Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a párom nem...

Mit tegyek ha a párom nem akar gyereket?

Figyelt kérdés

Egy kis story:

19 éves vagyok és eddig gyűlöltem a gyerekeket tiszta szívből, akárhány gyereket láttam, első mondatom az volt, hogy “fulladna meg!”. Párommal sokat veszekedtünk ez miatt, mert ő imádja a gyerekeket. Viszont most 2 hete kezemben tartottam egy pár hónapos babát és hirtelen belém nyilalt egy érzés, hogy nekem kell baba. Rájöttem, hogy vágyom arra a felelősségre és magára az egész anyaságra. Szóba hoztam ezt a barátomnak (amúgy lassan 2 éve együtt lakunk a szüleimmel), hogy 1 éven belül szeretnék kisbabát. Először ki nevetett és nem vett komolyan. Én hamarosan megyek nőgyógyászhoz, ki vizsgáltatni magam, hogy minden rendben van e velem egészségügyileg. Rá pár órával, már mondta, hogy ő is szeretné, utána megint mondta, hogy még nincs itt az ideje. Állandóan napról-napra váltogatja a véleményét és nekem borzasztóan fáj, hogy ennyire semmibe vesz. Éppen vendégek vannak nálunk (kb az egész család) és nekik is rögtön panaszkodik hogy én gyereket akarok ő meg nem és járat le mindenki előtt. Mindenki rólam beszél és rajtam nevetnek (pedig ez úgy gondolom csak kettőnkre tartozNA).

Ez után a húzása után kezdem úgy érezni, hogy már semmi jövőnk nincsen együtt és nem szeretnék vele tervezni. Nem tudom mit csináljak teljesen tanácstalan vagyok.

2021. okt. 2. 22:44
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
20%

28-as rosszul vagyok ettől a fellengzős dumától..

Ha valaki, akkor a régi osztálytársad tudja mit jelent anyának lenni! Te honnan tudod milyen nehézségeken megy keresztül lelkileg? Azt hiszed olyan jó lehet egyedülálló anyának lenni és mindezt így tervezte?Persze a te fajtád egyből azzal jön, hogy akkor minek szült annyit? Sajnos nem jövőbe látó.. Egyik pillanatban happy minden aztán a másikban felborulhat az idilli életkép.. Persze a te tökéletes életedben ez elképzelhetetlen! Mindenestre abban biztos vagyok, hogy több szeretet van az életében, mint a tiédben!

2021. okt. 3. 12:38
 32/43 anonim ***** válasza:
92%
Én meg rosszul vagyok a majd lesz valahogy dumáktól hogy szülnek a semmire vagy a szülők nyakára. Tudod a családtervezés mint fogalom valós dolog. Azt jelenti hogy megteremtünk mindent ahhoz hogy gyerek lehessen. Aztán jó estben fel is tudjuk nevelni. A te világképedben pedig 19 évesen szülnek a semmire, mindenféle élettapasztalat nélkül csak mert éppen olyan hangulat volt. Értem. A te dolgod. Bizonyára teljesen jó neked a segély is meg a hitelre vett kenyér és a turkálós ruha meg a közmunka. De engedd meg hogy legyenek olyan emberek is akik tudnak felelősségteljesen gondolkodni is. Köszi! 😊😅👍
2021. okt. 3. 12:44
 33/43 anonim ***** válasza:
0%
Nyugodtan pontozzatok le! Ezzel egyáltalán nem a fiatalon szülés mellett kampányolok! Kifejezetten oda szerettem volna kilyukadni mennyire nehéz az anyaság és mennyire gusztustalan ha ezt valaki semmibe veszi.
2021. okt. 3. 12:44
 34/43 anonim ***** válasza:
2%
Köszönöm szépen, én pont nem az vagyok akit itt leírtál! 😉 Tudod bennem szimplán empátia van. Sajnálom ha ez egyesek számára megtévesztő válasz volt (holott nem a kérdésre válaszoltam hanem egy válaszra reagáltam).
2021. okt. 3. 12:47
 35/43 anonim ***** válasza:
81%

Jò jó tudom. Az ilyen kérdések alatt mindig van egy két véresszájú játszótéri anyuka akinek a küldetése a gyereknemzés és a szaporulat.

Semmi gond értem én. 😊👍

2021. okt. 3. 12:50
 36/43 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nem akar a barátod gyereket. Már van neki. Te. Én nem szeretem, amikor leszólják a fiatal anyákat, mert fiatalon is lehet valaki jó anya, de te olyan messze vagy tőle, mint Makó Jeruzsálemtől. A gondolkodásod kb.egy 12 évesé. Egyik nap még fulladjon meg a gyerek, másnap meg már te is akarsz, csak mert a kezedben fogtál egyet? Azt se tudod, mit beszélsz. Én is akartam gyereket 17 éves korom óta, de minden nap, basszus. Tudtam, mivel jár, kisebb tesóm is volt, későbbi páromnak már volt gyereke, nem volt meglepetés, mi minden kell egy gyerekhez. Nagyon drukkolok, nehogy véletlenül teherbe ess mostanában. Legalábbis amíg fel nem nősz agyilag.
2021. okt. 3. 12:55
 37/43 anonim ***** válasza:
39%

Te nagyon magas lovon ülsz.

Persze a személyeskedés az megy úgy, hogy semmit se tudsz rólam ellenben magadról elárultad a szegénységi bizonyítványodat. 👍🏻

További “tökéletes”, öntelt életet!

2021. okt. 3. 13:00
 38/43 anonim ***** válasza:
5%
Aki itt minősítette magát az inkább te voltál. Erre tanítod a gyereked is?! Ilyen értékrendet adsz neki?! Erről beszélek... Mèg csak nem is érted mi a probléma mert neked teljesen természetes amiket irogatsz... Köszi a jókívánságokat én ésszel élek. 😊👍
2021. okt. 3. 13:03
 39/43 anonim ***** válasza:
8%

Most azért visszakérdeznék hol olvastad rólam, hogy egyáltalán anyuka vagyok? Látod a személyeskedés az nagyon megy.

Egyáltalán nem a szemlélettel van bajom csupán nem érzem magam attól felsőbbrendűnek, mert jobban alakult az életem másénál (veled ellentétben). Sajnálom, hogy elbeszéltünk egymás mellett és nem érted meg mit szerettem volna mondani.. Na mindegy, átadom a szót annak aki a kérdésre válaszol... 😅

2021. okt. 3. 13:18
 40/43 anonim ***** válasza:
88%
Értem. Szóval az anyaság valami fenkölt érinthetetlen szent dolog. Teljesen természetes hogy 19 évesen a semmire szülnek csak mert lett egy tv meg egy gardrób szekrény. Ezt is értem. Látom a szövegértés nem megy. Senki nem mondta hogy az anyaság gusztustalan stb... Hanem csak azt mennyire ostoba kérdező ha így gondolkodik. De látom magadra vetted a szerencsés életed közepette is. Szép napot! 😊👍
2021. okt. 3. 13:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!