Hogy lehet normálisan szülni? Hogy lehet úgy szülni, hogy egy nő ne adjon ki hangokat (pl.: kiabálás, ordítás, nyögés)
Nem kiabáltam szülés közben, de nyögés, nyöszörgés, aaa-zás nélkül nem bírtam volna ki. Én magamon úgy éreztem, hogy minél hangosabb, annál jobban viszi az energiám, úgyhogy szimplán ezért voltam csendesebb. Igyekeztem a légzésre, tolásra koncentrálni a borzasztó fájdalom helyett.
Megjegyzem szerintem ez már a megváltás volt. A vajúdást sokkal nehezebben viseltem. A kitolási szakaszban már bennem volt, hogy mindjárt vége a kínoknak.
A vajúdásnál sem kiabáltam. Ott is jobban esett mélyen "ellélegezni" a fájásokat. Nyöszörgés, aaa-zás, szisszegés azért ott is volt.
Én bőgtem, mint valami tehén vajúdás végén már, a kitolásnál meg már pusztán csak az erőlködéstől jött a hangos nyögés/kiabálás (nekem diszkrét nyögések maradtak meg, a férjem szerint a súlyemelők nem nyígnak így az olimpián).
Jelentem: normálisan szültem. Gyorsan, könnyen, a lányom egészséges, én (majdnem) sérülésmentesen jöttünk ki az ügyletből. Ez a szülés lényege, nem az, hogy menet közben is egy úrihölgy méltóságával beszélgess a legújabb párizsi divatról. Egy emberi lényt tolsz ki magadból, akárhogy csinálod, az véres, mocskos, nyálkás, esetenként kakás lesz, ha kiabálsz közben, ha nem.
Amúgy a programcsászár talán minimalizálja annak az esélyét, hogy hangoskodj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!