Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 7 éves olvashatja már a Harry...

7 éves olvashatja már a Harry Potter?

Figyelt kérdés
6,5 éves(hamarosan 7) kislányom elkezdett érdeklődni a Harry Potter iránt. Tudja, hogy én nagyon szeretem és ő is kíváncsi. Az első részt olvassuk most együtt. Gondoltam, majd minden könyv utá megnézheti a filmet is, de aztán eszembe jutott, hogy emlékszem, én még 10 évesen is féltem az első részen(a végén). Persze ez csak én vagyok és lehet, ő nem félne. Korai lenne még? Úgy gondolom, hogy amíg csak a könyvet ismeri, úgy tud mindent elképzelni, ahogy szeretne és kevésbe ijesztő. Ti/a gyereketek mikor olvasta/nézte először?
2021. okt. 18. 14:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem ez abszolút gyerekfüggő. Az én fiam tökéletesen elválasztja magában, hogy mi a film és mi az élet, szóval nem fél a filmben látottaktól, mert tudja, hogy az nem igaz. Ennek ellenére nem nézünk vele korhatáros filmeket, ne úgy értsétek, hogy horrorfilmet néz.

A Harry Pottert olvastuk is (nagyrészt felolvasva), láttuk is az összes részt. Talán 7 évesen látta mindet, nem félt egyiktől sem, és tökéletesen érti a történetet és az összefüggéseket. Egyedül olvasni még nem akarja, az még hosszú neki, annyira nem könyvmoly. De hangoskönyvben meghallgatja, illetve felolvasva is. De neki is inkább az első 1-2 rész a kedvence, nem az, ahol már komolyabb a történet.

2021. okt. 18. 19:02
 12/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Úgy látom megoszlanak a vélemények.

A kislányomnak azzal nimcsen problémája,hogy nem jegyzi meg mi történik. Annyira beszippantja a történet, hogy állandóan a Harry Potter a téma mióta elkezdtük a könyvet:)

Mi is úgy olvassuk egyébként, hogy általában én olvasom neki esténként lefekvés előtt. Mivel még most kezdte az iskolát, nem tud még ilyen szövegeket elolvasni vagy tud is, nagyon lassan és úgy nem lenne élvezetes számára.

Szerintem nézni fogjuk együtt a filmeket is, ha pedig nem tetszik majd neki, akkor nem nézi tovább.

Valaki írta, hogy a gyereke mindenféle HP-s cuccot akart, na ez nálunk is megvan. Harry Potteres szülinapi tortát meg legót kér:D

2021. okt. 18. 21:40
 13/24 anonim ***** válasza:
43%

csitulj goldmund.

Szerintem bőven olvashatja, az első 2 könyv nem vészes, utána jönnek a neccesebb részek, bonyolult történetek, stb.

Nem egy leányregény egyik könyv sem, de én gyerekként ronggyá olvastam mind, és a Basiliskuson a szemem sem rebbent. Az egész történet úgy robbant az agyamban mint egy ragyogó színes festékekből álló bomba :)

2021. okt. 19. 19:47
 14/24 anonim ***** válasza:
83%

"Valaki írta, hogy a gyereke mindenféle HP-s cuccot akart, na ez nálunk is megvan. Harry Potteres szülinapi tortát meg legót kér:D"

Akkor ideje bevezetni a varázsvilágba! :)

2021. okt. 19. 19:48
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszem el, hogy a gyereked emlékszik és érti is a nagyobbaknak szóló szálakat.

Képzelj hozzá a könyvhöz egy szövegértési feladatlapot, ami tele volt ilyenekkel:

Mit jelent az, hogy "nyak dolgában a szokásos méret kétszeresével büszkélkedhetett"? (ezt az én gyerekem nem értette, mivel nem tudta, mi az, hogy kétszerese, ugyanis nem tud szorozni és elvétve használjuk csak ezt a kifejezést)

Miért vicces, hogy Petúnia néninek hosszú volt a nyaka?(Már, ha egyáltalán viccesnek tartotta, ugye a válasz, hogy a testalkata pont passzolt ahhoz, hogy átbámulhasson a szomszédokhoz)

Az én gyerekem miután elmondtam, hogy hosszú volt a nyaka sem értette az összefüggést, rá kellett világítanom.

Vagy mikor megölelte Vernon bácsit egy idegen, akkor a rossz érzésénél rá kell kérdezni, hogy miért zavarta ez a bácsit? Miért nem szereti a furcsa dolgokat? Egy csomó ilyen van benne már a legelején. Az enyém is élvezte, amit olvastam/tunk, de nem fogta fel, csak töredékét.. olyanok, hogy "mennyi pénzt fizetett Harry a vonaton?" nem jött át neki, hogy rettenetesen sokat, mert nem emlékezett az értékére, és azt hitte Ron a sok édességen csodálkozik, nem azon, hogy Harry veszettül sok pénzt költött. Meg olyan szóviccek, hogy "muglimani" fogalma sincs, hogy money-pénz szóból jön. Szerintem csak egy izgalmas, felületes képet kaphat amíg ennyire kicsi. Persze cuki, érdekes meg minden, de tönkreteszi az első olvasás élményét, hogy letaglózza a könyv, mert már ismeri a sztorit. Én erre nagyon vigyázok, pedig nagyon vágyom rá, hogy ismerje.

2021. okt. 20. 07:38
 16/24 anonim ***** válasza:
19%
Aki nem fogyatékos az megérti a könyveket.
2021. okt. 20. 08:34
 17/24 anonim ***** válasza:
29%
15-ös... ezek nem szálak, hanem apróságok. Nem azt mondtam, hogy minden egyes kifejezést ért meg minden apró érzelmi mélységet, hanem azt, hogy a történet szálait érti és tudja követni. Szerintem ez ebben a korban pont elég. A 8 éves fiúkat nem ezek a dolgokat érdeklik, sőt az a rész sem köti le, hogy Piton mennyire oda van még mindig Harry anyjáért.
2021. okt. 20. 08:36
 18/24 anonim ***** válasza:
46%
11-es vagyok... nem szokott izgatni a pontozás, de valaki magyarázza már meg, hogy a válaszom miért nem hasznos. De komolyan. Miért zavar másokat, hogy az én fiam megnézte a filmeket és azóta sincs tőle semmi baja, sőt kifejezetten élvezi őket? Nem írtam, hogy akkor te is nézesd meg vele, mert az az igazi.
2021. okt. 20. 08:38
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

"Az én fiam tökéletesen elválasztja magában, hogy mi a film és mi az élet, szóval nem fél a filmben látottaktól, mert tudja, hogy az nem igaz."

Szerintem ez a megjegyzésed problémás, mert nem azért fél valaki egy filmen, mert azt hiszi, igaz. Én például utálom a horrort és a thrillert, félek rajtuk, pedig elhiheted, nem hiszem azt, hogy az utcán majd zombik fognak megtámadni.

2021. okt. 20. 09:03
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

És ezen mi a lepontozandó? Szerintem egy gyerek nem úgy gondolkozik, mint egy felnőtt. Lát valamit egy filmben, aztán fél a sötétben stb. Látja, hogy otthon felejtették Kevint, aztán ő is fél, hogy ez vele is megtörténik. A thriller meg a horror kifejezetten arra megy, hogy megijesszen. Egy mesének nem az a célja, mégis lehet, hogy lát benne a gyerek olyat, amitől félni fog. Mert csúnya a boszorka orra, stb. Továbbra is úgy gondolom, hogy a gyerekeknél fontos tényező az, hogy el tudja-e választani a filmet a valóságtól.

Hány gyerek van, aki várta, hogy majd levelet kap Roxfordból?

2021. okt. 20. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!