Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A Reszkessetek betörők filmek...

A Reszkessetek betörők filmek (1-2) mennyire ábrázolja hitelesen a gyerekek jellemváltozását?

Figyelt kérdés

Az első epizódban Kevin amikor szembeszáll a bűnözőkkel, akkor a lakást, és lényegében magát akarja megvédeni. Harcol, mert nincs más választása.

A második részben viszont már nem kellene harcolnia. Ott már kifejezetten azért küzd meg a bűnözőkkel, mert azok el akarják lopni a beteg gyerekeknek szánt pénzt. Kevin ezért - a jó ügyért - kockáztatja a testi épségét.

Volt, aki szerint ez teljesen normális. Ugye a második részben Kevin kicsit idősebb, és a magyarázat szerint a gyerek pont abban a korban van, amikor már elkezdik érdekelni mások is. Ezért nem közömbös a beteg gyerekek sorsa iránt.

Mit gondoltok erről a magyarázatról?

2021. szept. 17. 16:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%
Nem reális, de nem is ez a célja 😁
2021. szept. 17. 16:04
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem reális, de hogy is lenne az?!Nem az a célja, ahogy előttem író is említette.

Annak a filmnek egyetlen célja van: a nevettetés!

2021. szept. 17. 16:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. Az egy vígjáték, úgy ábrázolták hogy nézhető legyen. Ha reális lenen, az első részben agyoncsapták volna a gyereket.
2021. szept. 17. 16:26
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem kifejezetten a film eseményeire gondolok, hanem a gyerek hozzáállására a helyzetekhez. Ezt kifejtettem a kérdés, hogy miként értem.
2021. szept. 17. 16:35
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Egy gyerek sem így reagálna arra,ha egyedül maradna otthon napokra, vagy éppen egy idegen városban lenne ilyen helyzetben. Ahogy egy betöréses sem így reagálna
2021. szept. 17. 16:38
 6/12 anonim ***** válasza:
6%
Én értem mit értesz a kérdés alatt. Viszont szerintem ez alaptermészet, ha valaki gondoskodó, figyel a másikra, azkisebb korban is megmutatkozik, nem kifejlődik náluk.
2021. szept. 17. 19:03
 7/12 anonim ***** válasza:
Semennyire. Egy kis féreg az a gyerek. Simán hívhatta volna a rendőröket is, de ő inkább csapdákat állított és élvezte a betörők szenvedését. És igen gonosz dolgokat művelt a betörőkkel, pl. mikor meglőtte légpuskával Harry férfiasságat. Igazi kis patkány!
2021. szept. 20. 23:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Ezt egy gyerek már az első "fordulóig" sem tudta volna kivitelezni, mert 2 felnőtt az első ajtónyitás után megölte volna, aztán elrejtette volna valahova a hulláját... és abban az amerikai luxusvillában bizony bőven volt hely...
2021. szept. 21. 21:26
 9/12 anonim ***** válasza:
Hú látom lepontozott a sok otthon agyalágyult anyuka, akik egy kérdést nem tudnak értelmezni és csak óbégatják, hogy "de ő ezt nem is tudta volna kivitelezni".
2021. szept. 22. 13:13
 10/12 anonim ***** válasza:

Egy gyermek két felnőttel szemben eleve esélytelen lett volna, akármennyire is kisportolt, vagy bármi. A felnőttnek akkor is nagyobb ereje van, ha amúgy nem edzett. Kettő felnőtt egy gyermek ellen meg eleve hatalmas túlerő.

Ezt a filmet viszont nem egy vérben fröcsögő horrornak tervezték, hanem egy vasárnap délutáni, akár gyerekkel is megnézhető, könnyed, laza vígjátéknak, így hát eltorzították az "erőviszonyokat", és csináltak belőle egy nevetgélős, könnyed, laza, "limonádé" kis vígjátékot.

Nem kell és nem is szabad egy dekával sem többet belelátni annál, mint ami, és nem is volt a filmkészítők célja az, hogy az, hogy az erőviszonyokat reálisan, valószerűen ábrázolják. Semmi más céljuk nem volt, mint az, hogy egy könnyed, laza vígjátékot csináljanak, amit gyerekkel is simán, bárki, bármikor, bárhol megnézhet.

2021. szept. 22. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!