A testvérek azonos értékben/mennyiségben kapnak ajándékot nálatok?
2,5 év van közöttük, egyformán kapnak
(a párom még az utolsó darab gumimacit is kettévágja, csak hogy egyenlő legyen)
Szerintem meg kapjon mindegyik valamit, amire szüksége van, aminek örül.
Most nem te tehetsz arról, hogy a boltban ez 10.000ft a másik meg 2500ft.
Ha szüksége van a gyereknek arra a játékra ès örömèt leli benne, akkor vedd meg azt.
Szerintem a mai világban, nem mindenki teheti meg, hogy ha az egyik gyereknek nagyobb összegben vásárolnak ( mert sajnos annyi a boltban ), akkor a másiknak is annyiért kell.
Amíg kicsik, úgy sem az árukat nézik, hanem hogy kaptak valamit, ami számukra boldogság.
Másrészt meg örülök, ha olcsóbban kijövök. A csalàdban van több gyerek,felnőtt, akiknek szintèn kell venni valamit.. szerintem a lényeg az, hogy mindenki olyat kapjon, aminek örül, nem pedig mindenki egy árban kapjon dolgokat, mert úgy “illik…”
"A lényeg, hogy ismerősöm húzta a száját, hogy szerinte mindig ugyanannyit kell kapnia gyerekeknek, mindegy, hogy épp hány évesen."
Hülyeség! Remélem ismerősöd nem nevel gyereket.
Azt kell adni a gyereknek, ami életkorának megfelelő ajándék és örül neki. Most venned kéne 7 db fürdőjátékot a gyereknek, hogy el legyen költve rá is 20e Ft???? Ismerősöd nem normális.
Amúgy elárulom, az egy éves úgyis azt fogja lesni, mivel játszik a nagy, és az kell majd neki. Ha huszonöt játékot vennél neki, akkor is a nagyobbik gyerek játéka után sírna.
Nem karácsonyi példa:
Kint jártunk két gyerekünkkel egy rendezvényen, ahol kézműves sátrak is voltak, és mindenféle ajándéktárgyakat árultak. Megmondtuk, hogy mindegyik választhat magának egy darab ajándékot. Mindegyikük választott is. Az egyik 5000 Ft-ba került, a másik 1200 Ft-ba. A legnagyobb marhaság és pedagógiai öngól lett volna, ha annak, aki az olcsóbbat választotta, azt mondtuk volna, hogy "te még valamit választhatsz". Mert akkor ő két ajándékot kap, a másik meg csak egyet. Garantált hiszti lett volna - és jogosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!