Mit tegyek ha a párom nem akar gyereket?
Egy kis story:
19 éves vagyok és eddig gyűlöltem a gyerekeket tiszta szívből, akárhány gyereket láttam, első mondatom az volt, hogy “fulladna meg!”. Párommal sokat veszekedtünk ez miatt, mert ő imádja a gyerekeket. Viszont most 2 hete kezemben tartottam egy pár hónapos babát és hirtelen belém nyilalt egy érzés, hogy nekem kell baba. Rájöttem, hogy vágyom arra a felelősségre és magára az egész anyaságra. Szóba hoztam ezt a barátomnak (amúgy lassan 2 éve együtt lakunk a szüleimmel), hogy 1 éven belül szeretnék kisbabát. Először ki nevetett és nem vett komolyan. Én hamarosan megyek nőgyógyászhoz, ki vizsgáltatni magam, hogy minden rendben van e velem egészségügyileg. Rá pár órával, már mondta, hogy ő is szeretné, utána megint mondta, hogy még nincs itt az ideje. Állandóan napról-napra váltogatja a véleményét és nekem borzasztóan fáj, hogy ennyire semmibe vesz. Éppen vendégek vannak nálunk (kb az egész család) és nekik is rögtön panaszkodik hogy én gyereket akarok ő meg nem és járat le mindenki előtt. Mindenki rólam beszél és rajtam nevetnek (pedig ez úgy gondolom csak kettőnkre tartozNA).
Ez után a húzása után kezdem úgy érezni, hogy már semmi jövőnk nincsen együtt és nem szeretnék vele tervezni. Nem tudom mit csináljak teljesen tanácstalan vagyok.
Ha 19 évesen felelősségre vágysz, akkor először talán menj el dolgozni és költözettek el a szülőktől első körben. A gyerek nem játék és nem kiskutya. Miből akarod nevelni? Vagy az a felelősség már nem kell?
A párod érettebb gondolkodású, mint te.
Szerintem is fiatal vagy 19 évesen. Először menj el dolgozni, legyen felretett pénzed, pénzetek. Keressetek magatoknak egy kis lakást.
Egy gyereket megszülni, felnevelni iszony sok pénz.
Beszélgessél is annak a babának az anyukájával!
Mert azon kívül, hogy tök jó fogni a karodban és babaillatú, még van ám sok más is.
Mindenkinek vannak fiatalon ilyen-olyan fellángolásai, akarom-nem akarom (mondjuk ez a "fulladna meg" elég erős, nekem ilyen nem volt), de csapongsz, érned kell sokat.
A legtöbb korodbeli ilyen még, szóval ma kb. ez a normális. Abból van jóval kevesebb, aki tényleg érett már ekkor az anyaságra minden téren.
Fontold meg, amit fentebb írtak: legyen önálló életetek, s annak a felelőssége először.
Viszont abban igazad van, hogy a párodnak sem kellett volna kiteregetni a látogatók előtt, hogy mi van épp benned, szóval picit ő is éretlennek tűnik nekem. Szóval csak nyugi, és érlelődjetek :)
Lol
Mid van? Ház? Auto? Megtakarítás?
Egy öltözet ruha amit tevettél..?
Gondolom semmi. Az írásodból látszik, hogy milyen gyeeekes vagy.
Isten ments hogy szaporodj.
Làtom te is 19 évesen szülnél a semmire ösztönből.
Annyira tipikus ez is....
Vallalj felelősséget először a saját életedért.
Dolgozz, érj el valamit az èletben. Jöhetsz lepontozni engem is...
Barbi baba kell neked, magad is gyerek vagy, de méghozzá jó nagy!
Ha nem akarsz a fiúval tervezni, akkor pedig gyorsan szakíts, igen jól fog ezzel a lépéseddel járni!
Örülnék a srác helyében, ha nem akarnál velem tervezni, sőt. Tizeniksz évesen k*rvára nincs helye még a gyereknek.
Egyik exbarátnőm 19 éves fejjel azt mondta: "Most még használj gumit, ahogy lehet felíratom a gyógyszert, mert marhára nem akarom, hogy megkössön a gipsz, akar a f*sz gyereket nevelni".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!