Mit mondtak nálatok, kell húzogatni a kisfatok kukacát, hogy ne legyen fitymaszűkületes?
Nekünk a kórházban, a védőnőnk és a gyerekorvos is azt mondták, hogy ne húzogassuk.
Az orvosunk mondta 1 évesen, hogy szűkülete van, de másfél éves koráig nem foglalkozik vele. Új helyre költöztünk, itt a védőnő azt mondta, hogy bizony, kellett volna húzogatni. Az orvos még nem tudja, de azt mondta a védőnő, hogy valószínűleg felrántja neki. Most másfél éves. Mérges vagyok.
A felrántást lehet megelőzni azzal, hogy rendszeresen tornáztatják a szülők fürdetéskor.
14-15 éves korig nincs vele baj?
Hogyne lenne! A fiaimnak pelenkás koruk óta van reggeli merevedése. Gondoljatok bele, milyen lehet fitymaszűkülettel.
11
Az a legkevesebb inkább az a gond hogy attól mert nem tudja hátrahúzni még a baktériumok termelődnek és pár havonta begyullad ami nagyon fájdalmas.
Azt mondta mindenki, hogy csak addig szabad, amíg magától megy, úgy kell tisztítani, erre úgy felhúzta neki a mi orvosunk, mint még sosem volt... Összébb is szűkült neki pár nap alatt, mivel ha csak hozzáértem a fütyijéhez ordított. Elvittem egy másik orvoshoz akit a rokonunk agyon dícsért, hogy mennyire fütyibarát, erre ugyanazt csinálta... Szóval a fene se' tudja, hogy most akkor mi a bánatot kellett volna csinálni!
A saját orvosunk azt mondta, hogy 3 éves korára teljesen lehúzhatónak kell lennie a fitymának, 1,5 éves volt a fiam amikor azt mondta, hogy fél időnél vagyunk, de nem tartunk a felénél... 3 évesen ugyanott tartott, azt mondta, hogy nézünk egy időpontot és "megcsinálja" neki. Sikeresen megúszta, aztán 5 évesen ismét elhangzott ez, akkor azt mondta, hogy 3 hónapot kapunk hogy megoldjam, aztán ő fogja... Ez volt februárban, ugyanott tartunk, mint 1,5 éves korában, én meg rettegek, hogy mikor kell elvinnem orvoshoz...
Kórházban gyerekosztályon dolgozó meg azt mondta, hogy tini korig nem kell vele foglalkozni 🤷♀️
(neki le van tapadva)
11 vagyok.
Természetesen egy fertőzés sokkal rosszabb, de ha tiszta kézzel ér hozzá, nem valószínű h lesz fertőzés.
A tornáztatás nem olyan drasztikus, mint a felrántás. Kellemetlen ha egy picivel jobban felhúzza a szülő, de nem jár hegesedéssel. Természetes, ha felrántják, többet nem engedi és csak ront a helyzeten. Jobban letapad, mint előtte.
Nekünk 3 éves korára egyiknek sem volt letapadva a rendszeres tornáztatás miatt, pedig a nagy fiam úgy született, hogy pisilni alig tudott.
A fiamnak (októberben lesz 4 éves) nagyon durva szűkülete volt. Folyton begyulladt a kukija, csak épp egy pici luk volta hol a pisi kijött, de közben a bőr lufisodott. Januárban kiîrták sürgős műtétre, szeptember 2-án műtötték volna (covid meg ilyesmik). Nyáron találkoztam egy régi ismerőssel aki reményt adott. Hasonló cipőben jártak, végül hagyták a helyi kórházat és egy neves urulógushoz vitték a gyereket. Krémmel megoldódott a dolog.
Utána jártam, beszereztem a megfelelő cseppeket, krémet és 1 hónap alatt eljutottunk az élettani letapadásig, tökéletes állapotban van a kukija.
Mindenképp érdemes megpróbálni az olajokat, krémeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!