Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha megszületik a gyermekünk...

Ha megszületik a gyermekünk akkor mennyi fajta életnehézségekre lehet számítani?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék gyermeket, sajnos vagy nem sajnos albérletbe születne, a fizetésünk átlagos, feltudnátok sorolni,hogy mennyi fajta nehézséggel kell a szülőknek szembe nézni?

2021. szept. 18. 18:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogy már tápszeres a kiscsajom, mert sajnos a szopizás nem jött össze. Ez+ költség.
2021. szept. 18. 22:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

6!

És ha tápszer kell? Esetleg speckó tápszer, ami méregdrága? Azt nem számoltad bele!

2021. szept. 18. 22:54
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Számtalan probléma fennállhat. Nekem 17 éves fiam és 16 éves lányom van. Itt mindenki csak a picikori problémákat sorolta fel, de hogy teljes legyen a kép, leírok pár kamaszkori problémát.

- nem jönnek velünk nyaralni

- a 16 éves lányom reggel 5-kor haspólóba akar elmenni az iskolába (reggel 5-kor még hideg van ehhez

- a fiam nagyon durván visszabeszél, egy héten többször is csúnyán megbánt. Tudom, hogy nem gondolja komolyan és hirtelen felindulásból mondja amit mond, de akkor is rosszul esik.

- egész nap a szobájukban vannak, ki se jönnek

- a szobájuk egy disznóól

- a fiam nem ment át a kresz-vizsgán

- a lányom hónapok óta sír egy fiú után, aki csak kihasználja és borzasztó nézni, ahogy újra és újra átvágja, megcsalja az a görény, de a lányomra nem hatnak az észérvek

2021. szept. 18. 23:01
 14/18 anonim ***** válasza:
7%

12es: Ha tápszer kell, akkor több, bár úgy tudom, TB támogatott akkor is, nem kell teljes áron megvenni.

Nekünk 1 évig anyatejes volt, úgyhogy kereken 0 Ft volt az evés kiadás.

2021. szept. 18. 23:17
 15/18 anonim ***** válasza:
75%

14! 12es vagyok. Én 2 évig szoptattam, de 3 hetesen (!) beteg lett, rengeteget kellett utaznunk az országban vele. 3 éves koráig!!!

Szóval az ilyet nem tudod bekalkulálni. Kell a megtakarítás, mert nem tudhatod.

2021. szept. 19. 01:59
 16/18 anonim ***** válasza:
78%

Én is csatlakoznék a 13. hozzászólóhoz. Szerintem az életnehézségek akkor kezdődnek, amikor a gyerekek már nagyobbak. Nyilván az is sz.r, amikor éveken keresztül nem alszol, meg a gyerek ott csüng a nyakadon 0-24h-be, de ha már a gyerek óvodás, iskolás, akkor ott minden héten van valami.

Nekem 6 gyerekem van, nem vagyok sem c, sem putris, sem vallásos, mindig is nagy családot akartam. Leírom neked, hogy szeptember 1-től milyen problémák voltak szeptember 18-ig (3 hét).

23 éves fiam:

- megszűnt a munkahelye

- az egy éves kislánya beteg lett

- az élettársának szülés utáni depressziója volt, most visszaesett

23 éves lányom:

- szakított a barátjával (6 évig voltak együtt)

17 éves lányom:

- az iskolában az első héten kivette valaki a pénztárcáját, 8 ezer forintot ellopott belőle, az iratait egy kukában találták meg

- össze-vissza jön meg a menstuációja és nagyon szokott fájni a hasa

15 éves lányom:

- pattanásos, zsírosodik a haja, bőrgyógyász írt fel neki kenőcsöt meg gyógyszert, 23 640 forint havonta

- egy fiúval nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna

- kiment a bokája

- másik városba jár gimibe, eddig pont úgy mentek a buszok, hogy éppenhogy csak odaért, most változott a menetrend, 5 perccel hamarabb indul mindegyik, tanárok nem akarják elengedni, így vár szépen minden nap 1 vagy 1,5 órát (télen meg esőbe nagyon jó lesz neki)

12 éves lányom:

- elaludt, nem kelt fel az ébresztőre, harmadik órába ment be suliba

10 éves fiam:

- verekedett az iskolában, igazából csak megvédte magát, de mégis a tanár szerint ő volt a hibás.

2021. szept. 19. 07:53
 17/18 anonim ***** válasza:
45%

Tehát:

23 éves fiú éli az életét és segíti a családját.

23 éves lány éli az életét.

17 éves lányt 1x nődokihoz kellett vinni

15 éves lányt 1x bőrgyógyászhoz lellett vinni, és ingáznia kell a suliba

12 éves lánynak venni kellett egy második évresztő órát

10 éves fiút nem sikerült jól nevelni (talán túl kevés energia jutott rá az 5 testvér mellett), és most kell pótolni.

Nincs itt semmi látnivaló. Ako ennyivel nem bír el, nem biztos, hogy érdemes gyereket vállalnia.

2021. szept. 19. 09:28
 18/18 anonim ***** válasza:
62%

Írtam én, hogy nem bírok el vele? Hol írtam olyat?

Amúgy meg ja, tényleg nem neveltük a gyereket, mert megvédi magát az egyik ott dolgozó tanár gyerekével szemben. Hagynia kellett volna magát...

2021. szept. 19. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!