Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet normálisan szülni?...

Hogy lehet normálisan szülni? Hogy lehet úgy szülni, hogy egy nő ne adjon ki hangokat (pl.: kiabálás, ordítás, nyögés)

Figyelt kérdés
2021. szept. 5. 16:40
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Leginkább sehogy, de nem is kell! A szülés megeröltetö, ezért mindenki nyög, vagy akár kiabál is, ez a természetes.
2021. szept. 5. 16:44
 2/20 anonim ***** válasza:
87%
hát ez egyéni. én nem kiabáltam
2021. szept. 5. 16:47
 3/20 A kérdező kommentje:
De kell.
2021. szept. 5. 16:49
 4/20 anonim ***** válasza:
87%
Normálisan úgy lehet szülni, hogy nem külső elvárásokra figyelsz, hanem átéled a pillanatot. Mély hangok képzése pl nyitja a méhszájat, ezért is igényli az anya ösztönösen szülés közben. Ugyanígy a pozíció választás. Gugolva, állva jobb szülni, mint fekve, mert segít a gravitáció is. A szülés lényege az elmúlt néhány ezer évben nagyon keveset változott, normális esetben nem a civilizáltság a cél ilyenkor.
2021. szept. 5. 16:59
 5/20 anonim ***** válasza:
85%
Nem kell csöndben szülni. Az nem normàlis, ha a szülő nőnek mas kènyelmèt kell előrehelyezenie.
2021. szept. 5. 17:27
 6/20 anonim ***** válasza:
72%
Én egyszer probáltam hangot adni sokkal rosszabb volt elvonta a figyelmem a légzésről, gyorsan be is fogtam
2021. szept. 5. 17:29
 7/20 anonim ***** válasza:
89%
Èn meg vègigüvöltöttem a szülest, nekem ùgy volt legkönnyebb. Akinek nem esik jòl, ne kiabàljon, de màsnak ne kelljen miatta csöndben lennie.
2021. szept. 5. 17:35
 8/20 anonim ***** válasza:
90%

Nem kiabáltam szülés közben, de nyögés, nyöszörgés, aaa-zás nélkül nem bírtam volna ki. Én magamon úgy éreztem, hogy minél hangosabb, annál jobban viszi az energiám, úgyhogy szimplán ezért voltam csendesebb. Igyekeztem a légzésre, tolásra koncentrálni a borzasztó fájdalom helyett.

Megjegyzem szerintem ez már a megváltás volt. A vajúdást sokkal nehezebben viseltem. A kitolási szakaszban már bennem volt, hogy mindjárt vége a kínoknak.

A vajúdásnál sem kiabáltam. Ott is jobban esett mélyen "ellélegezni" a fájásokat. Nyöszörgés, aaa-zás, szisszegés azért ott is volt.

2021. szept. 5. 18:20
 9/20 anonim ***** válasza:
87%
A legkisebb egérfing nyikkanásomra is rámripakodott az a szutyok asszisztensnő, hogy ne nyöszörögjek. Folyamatosan megalázott, más dolgokban is. Kiszolgáltatott, gyenge szr voltam ahhoz, hogy szájbarúgdossam. Utólag megtenném.
2021. szept. 5. 19:25
 10/20 anonim ***** válasza:
94%

Én bőgtem, mint valami tehén vajúdás végén már, a kitolásnál meg már pusztán csak az erőlködéstől jött a hangos nyögés/kiabálás (nekem diszkrét nyögések maradtak meg, a férjem szerint a súlyemelők nem nyígnak így az olimpián).

Jelentem: normálisan szültem. Gyorsan, könnyen, a lányom egészséges, én (majdnem) sérülésmentesen jöttünk ki az ügyletből. Ez a szülés lényege, nem az, hogy menet közben is egy úrihölgy méltóságával beszélgess a legújabb párizsi divatról. Egy emberi lényt tolsz ki magadból, akárhogy csinálod, az véres, mocskos, nyálkás, esetenként kakás lesz, ha kiabálsz közben, ha nem.

Amúgy a programcsászár talán minimalizálja annak az esélyét, hogy hangoskodj.

2021. szept. 5. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!