Hú de bírom, amikor olyanok írnak cikket étkezéssel kapcsolatosan, akik teát sem főztek még életükben. (Egyébként gyanítom, hogy ezek a cikkek úgy születtek, hogy valaki írt valamit, a többiek pedig átvették.)
Akkor most azoknak, akik nem jártasak a konyhában: a madártej alapja egy tejsodó, amiben a tojássárgáját kb 75-80 fokra melegítjük. Ez elég ahhoz, hogy az esetlegesen benne lévő baktériumok (pl szalmonella) elpusztuljanak. A tojásfehérjéből vert habot pedig megfőzzük (ki vízben, ki tejben, ízlés szerint). Nyilván hűtőben kell tárolni és rövid időn belül megenni. Szóval nem, a madártejben nincs nyers tojás.
A tiramisuban, házi majonézben lehet nyers tojás.
Aki teljesen tutira akar menni, az vaníliás pudingból főzzön sodó sűrűségű krémet és úgy csináljon madártejet.
13, majd mindjárt lepontoznak, hogy a felfőzött sodó és a keménnyé főzött tojáshab az valójában nyers.
Igaz egy olyan országban élünk ahol a burgerezőben minden nap kiakad valaki, hogy "nyers" a közepesen átsült marhahús benne...
szalmonellás lettél és elment a gyerek ??
Nem, akkor kész, nincs baj.
Az eddigi válaszok alapján a madártej elkészítésének is több módja lehet, de nemcsak a madártejet illetően.
Kérdező, ha félsz a fertőzéstől, Te ne nyers tojásból készítsd el. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!