A testvérek azonos értékben/mennyiségben kapnak ajándékot nálatok?
Bocsánat 27-es, nem tudom, melyik választ írtad még, amiben ötletek vannak.
Oké, most még csak 9 hónapos, karácsonykor lesz 1 éves, így nyilván változik, jobban tud majd játszani a játékokkal. Egyelőre azt látom, hogy hiába vettem elő a nővérének vett drága Fisher price játékokat, a legjobban egy félig megtöltött pet palack vagy a tesója játékkonyhájából elvett fém lábos + fakanál köti le. Akkor mégis mennyi energiát és pénzt kellene belefektetnem az ő ajándékába? Karácsony és szülinapja is lesz decemberben, nem akarom túlgondolni, de nyilván kap valamit. Csak drága felesleges játékra nem akarok költeni, ha semmi értelme.
A lányom meg nyilván azért kapja meg "a századik barbiet", mert arra vágyik, örül neki, játszik vele. Szerintem érthető a különbség.
"Egyelőre azt látom, hogy hiába vettem elő a nővérének vett drága Fisher price játékokat, a legjobban egy félig megtöltött pet palack vagy a tesója játékkonyhájából elvett fém lábos + fakanál köti le."
Erről van szó. Az ennyi idős babák döntő többsége ugyanígy viselkedik.
De nem tartozol magyarázattal senkinek, hogy miért így csináljátok (ha férjeddel ebben egyetértés van). Sem az ismerősödnek, sem a gyakoris válaszolóknak.
Az viszont tény, hogy mindenki csak azon tud fennakadni, amit megtud tőletek. Természetesen nem kell, hogy titok legyen ismerőseid előtt, mit kapnak a gyerekeid karácsonyra, de tartsd szem előtt: minél jobban kitárulkozol mások előtt, annál több lehetőségük lesz megjegyzést tenniük.
Kb hasonló értékben kapnak, 6 éves lány és 2,5 éves fiú. De amikor a fiam volt 1 éves, ő se annyiért kapott, mint a nővére. Mit vegyek egy 1 évesnek 20+ ezerért, pláne, ha minden van neki szinte, ami tipikusan a korának megfelelő, mert a nővérének is megvettem anno? Jó mondjuk nem is egy fürdőjátékot kapott karácsonyra, hanem kisautó készletet, mert épp akkor kezdett rákapni az autótologatásra, kb 10 körül költöttem rá. A nagyobb meg rajzasztalt kapott sok filccel, zsírkrétával, ceruzával, színezőkkel, hát, ez drágább volt, ez van. Egy babának ennyiért vásárolni kb azt jelenti, hogy kényszeresen megveszek minden szart, csak hogy kijöjjön ugyanaz a végösszeg, annak meg mi értelme?
Most már más a helyzet, neki is kialakultak az érdeklődési körei, simán el tudok pirítani rá is 20-30 ezret :D meg is kapja ő is ilyenkor a drágább dolgokat, mert most már van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!