga a nő. Minden egyes elszívott cigaretta vagy pohár alkohol megérződik.

Van olyan kolleganőm, aki 20on évesen elpiàlta az éveit és már nem is lehet gyereke 35 évesen.

2021. okt. 23. 11:59
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettőtöknek azonnali életmódváltás, cigi+pia le, ha már ez nehezetekre esik, akkor nem kell gyereket vállalni.
2021. okt. 23. 12:14
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
A tíz éve masszív ivást hogy van képed ahhoz hasonlítani, hogy fiatalok isznak mondjuk buliban? Én egyszerűen alkoholistát nem ismerek ebben a korosztályban, a férjed viszont az. Jobb is, ha nem lesz gyerek, akinek tönkreteszi az életét.
2021. okt. 23. 12:26
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Össze-vissza hazudozol kérdező. Egyszer masszívan iszik, utána nem...Füstöltök, mint egy gyárkémény. Örülj, hogy a természet okosabb nálad, és nem engedi, hogy teherbe ess, mert fogyatékos gyereked születne. Ennyi teratogén tényező mellett biztosan.
2021. okt. 23. 12:26
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Csak azt nem tudom, miért kell mindig védeni és pátyolgatni a piásokat. Mintha nem létezne több ember a Földön, csak az az egy.

Én elválnék és addig nem is mennék bele új kapcsolatba, amíg rendbe nem tettem a lelkem és meg nem találtam az okot, amiért ilyen emberhez ragaszkodtam.

2021. okt. 23. 12:34
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Te nagyon buta vagy.
2021. okt. 23. 12:41
 18/31 anonim ***** válasza:
49%
En nem az alkohol miatt aggodnek, az hogy mindketten dohanyoztok, az mar lehet problema. A spermiumokat benitja, megöli , te pedig ha teherbe akarsz esni, tedd le minel hamarabb. Nagyon karos a leendo magzatra nezve.
2021. okt. 23. 12:45
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Normális esetben az alkoholfogyasztás nagyban befolyásolja a teherbeesést. Magyarul, egy alkoholistának NEM szülünk gyereket.
2021. okt. 23. 12:51
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy kihat rá. Mind az alkohol, mind a dohányzás, valamint a stressz is, mert nyilván a férjed valami miatt iszik meg dohányzik, amit oldania kell.

Andrológus és/vagy urológus rendelésre érdemes lenne a párodnak elmennie, ahol elvégeznének egy részletes, mindenre kiterjedő kivizsgálást, ami feltárná, hogy a káros szokások mellett van-e valamilyen más, biológiai jellegű akadály is az önromboló életmódja mellett, amiért nem tud téged teherbe ejteni. Ez mellett, vagy ez után pedig egy addiktológust is. A piára és a cigire baromi sok pénz kimegy havi szinten, csak elképzelni tudom a helyzeteteket.

Muszáj lesz neki változtatnia, ha valamit szeretne elérni ilyen téren.

2021. okt. 23. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!