Vannak olyan dolgok, amiket jó lett volna, ha tudtál volna gyerekvállalás előtt? Mit csináltál volna másképp, ha előre tudod?
Azt hittem, a gyerek egy tiszta lap, és csecsemőkorától kb. idomítani lehet, és akkor majd pont olyan lesz, amilyennek én szeretném. Tehát komolyan elhittem, hogy ha nem veszem fel, amikor sír, akkor nagyon hamar megtanulja, hogy nem körülötte forog a világ meg ilyen hülyeségek. Meg hogy később elég bizonyos büntetéseket és jutalmakat következetesen alkalmazni, és ezzel belé tudom programozni az általam elvárt viselkedést.
Elég hamar rájöttem, hogy ezek mekkora baromságok, de sok korai csalódást és frusztrációt kerülhettem volna el, ha első perctől máshogy állok hozzá.
Többet elek, kirandulok, forditok magamra idöt. Többet költök magamra.
Terhesseg alatt jobban utana nezek annak, hogyan is kell szoptatni, mert sajnos a tudatlansagom miatt nem sikerült.
"...miért akarnál változtatni a gyerek személyiségén? Te mit szólnál, ha valaki a te személyiségeden akarna változtatni?"
Mondjuk azért, mert egy hazug, csaló, a lopástól sem megriadó gyerekről van szó, akinek a szemében senki es semmi nem számít sajat magán és az ő örömén, jólétén kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!