Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó gyereket vállalni?

Miért jó gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Volt egy kérdés, hogy mi a nehézségei az anyaságnak (és a háztartás vezetésének).

Nagyon kétségbeejtő válaszok érkeztek és nem is kevés.

20 hetes terhes vagyok, és sajnos nem igaz az a mondás, hogy pontosan tudod szögről szögre, hogy mit vállaltál :)

De ha ennyire borzalas gyereket nevelni akkor miért szülnek több gyereket is az emberek?

Valami jónak is kell lennie, ami ellensúlyozza a sok rosszat.

De amióta terhes vagyok és jobban olvasgatom az anyukás dolgokat, kissé elbizonytalanodtam (mondjuk visszaút már nincs 😁)

Mi az anyagágnak a szépségei?

2021. szept. 17. 17:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
60%
Majd ha megszületett megtudod. Akinek nincs, nem tudja milyen érzés.
2021. szept. 17. 17:22
 2/23 anonim ***** válasza:
82%

Ahogy az 1-es írta. Ne aggódj ezen, amint megszületik a gyereked, onnantól életed legfontosabb és legjobb dolgának fogod érezni.

(ha peched van és szülés utáni depresszió megkísért, akkor néhány héttel később - de ne aggódj ezen se, teljesen természetes dolog és biztosan véget ér)

2021. szept. 17. 17:27
 3/23 anonim ***** válasza:
0%

Párod nem segít egy kicsit sem az anyaság szerepének megélésében?

Remélem, hogy az apa is ugyanúgy akarta azt a kis jövevényt...

2021. szept. 17. 17:28
 4/23 anonim ***** válasza:
72%

Jajj inkább hagyjuk is itt a GYIK-es kommentelőket, férfiként én szégyenlem magamat mikor olvasom néhány nő véleményét, és hogy egy megnem született gyerekről milyen gusztustalanul tudnak beszélni, nem is baj ha az olyanok nem szülnek, legyen boldog nélküle.

A nehézségek akkor fognak kiderülni, amikor már ott lesz a gyerek melletted, addig csak elméleti sik van, de ha a férjed/párod jó, akkor ketten megoldotok mindent.

2021. szept. 17. 17:33
 5/23 anonim ***** válasza:
72%

EZ ugyanaz, hogy rengetegen panaszkodnak a párjukra, a párkapcsolatra, de ez nem jelenti azt, hogy emiatt a párkapcsolat önmagában lenne rossz vagy problémás.

Akik itt írogatnak a gyerekvállalás nehézségeiröl, azok többségének eleve vannak problémái, és erre a gyerek még rátesz.

Nekem négy gyerekem van (nem vagyok sem kisebbségi, sem tanulatlan, se nem véletlen lettek), és az igaz, hogy a gyerekekkel vannak nehézségek, de sok-sok öröm is. Emellett sok ember saját magának csinál exta gondokat, pl. amikor a gyereket napi 24 órában magánál tartja, még az apa sem viheti el - és közben azon panaszkodik, hogy nincs semmi ideje magára, pedig ezt ö maga generálja.

Szóval ne idegesítsd magad elöre, és hidd el, ha meglesz a babád, akkor rengeteg örömet is okoz majd.

2021. szept. 17. 17:33
 6/23 anonim ***** válasza:
24%
Nem az. De mivel nem lehet visszacsinálni, igazolást keresel rá utólag, hogy csak volt valami értelme.
2021. szept. 17. 17:40
 7/23 anonim ***** válasza:
90%

Én válaszoltam ahhoz a kérdéshez, őszintén vannak szar pillanatok, valóban. Nem könnyű, de számomra a fizikai része mint a kialvatlansag, vagy hogy ezer felé kéne szakadnom hogy minden csillogjon és rendben legyen, mire a férjem hazáér, kispista ahhoz képest, amilyen nehéz mentálisan. Nem részletezem, ott már még tettem, de ennek ellenére, a nehézségek és a sok gyötrődés mellett is megérte, legalábbis úgy érzem újra csinálnám (sőt csinálom is, épp a másodikat várom), nem tudom elmagyarázni a miértjét, nehéz megfogalmazni, valami olyan mértékű szeretetet kapok tőlük, amit felfogni se tudok, minden nap, és látom hogy amit teszek annak úgymond van eredménye. A gyerek fejlődik, okoskodik, formálódik a személyisége olyanná amilyennek mi képzeltük a férjemmel, persze még az elején vagyunk, mert pici a gyerek.

Bár iszonyat magányos az otthon töltött idő, hiányzik a felnőtt társaság, de valahogy megtérül, érzek valami lelki békét időnként, ami miatt végül arra jutok, hogy na azért csak jó hogy van a gyerek.

Hozzátenném, mi ketten neveljük, a férjem ha itthon van rengeteget segít, nekem csak a délelőtti órákban vannak mélypontjaim, amikor a gyerek is alszik, illetve amíg nem beszélt, az borzasztó volt 😃 ettől függetlenül, ha visszamehetnék az időben, ugyanígy csinálnék mindent.

2021. szept. 17. 18:00
 8/23 anonim ***** válasza:
83%

6.

Ezzel csak az a probléma, hogy sokan több gyereket is vállalnak. Ha annyira borzalmas lenne, nem tennék. Igen vannak nehézségek, de a munkával, partnerrel, millió egy dologgal van.

2021. szept. 17. 18:59
 9/23 anonim ***** válasza:
80%

Miért zárnák ki a nehézségek azt, hogy van jó oldala is?

Igen, nagyon fárasztó, soha véget nem érő feladat (minimum amíg ki nem repülnek). Rengeteg stressz, kínlódás, felelősség (19-es válasz az enyém).

Ugyanakkor rém unalmas lenne nélkülük.

2021. szept. 17. 19:23
 10/23 babyboom567 ***** válasza:
58%

Nekem azért is jó, mert tanulásra,fejlődésre ösztönöz.

Illetve amikor megölel,na attól nincs semmi jobb.

2021. szept. 17. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!