7 éves olvashatja már a Harry Potter?
Simán.
Az én szüleim már óvodás koromban X-aktát néztek mellettem, akkor féltem néha, de nem hagyott bennem maradandó nyomot. Ma is félek néha egy-egy thriller közben 😃
Szia!
Szerintem nyugodtan olvashatjátok:)
Nekem a film egy kicsit rémisztő,nekem 12 évesen is az volt:/
Először mindenképp olvassatok el, és o majd elképzelni a dolgokat:)
Utána persze meglátjátok,hogy mi legyen
A regényt engedheted neki, de a filmet ne nézze meg.
Egyébként tapasztalat szerint minden esetben igaz, hogy a regény elolvasása után a belőle készült film csalódás szokott lenni.
Köszönöm a gyors válaszokat!
Egyébként egyetértek. A könyvek sokkal jobbak:)
Enyém 9 évesen olvasta az első 3 könyvet, és később látta hozzá a filmeket is. Akkor nem félt a filmektől sem, pedig parázós gyerek, meg is lepődtem rajta. Viszont most 1 évvel később mondogatja, hogy bizonyos részeket félelmetesnek tart.
10. szülinapjára kapta a negyedik kötetet, most azt olvassa, filmet még nem látta és csak velem együtt nézheti meg. Tovább egyelőre nem megyünk.
7 évesnek én max. az első két részt engedném és csak olvasnám.
7,5 éves a lányom, fél évvel ezelőtt együtt olvastuk az elejét, de semmit sem jegyzett meg és nem érdekelte eléggé, bezzeg a filmet, játékot(kinect), figurákat, pólókat akarta belőle. Szerintem még bonyolult a sok kifejezés és a történetszál egy ekkora gyereknek. Nekünk második osztály végén volt kötelező olvasmány annakidején, akkor mindenkit beszippantott már.
Én a filmet úgy nézettem vele, ahogy haladtunk a könyvvel, a film jobban érdekelte, de még a durvább részek előtt leálltunk vele, egyszerűen nem emlékezett dolgokra. Kérdezgesd vissza, ki kivel milyen viszonyban van, hogy hívják az érméket, meg ilyesmi, nézd, hogy nevet e a vicceken(az enyém fel sem fogott pár gúnyolódást). Ha érti, emlékszik, akkor az ő szintje. Ha nem, akkor hiába érdekli, nem az. Filmre dettó, úgy össze vannak csapva a részek, hogy aki nem perfekt a könyvben, csak egy katyvaszt lát, mint valami jelentéktelen akciófilm.
Szerintem még a micimackó is meghaladja a képességeiket, van belőle olvasónapló, elolvastam a könyvet a gyereknek, kérdeztem párat és fogalma sem volt róla, egyszerűen nem emlékszik ilyen nagy terjedelmnél, pedig az első játéka is könyv volt, és sok más tartalmat fel tud idézni, de hosszabb sztorikat csak felületesen.
A négyszögletű kerek erdőt is alig értette, nem mindig nevetett a vicces részeken..
Szerintem így nem éri meg, tönkre teszed az első olvasás élményét.
Geronimo stiltont olvas magától a lányom, arra sem emlékszik részletgazdagon, de legalább élvezi, meg csupa kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!