Mindkettő gyerek vagy egyik sem? Vagy menjen a nagyobbik gyerek?Focizni akarnak, de az anyagi keretünk csak egy gyereket engedne meg?
3 gyerekem van. Most vettünk kocsit, házat, hitelt törlesztünk.
Mindketten szeretnek focizni, viszont a nagy az nagyon tehetséges. Youtube-ról nézi a trükköket. A kicsi se botlábú, de ő még csak 4 éves, passzolgatáson és pár hátrahúzós cselen kivül nem tud mást, de ő is ügyes.
A városban van egy foci és futsal egyesület. Igen ám, de annyit kellene fizetni havonta, hogy 2 gyerek sportolását jelenleg nem bírnánk. Környező települések azért nem jöhetnek szóba, mert nekem nincs jogsim (szemem miatt), és a busz ritkán jön. Én meg 8 óra munka után biztos nem fogok se a 35 fok melegbe, se a -2 fokba ott fagyoskodni a buszmegállóba.
Nem tudom, hogy mit tegyek. A kicsi is akar menni, a nagy is. Ha a kicsi nem mehetne, rosszul esne neki. Ha a nagy emiatt nem mehetne, akkor vele szemben nem lenne fair.
Én is úgy gondolom, hogy most elég, ha a nagy megy, és a kicsinek megmondanam, hogy majd ha akkora lesz, mint a testvére, ő is mehet. Nálunk pl 5 évesen lehet eleve kezdeni, és csak 9-től felfelé kell fizetni.
Esetleg a kicsit meg irasd be valami ovis tornára, hogy neki is meglegyen a mozgás, az tök jó előkészítés a focihoz.
Persze mert olyan hatalmas a különbség egy 4 meg egy 6 éves között. Mindkettő a gyerekem, vagy együtt vagy külön sem.
21es csakhogy itt nem ez a helyzet itt már megvan a 2 gyerek, minimális korkülönbséggel. Gondoljatok arra mit éreznétek ha ti nem mehettek oda amit szeretnétek, bezzeg a testvéretek igen? Nem fájna? Nem éreznétek hogy titeket kevésbé szeretnek?
És igen, annyi gyereket vállalok amennyinek egyformán biztosítani tudom a feltételeket, bármi is történjen.
Én biztos haragudnék anyámékra ha megfosztanának az élménytől úgy, hogy bezzeg a bátyám mehet.
Oké, ne menjen a nagy, mert akkor a kicsi lelki nyomorék lesz, és utálni fogja a testvérét.
A nagy meg azért lesz lelki nyomorék, mert a kicsi miatt nem mehet, és ezért fogja utálni a testvérét.
Gondolom nem csak úgy akarta beiratni a nagyot az anyuka, hogy semmit sem tud róla. Hanem elmentek, beszéltek az edzővel, megnéztek egy edzést vagy egy edzőmérkőzést. A nagynak szerinted/szerintetek hogy esik, hogy a kicsi miatt nem mehet?
Amúgy egy 6 éves nem biztos, hogy óvodás, lehet szeptemberben tölti a hetet, és megy iskolába.
#28! Az iskolához a hatot kell tölteni, tehát valószínűleg már iskolás lesz a nagy. De úgy látszik, itt mindenki lelki nyomorék lett, mert nem kezdhetett együtt a testvérével. Nem csodálom, hogy tele vannak feszültséggel. Mennyi sérelem érhette őket! Később mehettek suliba, sportolni, bulizni, sőt, még szavazni is, mint a nagyobb testvér. Hallatlan! Milyen igazságtalan már ez a világ 🙄 Ennyi elkényeztetett kis hercegnőt életemben nem láttam, mint itt. Be is fejeztem. Remélem, a kérdezőnek több esze van, és képes lesz jól dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!