Ha megszületik a gyermekünk akkor mennyi fajta életnehézségekre lehet számítani?
6!
És ha tápszer kell? Esetleg speckó tápszer, ami méregdrága? Azt nem számoltad bele!
Számtalan probléma fennállhat. Nekem 17 éves fiam és 16 éves lányom van. Itt mindenki csak a picikori problémákat sorolta fel, de hogy teljes legyen a kép, leírok pár kamaszkori problémát.
- nem jönnek velünk nyaralni
- a 16 éves lányom reggel 5-kor haspólóba akar elmenni az iskolába (reggel 5-kor még hideg van ehhez
- a fiam nagyon durván visszabeszél, egy héten többször is csúnyán megbánt. Tudom, hogy nem gondolja komolyan és hirtelen felindulásból mondja amit mond, de akkor is rosszul esik.
- egész nap a szobájukban vannak, ki se jönnek
- a szobájuk egy disznóól
- a fiam nem ment át a kresz-vizsgán
- a lányom hónapok óta sír egy fiú után, aki csak kihasználja és borzasztó nézni, ahogy újra és újra átvágja, megcsalja az a görény, de a lányomra nem hatnak az észérvek
12es: Ha tápszer kell, akkor több, bár úgy tudom, TB támogatott akkor is, nem kell teljes áron megvenni.
Nekünk 1 évig anyatejes volt, úgyhogy kereken 0 Ft volt az evés kiadás.
14! 12es vagyok. Én 2 évig szoptattam, de 3 hetesen (!) beteg lett, rengeteget kellett utaznunk az országban vele. 3 éves koráig!!!
Szóval az ilyet nem tudod bekalkulálni. Kell a megtakarítás, mert nem tudhatod.
Én is csatlakoznék a 13. hozzászólóhoz. Szerintem az életnehézségek akkor kezdődnek, amikor a gyerekek már nagyobbak. Nyilván az is sz.r, amikor éveken keresztül nem alszol, meg a gyerek ott csüng a nyakadon 0-24h-be, de ha már a gyerek óvodás, iskolás, akkor ott minden héten van valami.
Nekem 6 gyerekem van, nem vagyok sem c, sem putris, sem vallásos, mindig is nagy családot akartam. Leírom neked, hogy szeptember 1-től milyen problémák voltak szeptember 18-ig (3 hét).
23 éves fiam:
- megszűnt a munkahelye
- az egy éves kislánya beteg lett
- az élettársának szülés utáni depressziója volt, most visszaesett
23 éves lányom:
- szakított a barátjával (6 évig voltak együtt)
17 éves lányom:
- az iskolában az első héten kivette valaki a pénztárcáját, 8 ezer forintot ellopott belőle, az iratait egy kukában találták meg
- össze-vissza jön meg a menstuációja és nagyon szokott fájni a hasa
15 éves lányom:
- pattanásos, zsírosodik a haja, bőrgyógyász írt fel neki kenőcsöt meg gyógyszert, 23 640 forint havonta
- egy fiúval nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna
- kiment a bokája
- másik városba jár gimibe, eddig pont úgy mentek a buszok, hogy éppenhogy csak odaért, most változott a menetrend, 5 perccel hamarabb indul mindegyik, tanárok nem akarják elengedni, így vár szépen minden nap 1 vagy 1,5 órát (télen meg esőbe nagyon jó lesz neki)
12 éves lányom:
- elaludt, nem kelt fel az ébresztőre, harmadik órába ment be suliba
10 éves fiam:
- verekedett az iskolában, igazából csak megvédte magát, de mégis a tanár szerint ő volt a hibás.
Tehát:
23 éves fiú éli az életét és segíti a családját.
23 éves lány éli az életét.
17 éves lányt 1x nődokihoz kellett vinni
15 éves lányt 1x bőrgyógyászhoz lellett vinni, és ingáznia kell a suliba
12 éves lánynak venni kellett egy második évresztő órát
10 éves fiút nem sikerült jól nevelni (talán túl kevés energia jutott rá az 5 testvér mellett), és most kell pótolni.
Nincs itt semmi látnivaló. Ako ennyivel nem bír el, nem biztos, hogy érdemes gyereket vállalnia.
Írtam én, hogy nem bírok el vele? Hol írtam olyat?
Amúgy meg ja, tényleg nem neveltük a gyereket, mert megvédi magát az egyik ott dolgozó tanár gyerekével szemben. Hagynia kellett volna magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!