Mi a véleményetek? Visszamenjek?
Jövő héten kezdené a kisfiam a bölcsit és én is mennék vissza dolgozni, viszont kedden teszteltem pozítivat. Régóta tervben volt már a kistesó.
Anyukám rögtön kérdezte, hogy akkor ugye vissza az egész és nem megyek vissza dolgozni, hanem otthon maradok a naggyal? Meg hogy ne vegyük el mástól a helyet a bölcsiben. Szerintem és férjem szerint is maradjon az eredeti felállás. A fiunk 2,5 éves szóval már nem olyan pici, én pedig végigdolgoznám a terhességemet, mint ahogy a naggyal is. A kicsi nagyjából május 22-e körül születne, tehát a nagy végig járna 1 évet, aztán már úgy is nyári zárás lesz.
Nem akarok hülyét csinálni a bölcsiből és a munkahelyemből sem. Voltunk már pár nap beszokáson a bölcsiben és a munkahelyem is vár hétfőtől. A munkahelyemen tudják, hogy tervezzük a kistesót, nem lesz nekik meglepetés.
Ti mit gondoltok?
Hát ha te dolgozni szeretnél, akkor mi a kérdés?
A gyereknek sem hiszem, hogy árt, ha kicsit szocializálódik a bölcsiben...
Életem egyik LEGROSSZABB döntése volt nem beadni a "nagyot" a bölcsibe hanem bedőlni annak, hogy "a gyereknek az anyja mellett a legjobb 3 éves korig"
Ez egy bullshit.
Vannak gyerekek akiknek igen és vannak akiknek nem az a legjobb. Mindenkinek más a legjobb, az a biztos.
Csomóan mondták nekem is ezeket a bűntudatkeltő kijelentéseket, hogy:
"ne add be, mert majd hanyagolva érzi magát",
"úgy érzi lepasszoltad a kisteso miatt" stb.
En meg jól elhittem, hogy attól leszek megahiperszuperanya, hogy lenyomok egy veszélyeztetett terhességet egy 40fokos nyáron egy 2 evéssel. Hát nem lettem. Borzalmasan kimerültem és úgy cseppentem bele a gyermekágyas idoszakba, mint a mosottsz.r. Gyakorlatilag boritekolva volt a gyermekágyi depresszió, mert addigra már 2es fél éve csak és kizárólag minden a terhrssegeimrol meg a gyerekekről szólt nálam, hiába támogató az ember társa, azért mégis az anya az csak az anya..
Nos.. ugye végigcsináltam egy ujszulottel és egy 2 evéssel az első évét ketgyerekeskent és könyörögtem egy ovis helyért. Fel is vették és ott derült ki, hogy a gyerekem társas kompetenciák téren a béka feneke alatt van. Borzalmas volt az első év. Nehezen szokott bele a rendszerbe, míg azok a társai akik voltak bolcsisek, ezzel pikk-pakk megbirkóztak.
Biztos van akinek a gyereke szeret otthon de az enyém nem. Állandóan vinnem kellett játszótérre, kellenek neki az ingerek és a társaság. Szóval.. ezt te biztos látod a sajátosan, hogy ő milyen.
A másodiknál mar MENEKULTEM vissza a munkahelyekre meg a kisebb másfél éves kora előtt. Bölcsis lett és mindenki boldog, kiegyensúlyozott. A kicsi 2 évesen mondokazik, szobatiszta. A nagy megszokta a bolcsit és nálunk szerencsére testverfeltekenyseg sincs. Most teszteltem én is pozitivat a napokban és én nem, nem veszem ki a kicsit a bolcsibol. Ha olyan kedvem lesz majd hazahozom délben, de amúgy nem. Szeretnék pihenni, megélni a varandossagom, feltoltodni. Nekem ez lesz az utolsó.
Ne hallgass másra.
Boldog babavarast.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!