Aki 35-40 felett szül annak tényleg nehezebb?
Tényleg kevésbé bírnak már ilyenkor a gyerekkel az anyák? Illetve tényleg jobb előbb letudni ezt?
Én szültem kettőt 27 és 30 évesen. Két fiúcska. Most érett meg bennünk, hogy jó lenne egy harmadik is. De januárban már 39 leszek. Tényleg fárasztóbb már ilyenkor? (ha összejön)
Olyan anyukák tapasztalatát várom akik 35 felett szültek.
Kérek mindenkit, hogy ne húzzuk le egymást pontozás/beszólás formájában az életkor miatt. (fiatalok az idősebbeket, idősebbek a fiatalabbakat)
Mindegy mikor szülünk, édesanyák vagyunk!
29 és 36 évesen szültem. Fizikailag ugyanolyan volt a terhesség és a felépülés.
Viszont bevallom, kevesebb türelmem van már leülni játszani, gagyogni, sokszor csak túlélem a napot. Mármint imádom, szeretem, de az elsővel még tele voltam energiával, mindent szívesen csináltam. Most már gyorsabban figy a türelem, de azért bírható.
37 év, első gyermek. Így összehasonlítási alapom nincs, de azt tudom, hogy sokkal türelmesebb, kiegyensúlyozottabb ember vagyok, mint fiatalabb koromban. A víz is kivert a gyerekektől, egyszerűen idegesítettek. Mivel ennyi ideig halasztottam a dolgot, az sem zavart, hogy megváltozik az életem, sőt jól is esett. Fitt vagyok, nem érzem fárasztóbbnak sem, vagyis nem gondolom, hogy 20 évesen jobban ment volna. Akkoriban még nem is volt elég napi 6-7 óra alvás, inkább a 10-re volt igényem, az meg gyerek mellett nehezen ment volna :D
Gondolkodásom is sokat változott. 10 évvel ez előtt teljesen más életszemléletet adtam volna át a kislányomnak, és őszintén hiszem, hogy a mostanival viszont jobban fog majd boldogulni az élet útvesztőiben.
35 éves koromban született az első, 38 éves koromban fog (pár hét múlva) a második.
Nem így terveztük, de meddőség miatt így alakult.
Én csak pozitív hozadékát érzem annak, hogy idősebben szültem: türelmesebb vagyok, és minőségibb időt tudok a gyerekemmel tölteni. Kislányom ki is lóg a kortársai közül. Sok mindenben érettebb.
2 gyerekem van, 10 év van köztük. Türelem, gondolkodásmód szempontjából előnynek érzem a két terhesség közt eltelt időt. Fizikailag viszont hátrány. Nem vagyok beteg, elhízott vagy ilyesmi, de a nagyobbal még simán felmásztam a mászókára, órákig pörögtünk mindketten, nem éreztem, hogy lefárasztana a gyerek. Lazán szaladtam mellette, amíg ő rollerezett.
A kisebbel viszont nem tudok lépést tartani. Nem is az a baj, hogy adott szituban nem tudok reagálni, hanem ha ugyanúgy pörgök egy nap, mint a naggyal tettem, akkor kegyetlenül elfáradok estére. Ha meg csinálnám folyamatosan, akkor kéne heti két nap legalább regenerálódni, de gyerek mellett ugye nincs hétvége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!