Mit tegyek ha a párom nem akar gyereket?
Egy kis story:
19 éves vagyok és eddig gyűlöltem a gyerekeket tiszta szívből, akárhány gyereket láttam, első mondatom az volt, hogy “fulladna meg!”. Párommal sokat veszekedtünk ez miatt, mert ő imádja a gyerekeket. Viszont most 2 hete kezemben tartottam egy pár hónapos babát és hirtelen belém nyilalt egy érzés, hogy nekem kell baba. Rájöttem, hogy vágyom arra a felelősségre és magára az egész anyaságra. Szóba hoztam ezt a barátomnak (amúgy lassan 2 éve együtt lakunk a szüleimmel), hogy 1 éven belül szeretnék kisbabát. Először ki nevetett és nem vett komolyan. Én hamarosan megyek nőgyógyászhoz, ki vizsgáltatni magam, hogy minden rendben van e velem egészségügyileg. Rá pár órával, már mondta, hogy ő is szeretné, utána megint mondta, hogy még nincs itt az ideje. Állandóan napról-napra váltogatja a véleményét és nekem borzasztóan fáj, hogy ennyire semmibe vesz. Éppen vendégek vannak nálunk (kb az egész család) és nekik is rögtön panaszkodik hogy én gyereket akarok ő meg nem és járat le mindenki előtt. Mindenki rólam beszél és rajtam nevetnek (pedig ez úgy gondolom csak kettőnkre tartozNA).
Ez után a húzása után kezdem úgy érezni, hogy már semmi jövőnk nincsen együtt és nem szeretnék vele tervezni. Nem tudom mit csináljak teljesen tanácstalan vagyok.
Hagyd el akkor a baratodat, kibaszo** nagy mazlista lesz legalabb, hogy megszabadul egy ilyen nagy gyerektol, mint te.
19 eves vagy, anyadekkal laksz, semmid nincs a piszkos bugyidon kivul, es te egy even belul ki is kototted mar, hogy gyereket akarsz. Lol. Te vagy már egy gyerek.
Hat azert tvre meg par berendezesi cikkre nem nagy kunszt megkeresni a penzt, ha meg otthon laktok... A gyerek nem 2 filler am. Millios tetel is lehet a babakelengye + a vizsgalatok stb. Ha nem dolgoztal ket evet, neked meg csed es gyed se jar.
Masreszrol meg a legstabilabb kapcsolatokat is megtepazza egy gyerek erkezese. Te otthon leszel leharcoltan, viszed a haztartast, ordit a gyerek, parod idegbe lesz hogy eltartson titeket. Ne adj isten meg lakashitel/anyoseknal eltek, az is plusz stresszfaktor.
Ne akarjal meg gyereket. Idosebb vagyok nalad, sajat egzisztenciaval, komoly parral es mi sem vallalunk meg. Ez nem loverseny, hogy azonnal kell. Egy gyerek orokre "utanfuto", nem csak 18 evig. Ha mega parod megpattan, ott maradsz kvazi egyedul a semmire. Jol gondold meg.
24/L
🤦♀️ AKAROM, AKAROM, AKAROM! MOST!
Kb ez a helyzet. Dacos kis gyerek vagy, semmi több.
A gardróbra kitörölheted a segged..
Jaaa, hogy van tévétek. Nem tudjátok, hol fogtok lakni és miből, de van saját penzből vett TÉVÉTEK. Az más, akkor hajrá, jöhet a baba!
Nézd, aki egy tévével menőzik, az még nagyon nem tart ott, hogy el tudjon egy gyereket is tartani. Plusz a barátod helyében én is csak néznék, hogy te most attól akarsz hirtelen gyereket, hogy egyszer volt egy a kezedben.
Hát egy-két válaszadó stílusa rendesen odabsz…(megjegyzem anyámék idejében még érdekes módon senki nem húzgálta a száját, ha a nagyszülőkhöz született az unoka gimnázium után, anyu gimis osztálytársainak kb 90%-a szült érettségi utáni pár évben, és általában ilyen körülményekbe…az előző generációról ne is beszéljünk, ahol a nagyszülők általában együtt laktak valamelyik gyerekkel és annak a családjával).
Kérdező, a probléma szerintem tényleg a fellángolás, hogy mivel aranyos volt az a baba egyből úgy érzed jó lenne anyának lenni. Ezzel nincs feltétlen baj, hogy így érzed, de ne ilyen durrbele módon akarj belevágni. A barátoddal inkább normálisan beszéld meg, ha ő is akar alapból gyereket, hogy mondjuk 5 éven belül lesz egy (ez csak egy példa). És akkor úgy alakítsátok a dolgokat. Lehet pl úgy könnyebb is lesz saját lakást/házat nézni, ha már ott van egy kikötésnek, hogy legyen elérhető közelségben normális bölcsi, ovi, suli, gyerekorvos, stb. A házat is lehet úgy alakítani hogy pl. akkor ez a szoba lesz a gyerekszoba. Vehetsz pár gyerekneveléssel kapcsolatos könyvet, kereshetsz ezzel kapcsolatban csoportokat, foglalkozásokat. Ez egyrészt leköti a figyelmed, másrészt mégis a gyerekkel kapcsolatos dolog, amit tudsz hasznosítani, ha már ott lesz a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!