Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mindkettő gyerek vagy egyik...

Mindkettő gyerek vagy egyik sem? Vagy menjen a nagyobbik gyerek?Focizni akarnak, de az anyagi keretünk csak egy gyereket engedne meg?

Figyelt kérdés

3 gyerekem van. Most vettünk kocsit, házat, hitelt törlesztünk.

Mindketten szeretnek focizni, viszont a nagy az nagyon tehetséges. Youtube-ról nézi a trükköket. A kicsi se botlábú, de ő még csak 4 éves, passzolgatáson és pár hátrahúzós cselen kivül nem tud mást, de ő is ügyes.

A városban van egy foci és futsal egyesület. Igen ám, de annyit kellene fizetni havonta, hogy 2 gyerek sportolását jelenleg nem bírnánk. Környező települések azért nem jöhetnek szóba, mert nekem nincs jogsim (szemem miatt), és a busz ritkán jön. Én meg 8 óra munka után biztos nem fogok se a 35 fok melegbe, se a -2 fokba ott fagyoskodni a buszmegállóba.

Nem tudom, hogy mit tegyek. A kicsi is akar menni, a nagy is. Ha a kicsi nem mehetne, rosszul esne neki. Ha a nagy emiatt nem mehetne, akkor vele szemben nem lenne fair.

2021. aug. 27. 16:37
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
79%
#20!🤦Te igazság bajnoka! Nekem 2 évvel fiatalabb húgom van és mindketten jártunk egy csomó különórára és kapaszkodj meg, amire közösen, azt 2 évvel később kezdte! Azon egyszerű oknál fogva, hogy előbb be se vették volna. Olyankor mit csinálsz? A nagy se mehet? Vagy mi van, ha 10 év van a gyerekek között?(Olyan tesóm is van.) Akkor csak 16 éves koromtól kezdhettem volna sportolni, mert meg kell várni, amíg megszületik a kicsi és ő is "belenő"? Képzeld, nem utált meg a húgom. Ha ez vigasztal, én meg a te gyereked nem lennék. Istenem, adj neki észt!🙏
2021. aug. 27. 20:41
 22/39 anonim ***** válasza:
69%
A kicsi még kicsi, kész. Nem menne, nem fog belehalni. Majd megy, ha nagyobb lesz. Focizzatok vele otthon.
2021. aug. 27. 20:50
 23/39 anonim ***** válasza:
82%
Megkérdezhetem, hogyan lehet a tagsági díj havi több tízezer egy gyerek számára?
2021. aug. 27. 21:07
 24/39 anonim ***** válasza:
60%

Én is úgy gondolom, hogy most elég, ha a nagy megy, és a kicsinek megmondanam, hogy majd ha akkora lesz, mint a testvére, ő is mehet. Nálunk pl 5 évesen lehet eleve kezdeni, és csak 9-től felfelé kell fizetni.

Esetleg a kicsit meg irasd be valami ovis tornára, hogy neki is meglegyen a mozgás, az tök jó előkészítés a focihoz.

2021. aug. 28. 00:37
 25/39 anonim ***** válasza:
23%

Persze mert olyan hatalmas a különbség egy 4 meg egy 6 éves között. Mindkettő a gyerekem, vagy együtt vagy külön sem.

21es csakhogy itt nem ez a helyzet itt már megvan a 2 gyerek, minimális korkülönbséggel. Gondoljatok arra mit éreznétek ha ti nem mehettek oda amit szeretnétek, bezzeg a testvéretek igen? Nem fájna? Nem éreznétek hogy titeket kevésbé szeretnek?

És igen, annyi gyereket vállalok amennyinek egyformán biztosítani tudom a feltételeket, bármi is történjen.

Én biztos haragudnék anyámékra ha megfosztanának az élménytől úgy, hogy bezzeg a bátyám mehet.

2021. aug. 28. 06:31
 26/39 anonim ***** válasza:
68%
#21! Nem fájna. Leírtam már, tesómnak se fájt. Ahogy akkoriban senkinek. Mert valahogy nem volt divat bebeszélni a gyerekeknek, ha 4 évesen nem focizik, biztos nem is szeretik a szülei 🙄 Ez csak most lett divat, úgy látom. Meg is lepődtem rendesen. A kicsi oviba járt, ott volt dolga, a nagy meg suliba, ennyi. Apropó, ezen se volt hiszti, pedig ezt pont irigyelte tesóm, hogy én már iskolás vagyok, ő meg nem. De biztos lelki nyomorék lett attól, hogy ő meg nem járhatott, bezzeg a nővére igen.
2021. aug. 28. 09:26
 27/39 anonim ***** válasza:
0%
26os itt két óvodás gyerekről beszélünk...Én viszont már akkor is megharagudtam ilyenért a nővéremre, a mai napig se nagyon engedem közel. Jelzem anyámékat se. Közöltem is velük hogy ha a fekáliás feneküket kell öreg korukban mosogatni lesznek szívesek engem kihagyni majd intézi a nővérem..
2021. aug. 28. 13:13
 28/39 anonim ***** válasza:
83%

Oké, ne menjen a nagy, mert akkor a kicsi lelki nyomorék lesz, és utálni fogja a testvérét.

A nagy meg azért lesz lelki nyomorék, mert a kicsi miatt nem mehet, és ezért fogja utálni a testvérét.

Gondolom nem csak úgy akarta beiratni a nagyot az anyuka, hogy semmit sem tud róla. Hanem elmentek, beszéltek az edzővel, megnéztek egy edzést vagy egy edzőmérkőzést. A nagynak szerinted/szerintetek hogy esik, hogy a kicsi miatt nem mehet?

Amúgy egy 6 éves nem biztos, hogy óvodás, lehet szeptemberben tölti a hetet, és megy iskolába.

2021. aug. 28. 13:24
 29/39 anonim ***** válasza:
72%
Én ovis korban egyiket sem engedném. Semmi szüksége rá. Ha iskolás, mehet.
2021. aug. 28. 14:04
 30/39 anonim ***** válasza:
78%

#28! Az iskolához a hatot kell tölteni, tehát valószínűleg már iskolás lesz a nagy. De úgy látszik, itt mindenki lelki nyomorék lett, mert nem kezdhetett együtt a testvérével. Nem csodálom, hogy tele vannak feszültséggel. Mennyi sérelem érhette őket! Később mehettek suliba, sportolni, bulizni, sőt, még szavazni is, mint a nagyobb testvér. Hallatlan! Milyen igazságtalan már ez a világ 🙄 Ennyi elkényeztetett kis hercegnőt életemben nem láttam, mint itt. Be is fejeztem. Remélem, a kérdezőnek több esze van, és képes lesz jól dönteni.

2021. aug. 28. 14:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!