Mit tegyek, hogyha a gyerekek miatt nem tudok elválni a férjemtől?
Van 3 közös gyerekünk. Férjem anyja halála óta verbálisan bántalmaz. Haza hozza a munkahelyi stresszt, meg úgy mindent, és rajtam csattan. 3-4 évig azt csináltam, amit ő mondott, csak hogy ne legyen vita meg veszekedés a gyerekek érdekében. De már torkig vagyok attól, hogyha befogom mindenért a pofámat, akkor jót kapok, ha meg szóvá teszem, hogy foglalkozhatna a gyerekeivel, meg mondjuk feltakaríthatna maga után, akkor meg kapom a bántást, megalázását.
A három gyereket el tudnám tartani, nem is ez itt a kérdés, de a két lány annyira apás, hogy nem jönne velem (volt már olyan, hogy fogta a férjem a cuccát, összepakolt és elköltözött, akkor is mentek az apjuk után). Az is rátesz egy lapáttal, hogy az apjuk mindent megenged neki, én meg nevelem őket, ezért bennem a rosszat látják vele szemben, de ha nincs ott az apjuk, akkor én is jó vagyok. A fiam még kicsi, vele még gyeden vagyok itthon, nemsokára megyek vissza dolgozni, de kérdéses a két lány, mert akkor őket elveszíteném (9 és 7 évesek)
Keress szeretőt magadnak, ahol megkapod az érzelmi törődést, amit a férjed nem tud megadni neked.A kapcsolatotok egy rakás kaka.Te szültél egy 3. gyereket is ebbe a carba.
Amúgy a gyerekek miatt nem tudok elválni szerintem csak duma.Ha valóban annyira tele lesz a t..d akkor bizony elválsz.Még nem vagy ott.Most épp valamiért haragszol, jobban mint szoktál, ezért a kérdésed, de még nem vagy ott ahol a part szakad.
4!
Bakker, azt olvastad hogy nem foglalkozik a gyerekekkel? Dehogy kell neki kihisztizni őket, apuka sírva fog könyörögni, hogy anyuval maradjanak. Gondolj már bele, két kisiskolástól van szó. Apuka majd szépen keltegeti őket, reggelit készít, tízórait csomagol, elviszi őket, délután haza viszi őket, tanul velük, játszik velük... Pár napig max. De írta a kérdező, hogy stresszel a muhnkaja miatt, szerinted menne neki ez 2 napnál tovább?
Nálunk a nagyfiam (11), amikor összeveszünk, hogy mennyit xboxozhat, rögtön kijátssza az "akkor apához költözöm" kártyát, de aztán csak visszaballag. Szóval én hagynám a lányokat menni, ha ő is és az apjuk is ezt akarja, de gyanúsabb, hogy maximum pár hét és visszakozni fog mindegyik.
A másik, hogy beszélned kellene a férjeddel. Azért csak valamiért szültél neki 3 gyereket és ott lehet benne az az ember, akit szerettél. (Írom ezt elváltként, szóval tudom, hogy van, amikor nincs esély.) Ha már nagyon rég volt olyan, hogy kettesben voltatok több napot, szervezd meg mindenáron, és lehetőleg ne otthon maradjatok, ahol mindig lesz valami "hasznosabb". Lehet, hogy pár napig csak veszekedni fogtok, mert továbbra is csak győzni akartok egymáson, de akkor is valamerre mozdul, s ha arra, hogy menthetetlen, akkor legalább megtettél mindent. (Simán lehet, hogy pszichológusra lenne szüksége és munkahelyet kellene váltania, de persze nem fog, ha ő nem akar, te meg nem teheted meg helyette.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!