Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó gyereket vállalni?

Miért jó gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdés, hogy mi a nehézségei az anyaságnak (és a háztartás vezetésének).

Nagyon kétségbeejtő válaszok érkeztek és nem is kevés.

20 hetes terhes vagyok, és sajnos nem igaz az a mondás, hogy pontosan tudod szögről szögre, hogy mit vállaltál :)

De ha ennyire borzalas gyereket nevelni akkor miért szülnek több gyereket is az emberek?

Valami jónak is kell lennie, ami ellensúlyozza a sok rosszat.

De amióta terhes vagyok és jobban olvasgatom az anyukás dolgokat, kissé elbizonytalanodtam (mondjuk visszaút már nincs 😁)

Mi az anyagágnak a szépségei?

2021. szept. 17. 17:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
53%

#20 engedd el, egy ilyen kérdésre kár válaszolni, mert ha nem azt írod, hogy "semmi" lepontoznak.

Holott igen, a véleményed kérdezték elvileg.

2021. szept. 19. 08:23
 22/23 anonim ***** válasza:
63%
#19 téged se szeret senki feltétel nélkül, ne álmodozz. Nem vèletlenül vagy valaki párja (márha az vagy), nem véletlenül vagy valaki barátja. Valami "feltétel" teljesült ehhez hogy ezek az emberek szeressenek. Azzal az erővel boldog boldogtalannal köthetnél házasságot, meg lehetnél puszipajti. De nem vagy, gondolom. Vagy akkor ez a szegénységi bizonyítványod, észlény?
2021. szept. 19. 08:36
 23/23 A kérdező kommentje:

Én ahogy látom, a gyerekek feltétel nélkül szeretik a szüleiket.

Szociális munkát tanultam így láttam pár rosszul működő családot és sokat olvastam a témában.

Még azok a gyerekek is szeretik a szüleiket és kötődnek hozzájuk, akik elhanyagolják, verik, vagy molesztálják.

Pszichológusok és önsegítő csoportok specializálódtak arra, hogy segítsenek elszakadni a gyerekként molesztált embernek a szüleitől.

Érzelmileg bántalmazott embereknek is szól könyv h hogyan ne akarjanak mindig megfelelni a szüleiknek.

Saját párom is olyan kapcsolatban van az anyjával amire azt mondaná egy pszichológus h az lenne a legjobb ha soha többé nem állna vele szóba. Ugyanez a legjobb barátnőm is, mégis mindketten ragaszkodnak mégis és "szeretik".

-Vannak olyanok, akik valóban nem szeretik a szüleiket és tényleg nem állnak velük szóba, de azért ebböl van a kevesebb.-

Szóval szerintem a feltétel nélküli szeretet mindkét irányban érvényesül, főleg ha a szülő tényleg a legjobbat akarja és normális.

Ebbe a témába csak azért szóltam bele, mert igen érdekesnek találtam a felvetést és igaznak is találom alapvetően, ha nem is gondoltam még erre így (az érveim elég gyengék, mert szerintem ez olyan téma amit jó hosszasan kellene kitárgyalni)

A gyermek számára szerintem nem tudatosul konkrétan h feltétel nélkül szereti a szüleit, mert nem egy újonnan megélt dolog, hanem veleszületett alap.

A gyerekvállalásnál viszont már egy új, felnőtt korban felismert dolog.

2021. szept. 19. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!