Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet baja attól, hogy rajtam...

Lehet baja attól, hogy rajtam kijött az ajakherpesz?

Figyelt kérdés

7 hós a kislányom. Sajnos bennem megvan a vírus, már jó ideje nem volt ajakherpeszem, azonban most feltehetőleg az elmúlt napok fáradtsága, idegeskedése miatt egy apró hólyag megjelent a szám szélén. :( Mindig sokat puszilgaton a babámat, piszkálja az arcomat, ahogy ma is, és nem rég vettem észre, hogy ott van az a pici hólyag.

Nagyon megijedtem, mert olvastam, hogy milyen komplikációkat okozhat babáknál!

Természetesen most figyelni fogok, hogy ne fogdossa az arcom, nem puszilgatom, nem nyúlok a számhoz.

Védőnőt, gyerekorvost érdemes ezzel hívni?

Köszönöm szépen!

2021. márc. 11. 12:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ezzel felesleges hívni őket. Mást nem tudsz csinàlni, csak amiket felsoroltál. Nekem is volt 2x is, amíg baba volt a kisfiam. Nem kapta el, mert nem puszilgattam, amíg nem múlt el.

Nehéz volt megállni, de muszáj.

2021. márc. 11. 13:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kend zoviraxxal, hamar visszahúzza.

Én most is herpeszes vagyok (az orrom), s 1 éves múlt nem sokkal a babám, illetve várandós vagyok. Nem kapta el, de nem is hagyom, hogy piszkálja. Ha véletlen hozzá nyúl egybol kézmosás.

Férjemnek is volt ajakherpesze mikor pár hónapos volt a babánk, nem kapta el. De akkor en sem. Sosem egyszerre jon ki rajtunk a herpesz a férjemmel, nem tudom hogy mukodik. :)

2021. márc. 11. 14:24
 3/7 anonim ***** válasza:
9 hónapos a lányom. Most betegség után rajtam is kijött. Rögtön kentem, ha véletlen hozzáért azonnal kézmosás. Nem kapta el. Bár tény hogy igazán ki sem jött mert időben elkaptam.
2021. márc. 11. 16:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Úgy tudom, de javítsatok ki nyugodtan, hogyha az anyuka szervezetében már benne volt terhesség alatt a herpeszvírus, akkor a baba két évig védve van, vagyis anyukájától nem tudja elkapni. Én is paráztam, amikor kijött és a babám még pici volt. Akkor jobban utánanéztem, és ezt az információt találtam.
2021. márc. 11. 17:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem szülés után a kórházban jött ki. Rákérdeztem a nővéreknél, hogy lehet-e belőle gond. Elmondták, hogy addig fertőz, amíg el nem kezd száradni, addig az ésszerű dolgokat tartsam be, tehát ne fogdozzam a számat, ne érjen hozzá a babám, illetve nekem akkor javasolták, hogy viseljek orvosi maszkot szoptatás közben, bár nem tudom, ez mennyire fontos. Nekem amúgy herpeszre csak a kamillás borogatás vált be, hamar eltünteti.
2021. márc. 11. 17:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Próbálok vigyázni, vettem krémet is. Remélem, pár nap alatt elmúlik.
2021. márc. 11. 19:45
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem is sajnos többször kijött szülés óta a számon vagy államon. Költséges megoldás de csökkenti a fertőzés kockázatát, herpesztapasz szoktam venni. Az első napokban ha nem fedi teljesen akkor egyből kézmosás a babámnak ahogy hozzáér és én sem puszilgatom ilyenkor,sajnos meg kell álni.

Plusz veszek előre egy csomag eldobható orvosi maszkot, ha kilépek a lakásból felteszem a korona járvány miatt, ugye ilyenkor nem hordhatom ugyanazt az ffp2-eset,cserélgetnem kell. Sajnos plusz költség ez is egy darabig a herpesz miatt. Jobbulást!

2021. márc. 12. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!