Miért van rossz hatással a válás a gyerekekre?
Nem értem, hogy miért fontolgatják ennyit a szülők a válást, holott a gyerek egy ürügy, akit az egyik fél arra használ fel, hogy birtokolja a másikat. Szánalmas, hogy pont a gyerek lelkét akarják megóvni a válástól, közben csak kellemetlen elválni.
Mégis milyen bajt okozna egy válás a gyereknek? Megszokja
Én sem értettem ezt a dumát soha. Ez csak gyerekkel takarózás. A gyerek viszont nem hülye. Én örültem, mikor a szüleim elváltak, pedig fel sem fogtam igazán az egészet. Csak azért örültem neki, mert előtte láttam a két embert, aki a világomat jelentette, egymásnak esni napi szinten. Meg anyámat bőgni ott, ahol apám és én nem láthattuk. Zuhany alatt, vizet engedve meg egyebek. Meg halomszám szedni a nyugtatót, hogy utána bódultan próbáljon segíteni a házimban, mert apám elment qrvázni.
Mikor anyámmal elköltöztünk, minden jobb lett. Visszakaptam az anyámat ahelyett a roncs helyett, aki kezdett belehalni ebbe az egészbe. És talán apámat is kevésbé utálom, tekintve, hogy a távolság még azt is megszépíti, amit nem lehet megbocsátani.
Nem a válás van rossz hatással a gyerekre, hanem a szülők elkúrt házassága/kapcsolata...
Ha pedig valami szar, akkor válással el lehet intézni, hogy ne csúfítson bele a kényszerített, színjátszós együttélés az emlékbe.
Együtt maradni fölösleges, ha valami nem működik. A gyerek érdekében akkor kell összefogni a kapcsolatot, mikor az még menthető és dolgozni rajta keményen, mikor még lehet. Mondjuk ezt nem csak a gyerek érdekében kellene gyakorolni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!