Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik olyan családban nőttek...

Akik olyan családban nőttek fel ahol elfojtották az érzelmeket hogy nevelte fel a saját gyerekét?

Figyelt kérdés
Én sajnos olyan családban nőttem fel ahol az érzelmek már szinte tabuk voltak. Egyszer se mondta a szülők közül senki, hogy szeretlek, soha nem öleltek meg még akkor se ha amikor én mindig ölelgettem őket. Puszit is csak születésnapomon kaptam. Egyébként nem bántak velem csúnyán, soha nem ütöttek meg pedig problémásabb gyerek voltam. Azt hittem ez a normális ameddig el nem kezdtem irigykedni azokra a gyerekekre akiket megpuszil az anyjuk indulás előtt és mondja hogy szeretik. A bátyámal ugyanez a helyzet, vele még beszélgetni se tudok pedig nem veszekedtünk soha de egyszerűen nem megy alap dolgokról se. A párom mindennap elmondja/leírja hogy szeret először fura volt nekem még kimondani is de már kezdek hozzászokni és magamtól mondom. A lényeg hogy 4 hónapos vagyok és az a félelmem hogy hiába akarom majd kimutatni a szeretetemet nem fogom majd tudni mert lesznek bennem ilyen "blokkok" ezért nem lesz olyan erős a kötődés mert úgy érezné ellököm magamtól és furának fogom tartani ha majd olvasok neki, mindennap többször elmondom hogy mennyire szeretem és puszilgatom ölelgetem mert igazából erre van szüksége egy gyereknek és ki kell élvezni ameddig lehet. Anyukám szerintem meg fog változni az unokájával szemben mert az ő anyja is, tehát mamám ugyanúgy viselkedett anyával mint később ő velem viszont amikor megszülettem teljesen megváltozott, mindig puszilgatott ölelgetett,jatszott velem. Érdekes dolgok ezek,lehet pszichológus kéne már. Volt más hasonló helyzetben mint én?
2021. okt. 21. 07:52
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az én szüleim is viszonylag ridegek, sosem volt természetes azt mondania szüleimnek, hogy szeretem őket, ölelés, puszi sem, én kicsiként pont, hogy azt hittem mások nem normálisak. Aztán nagyobb lettem, a kutyámnál simán ment minden magától, imádtam, majd egy barátnőmet is, de ölelés természetellenes most is másokkal. A gyereket nyomorgatom, puszilgatom, simizem, ölelem ahogy tudom. Olyan anya akartam lenni, akinek a szeretete túl sok és le kell állítani, hogy "jajjj anyaaa hagyd máááár, ez olyaaaan cikii" de azért jól esik a gyereknek:) Valahogy jön magától, mert szeretem a gyereket. A szüleimet nem szeretem, csak vágyok a szeretetükre, őket nem akarom ölelni, puszilni, a közelükben lenni.. jól eltolták. Anyám különösen kiakasztó, mert apámat sosem szeretgette, minket sem igazán, viszont a friss kapcsolataiban úgy körülugrálja, ölelgeti, puszilgatja, dicsérgeti a pasikat, mintha a gyerekei lennének. Innen gondolom, hogy nem szeret minket.

Egyébként nem, amit itt írtak sima kényszeresség, kontrollmánia is lehet. A gondoskodás, figyelem csak egy megnyilvánulása LEHET(nem feltétlen az) a szeretetnek. A valódi szeretet az összes létező módon megnyilvánul(ezért marhaság a szeretetnyelv is), csak bizonyos területek jobban, másokban kevésbé. Én nem szekálom a gyereket ilyen pohárvizekkel, meg zoknival, kényelmes neki, iszik ha szomjas, de aggódom, ha baja van, ölelem, puszilom, beszélek vele, mondom neki, hogy szeretem, meghallgatom, igyekszem alakítgatni a dolgait..

Akkor szeretnek, ha mondják és éreztetik is több különböző módon

2021. okt. 21. 22:38
 12/13 A kérdező kommentje:
Nálunk is anyám soha nem szerette igazán apámat csak menekült otthonról, lehet ez is volt a baj ami rajtunk ütközött ki. A mostani párjának meg írja, hogy szeretlek de apával egy simogatást nem láttam közöttük. Mondjuk azt nem hiszem, hogy nem szeret de biztos jobban örült volna ha olyan férfitől születik gyereke akit szeretett
2021. okt. 21. 22:59
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi 4en vagyunk testvérek, én vagyok a legidősebb (32), de nem tudok olyan pillanatra visszaemlékezni, amikor az anyám mondjuk megölelt vagy megpuszilt volna, de akar csak az, hogy ne a nevemen hívjon, hanem mondjuk leányom,lányom… egy szeretlekről nem is álmodozik 😅 míg a többi testvéremnél ez nem okoz neki problémát. Egyszer előjött ez az téma nálunk, és addig nem hagytak békén, amíg én el nem mondtam erről a véleményem. Amikor ‘szembesítettem’ ezekkel a dolgokkal az anyámat, először nem akarta elismerni, mert jött azzal, hogy sajnos az ő anyja ugyanez volt, és úgy látszik nálam sajnos ez kiütközött. Úgyhogy ennyivel lezárta, hogy engem miért nem szeret😅. Illetve a férjem úgyszintén ilyen családból származik. Nekünk meg kellett közösen tanulni, hogy miként kell beszélni a problémáinkról, hogyan mutassuk ki a szeretetünket. Ezzel ellentétben én imádom a gyerekeim, 12 és 10 évesek, illetve most kezdjük majd a protokollt a legkisebb tesóra. Minden nap elmondom a gyerekeknek és a férjemnek is, hogy szeretem őket, legyen csodálatos napjuk. Ölelgetem őket, ha büszke vagyok rájuk valamiért azt a tudomásukra hozom, az eredményeiket elismerem. Kiegyensúlyozott és boldog család vagyunk, amire nagyon büszke vagyok :) természetesen a mama szerep sem vált be nálunk anyukámnak😅persze csak nálunk…
2021. okt. 22. 07:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!