Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a nagycsalád...

Mi a véleményetek a nagycsaládosokról?

Figyelt kérdés
Mit gondoltok olyanokról, akik 3-4 vagy több gyermeket vállalnak? Itt azokra gondolok akik dolgoznak és nem a segélyért szülnek.

2021. okt. 3. 13:04
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
76%
Semmi. Miért kellene bármit is gondolni róluk? Ugyanolyan emberek, mint bárki más. Egyébként szerintem három gyerek még nem számít nagycsaládnak. Simán beférnek egy szemelyautóba. Az a nagycsalád, ahol már kisbusz kell. :)
2021. okt. 3. 22:06
 22/30 anonim ***** válasza:
0%

Azt hogy elég naívak ha azt hiszik van planet B ahol majd boldog el a következő és az azutáni generáció.

Aki 1-et vállal még azt lehet mondani oke érthető valamennyire, de ez a sok családozással csak annyit érnek el hogy még kevesebb esély lesz arra hogy azok a gyerekek megöregszenek. Mindegy csinálják, végül is nem nekünk kell majd a vízért harcolni meg egymást ölni a kajáért.

2021. okt. 4. 08:44
 23/30 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem 3-4 még teljesen jó és becsülöm azt, aki bevállalja, mert nagy elhatározás. Viszont annál több esetében (mondjuk olyan 6-7 vagy több) nálam felmerül az, hogy 1- külön a gyerekekre nem jut idő, csak “tömeg” foglalkozások vannak otthon, illetve a folyamatos bolondok háza :D. Meg a nagyobbaknak nincs saját élete, nyugalma sem, mert a kicsik körül van teendőjük, már nagyon korán befogják őket, hogy anyu ne hülyüljön meg. Plusz a folyamatos hangzavar. Ennyi gyereknél meg lehetetlen az is, hogy külön szobájuk legyen, minimum 2-3 van egy szobába zsuppolva, és ez a nagyoknak már kellemetlen

2- ha az egyik szülővel történik valami, de elég csak 1 hónap betegség vagy munkanélküliség, már nagyon nagy a gond.

Valamint ahol van minimum 3-4 gyerek és mondjuk a nagyobbik valami betegséggel születik, majd utána nekiállnak tesókat gyártani, hogy legyen ki gondoskodjon róla. Na ez aljas, és van rá példa sajnos a környezetemben. Plusz ha a betegség öröklődik, mégis bevállalnak többedik gyereket is, nem gondolva a kockázatra. De egyébként meg nekem ezzel nem ártanak, nem kívánok rosszat nekik, és joguk az van hozzá természetesen, csak véleményem van nyilván.

2021. okt. 4. 10:12
 24/30 A kérdező kommentje:
Én is nagycsaládos vagyok. Azert kérdeztem mert folyamatosan azt hallgatom, hogy CSOK meg babahitel miatt lett 3? Hát hogyne.... Látom a ferde tekinteteket ha megyünk valahova. Sajnos ilyen hozzá állással amiket olvastam kommentekben nem igazán találkoztam.
2021. okt. 4. 12:19
 25/30 anonim ***** válasza:
90%

23 vagyok

Nekem az a halàlom, kérdező! :D. Szerintem aki azt hangoztatja, hogy pusztán anyagilag kifizetődő gyereket vállalni és nincs mögötte más indok, annak nincs egy sem, de még macskája sem 🤣. Egy gyerek is rengeteg áldozat, godnoskodás, önfeladás.

Mondom ezt úgy, hogy soha nem akarok nagy családot, jelenleg egy gyerelem sincs, de alapvetően nem tartom rossz dolognak. Mást meg azért néznek ferde szemmel, mert csak egyet vállal,vagy nem vállal…mindenkinek nem tudsz megfelelni. Ha nektek jó úgy hogy sokan vagytok, akkor légy büszke, és persze igényeljetek mindent, amire jogosultak vagytok, és megéri nektek, mert ez nem kormánypártiság függvénye szerintem, hanem mindenkit megillet, aki itt él, itt adózik és teljesülnek a feltételek.

2021. okt. 4. 12:37
 26/30 anonim ***** válasza:
77%

#24 azért nem találkoztál, mert aki úgy áll hozzá, mint mi, az nem fog beszólogatni meg ferdén nézni rád, sőt, nem is vesz rólad tudomást, mert nem érdekli, hány gyereked van, így nyilván neked nem lesz közvetlen tapasztalatod velünk. Aki meg beszólogat, az meg a társadalom talán kisebb része, de annál hangosabb.

Megértem, hogy rosszul esik, de próbáld meg figyelmen kívül hagyni az ilyeneket.

Amúgy én annyira nem értem ezt a CSOK-ozósdit. Lehet, hogy vidéken jelentős segítség, de Budapesten a jelen ingatlanpiaci helyzetben az a 10+15M (aminek ugye a nagyobb része az éppenséggel hitel) pont semmire sem elég, amikor egy kellően nagy, normál állapotú (nem luxus!) lakás vagy ház nincs 100M alatt, és akkor még keveset is mondtam.

2021. okt. 4. 12:41
 27/30 anonim ***** válasza:
28%
Ne foglalkozz velük!Különben meg aki írígyli, az előtt ott a lehetőség, lehet 3 vagy több gyereket nevelni.Gusztustalanok ezek az emberek,mert,ha még él is valaki a lehetőségekkel, akkor sincs senkinek joga a másik zsebében túrkálni.Mondom mi nem vettünk fel semmit a gyerekekre,de ha 13évvel ezelőtt lett volna babaváró,akkor biztosan éltünk volna vele, mert eleve minimum 3 gyereket terveztünk.
2021. okt. 4. 13:16
 28/30 anonim ***** válasza:
71%

Semmit nem gondolok, ugyanolyan sokfélék, mint bárki más. Ismerek olyat, akik folyamatos káoszban élnek, a gyerekek is úgy viselkednek, olyat is, akik lenéznek mindenkit, mert ő a "naccsaládos" és neki minden (is) jár, meg ismerek olyat is, ahol teljesen normálisok és kifejezetten jól neveltek, viselkedni tudók a gyerekek.

Számomra nem vonzó ez az életforma, de hát nem vagyunk egyformák. Unalmas is lenne, ha mindenki ugyanúgy gondolkodna.

2021. okt. 4. 13:38
 29/30 anonim ***** válasza:
81%

Szintén NOE rendes tagok vagyunk, 3 pici gyermekkel. :) Örülök hogy a többség azért itt nincs rossz véleménnyel rólunk.

Az meg, hogy mit kapunk ne a mi hibánk legyen már. Nem követelőzünk, de amit tálcán kínálnak azt köszönettel elfogadjuk. Még az abszolút ellenzéki nagycsaládos ismerősöm is így van ezzel.

És hát igen, egyetértek egy korábbi válasszal, 3 gyermek még nagyon nagyon az alját karcolja az igazi nagycsaládos létnek.

Nagycsaládos rendezvényeken 5-10 gyerekes családokat látok.. Na az a nem semmi.

2021. okt. 4. 23:39
 30/30 anonim ***** válasza:
84%
Mi nyolcan vagyunk testvérek. Kicsit sem érdekel mások mit szólnak hozzá. Nekünk jó volt így felnőni, semmiben nem szenvedtünk hiányt.
2021. okt. 31. 11:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!